Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Luci
- veteran

razvan cristescu scrie:Sper ca jud. Mures sa aiba mai putini braconieri decat restul tarii,ma refer etnicii romani.pt. ca din cate am vazut cei de etnie maghiara sunt mai civilizati in aceasta privinta.
zi "zau"
din pacate speri degeaba

-
Lostrita
- utilizator constant

-
razvan cristescu scrie:Sper ca jud. Mures sa aiba mai putini braconieri decat restul tarii,ma refer etnicii romani.pt. ca din cate am vazut cei de etnie maghiara sunt mai civilizati in aceasta privinta.
Mai Pista, ce nu tragi tu o fuga pana in Hungary sa iei niste lectii de ecologie ?
-
genu
- veteran

Din pacate valea muresului este cea mai braconata zona posibila de peste tot . Pana nu o sa fie mutata calea ferata , care e paralela cu muresul , nu o sa fie peste deloc . Braconierii lucreaza doar curat , cu 27 mii de volti de la linia electrificata

.
-
MihaiV
- Moderator

Acu am ajuns si la discriminari pe criterii etnice!!!
Cam cati braconieri ai cunoscut incat poti sa emiti asemenea concluzii, sa stim si noi ce marja de eroare are statistica pe care ai facut-o?
-
pilula
- utilizator constant

Bai fratzilor pai daca ati fi pescari ai Oltului....ati intelege ce inseamna braconaj

nu va mai vaitati atata cu Muresul...care ink isi mentine adevaratul curs de curgere fara baraje si alte actiuni ale omului asupra lui.
Pilly
-
empthy_cluster
- veteran

salut,
in leg. cu coloratzii astia n-am vazut nici unu eu pe mures sa braconeze (nu zik ca coloratzii nu barconeaza), in schimb am vazut romani albi in toata regula, se braconeaza pe mures in plin centru noaptea la 4 (tata fiu afacere de familie), daca-l vezi ziua pe om zici ca-i cel mai simtzit om din Arad, norok ca pestele mai migreaza si mai vine ceva din Tisa de la vecini unguri
sal..
be smart be silent be deadly.....
-
Leba
- veteran

-
empthy_cluster scrie:salut,
in leg. cu coloratzii astia n-am vazut nici unu eu pe mures sa braconeze (nu zik ca coloratzii nu barconeaza), in schimb am vazut romani albi in toata regula, se braconeaza pe mures in plin centru noaptea la 4 (tata fiu afacere de familie), daca-l vezi ziua pe om zici ca-i cel mai simtzit om din Arad, norok ca pestele mai migreaza si mai vine ceva din Tisa de la vecini unguri
sal..
filmeaza-l si cheama Politia si Insp. Piscicola. cand stii ca iese la "cosit" suna la 112 si l-ai linistit.
-
luci_t
- veteran

-
leba scrie:empthy_cluster scrie:salut,
sal..
filmeaza-l si cheama Politia si Insp. Piscicola. cand stii ca iese la "cosit" suna la 112 si l-ai linistit.
\
@empty
Dar vara in fata strandului nu ai vazut cum dau la grebla? si ziua in amiaza mare, nu noaptea

Am vb cu unul dintre ei si spunea ca legislatia e gresita! Ei nu braconeaza

ei sunt pescari de buse

stiind ca busha nu se poate pescui cu momelile obisnuite
Au barci si tot arsenalul necesar pt a putea bracona linistiti. Au chiar si piata de desfacere pt pestele braconat.
Am un bat pe care vreau sa-l folosesc pt somn si la prima iesire pe apa cu el am avut mici probleme cu un jandarm. S-a luat de mine ca am bat de grebla

Si-mi arata el mie

io-s braconier si tot felu` Dupa jamate de ora de discutii si dupa ce i-am zis sa-mi demonstreze ca am venit la braconaj s-a calmat si a plecat mai departe. Eram pe malul muresului si am vrut sa vad cum se comporta batul

-
empthy_cluster
- veteran

@leba esti sigur de ce spui cu `lilistitu`, am fost anu trecut cu unchiu-meu in kontrol am prins o gasca de `cosasi` le-a dat amenda, au platit amenda si dupa o saptamana i-a prins iar la `cosit`, din pacate traim in RO si vorba unui clasic `asta ne ocupa tot timpu`, legislatzia nu cred ca ii ajuta pe astia ce fac kontroale sa-i potoleasca din kosit curentat etc, si acum parerea mea un pik mai radikala este: pana nu `dispare` generatzia ce a trait o buna perioada sub semnul lui ceasca (ce-i in cauza sa nu se-ntzeleaga altceva) nu vom avea bun simtz, nesimtzirea este deja genetik intiparita in codul lor, poat la batranetzele mele voi si vom avea parte de bun simtz in tzara
in sperantza de mai bine, salut
be smart be silent be deadly.....
-
APSHD
- veteran

MaryS_27 scrie:kentanu scrie:Puiet de lostrita exista la o pastravarie din jud valcea,unde se reproduce artificial.Agentia pt protectia mediului mures doreste sa populeze defileul toplita-deda cu alevini de-acolo,anul viitor,mai ales ca s-au descoperit in jur de 50 exemplare de lostrita in defileu.Informatii pe net.
Sunt din Valcea si da vrei sa ma crezi habar nu aveam ca la pastravaria de la bradisor se fac reproduceri artificiale la lostrita

adevarul este ca aceasta pastravarie cred ca este cea mai mare din tara....nu sunt sigur daca asa este da banuiesc ca asa este

Din care v-am mai spus io am inteles ca si in bradisor mai exista lostrita.....lucru care nu poate decat sa ne bucure....Sa dea Domnu ca peste cativa ani sa vorbim despre lostrita ca despre pastrav ci nu ca despre un peste legendar.....Fir intins all

Ieri am vizitat pastravaria de la Bradisor si pot sa afirm ca cea ce am vazut ma umplut de respect
Pe linga o cantitate uriasa de pastravi care se aflau in viviere (50 de tone de pastrav sa vindut anul trecut ) am avut ocazia de a vedea pentru prima data LOSTRITA.
Intr-un bazin betonat aveau aproximativ 20-25 de bucati de lostrita toate peste 1m bucata . Dupa spusele celor de la pastravarie cea mai mare lostrita depaseste 17 kg .
De asemenea in alt bazin aveau aproximativ 50 de bucati de 1 kg bucata.
Iar in ultimul bazin aveau puiet de anul trecut citeva zeci de mii de bucati de marimea 10-15 cm.
Cel mai important lucru a fost afirmatia sefului pastravariei si anume ca ei au posibilitati de a popula cu lostrita apele in care lostrita ar avea posibilitati de dezvoltare dar nu a solicitat nimeni acest lucru
Ce parere aveti despre aceasta afirmatie