Se reproduce lostrita pe cale naturala???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 29 Mar 2009, 22:33

Am citit ca ar fi reaparut in defileul Muresului si este monitorizata in zona.Chiar e o poza postata la galeria foto.Ar fi cateva rauri care ar putea tine lostrita.Stiu ca zona lostritei este cea a lipanului,mrenei si scobarului (submontana) deci nu trebuie neaparat in creierii muntilor(desi in Romania actuala este imposibil lucrul asta).
Scria recent undeva ca s-ar fi prins si in delta(lipovenii biensur) 1 sau 2 exemplare.Sarbii,croatii,bosniecii,nemaivorbind de sloveni au lostrita destula pe raurile lor.Daca va uitati pe youtube la filmulete cu pescuit la lostrita("mladica" in sarbeste) o sa vedeti cate sunt de la ei.

pityu
veteran
veteran

se reproduce lostrita pe cale naturala?

Mesaj de pityu » 30 Mar 2009, 06:58

Pai sarbii au organizat parca in doua randuri Campionat Mondial de pescuit la lostrita!
La ei se poate.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 30 Mar 2009, 16:19

Daca Lostrita sar fi reprodus pe cale naturala ea ar fi existat si acum asa cum exista pastrav si lipan care sau adaptat la conditiile din defileu. Daca zona respectiva nu ar fi fost industrializata tu cel care acuzi cei 50 de ani grei dusi acolo probabil ca nici nu ai fi aflat de existenta ei ca multi altii de altfel.

Inclin sa cred ca esti un parvenit in zona avid dupa putere.

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 30 Mar 2009, 20:43

Cel mai corect ar fi sa-i lasam si pe unguri si ce polonezi si pe nemti si pe sarbi cu oile lor si sa vedem la noi cum e.Ca de exemple santem satui ca pe vecinii nostrii sigur nu-i intereseaza ce facem noi aia e clar.Ca pana sa ajungem la ei trebuie sa vina un potop si sa o luam de la 0 ca tare inapoiati santem,incepand cu maimarii nostrii si terminand cu lingaii nostrii care sant peste tot.....dee pentru o viata mai buna.

pityu
veteran
veteran

se reproduce lostrita pe cale naturala

Mesaj de pityu » 30 Mar 2009, 22:16

Lucky a scris
Daca zona respectiva nu ar fi fost industrializata tu cel care acuzi cei 50 de ani grei dusi acolo probabil ca nici nu ai fi aflat de existenta ei ca multi altii de altfel.
Cred ca e a doua sau a treia oara cand nu se intelege ce vrei sa spui. Esti tare confuz. Incurci industrializarea cu nu stiu ce 50 de ani grei si cu lostrita. Tu cred ca intrii pe forum cam obosit dupa atatea drumuri de Tg. Jiu -Deva sau o fi defileul de vina?! Deh - serpentinele astea :!: :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 31 Mar 2009, 22:06

Cine e parvenit,avid?Nu imi dau seama cui te adresezi?Sper ca nu mie ,ca nu e cazul.Eu sunt viceversa,viceversa... :D

pityu
veteran
veteran

Se reproduce lostrita pe cale naturala

Mesaj de pityu » 31 Mar 2009, 22:24

Cine e parvenit,avid?Nu imi dau seama cui te adresezi?
Cred ca politicienilor din zilele noastre! E o caracteristica a lor.
O asociatie de pescari cladita pe voluntariat nu poate intra in discutie sub nici o forma. Care avid? Care parvenit? ... ca toti suntem la fel de asociati de la presedinte la simplu membru. Azi sunt eu presedinte, maine poate fi oricare membru!
Da... cine nu are habar cu ce se mananca o asociatie adevarata, n-ai ce sa-i ceri mai mult! "Asa-i la vie :!: :lol: "

Scrie răspuns