Se reproduce lostrita pe cale naturala???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
puland
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puland » 19 Mar 2009, 20:18

e de vanzare puietul ala?

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 19 Mar 2009, 22:08

Eu nu sunt Pista,eu sunt Razvan a lu` Razvan a lu` Razvan...Dar nu toata etnia mea este ca mine. :cry:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Mar 2009, 22:51

...dupa 2 ani ...asta "da" reactie... :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 19 Mar 2009, 23:25

Acum am vazut-o ca altfel,o penalizam din start :!:

micutsebastian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de micutsebastian » 20 Mar 2009, 01:02

Ce vrei sa faci cu ei puland ? sa-i duci in Pulaland ? :lol:

In romania nu prea ai unde popula cu asa ceva, si daca ai si se afla nu apuca sa mai puna inca 1 cm...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Mar 2009, 01:38

genu scrie:Din pacate valea muresului este cea mai braconata zona posibila de peste tot . Pana nu o sa fie mutata calea ferata , care e paralela cu muresul , nu o sa fie peste deloc . Braconierii lucreaza doar curat , cu 27 mii de volti de la linia electrificata :( .
Pai nu ar fi mai simplu sa muti chiar Muresul? ca pana demontezi calea ferata...te mai vede vreun jandarm si crede ca esti din aia cu fierul vechi, te mai trezesti si la " mititica". :lol:
Mai bine sapi o albie paralela la vreo 2 km si apoi deviezi cursul. Desi e posibil ca si asta sa fie infractiune piscicola...numai c jandarmul e mai "sensibil" la dispritia caii ferate decat a raului Mures! parerea mea...

pityu
veteran
veteran

se reproduce lostrita pe cale naturala?

Mesaj de pityu » 20 Mar 2009, 08:48

Si asociatia noastra a cumparat in toamna anului trecut reproducatori de pastravi indigeni de la Complexul Salmonicol Bradisor si am vazut Lostritele de care amintea APSHD. Dl. Ing. Cerbu, seful Complexului Salmonicol intr-adevar a spus ca ne poate oferii puiet de lostrita pentru repopulari.
APS Salmo-Carpatica Lupeni in colaborare cu APS Lostrita Petrosani si cu sprijinul FNPSR are de gand sa repopuleze Raul Jiu in zona Defileului cu Lostrita. In anii 50 in aceasta zona Lostrita era la ea acasa, dar industrializarea masiva care a urmat, a distrus tot prin poluare.
Acum, dupa inchiderea minelor si a preparatiilor ar putea fi o noua sansa!
Speram sa nu ramanem doar la faza de "proiect" :!:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 20 Mar 2009, 09:03

Buna treaba, dar mai intai ar trebui lucrat un ,,pic" la habitat ca sar putea saraca ineca cu carpe, peturi si alte mizerii care exista in apa Jiului pe defileu si ar putea ramane si oarba din cauza cenusei aruncate in apa de o termocentrala. :shock: :idea:

Si mai spunem ca e rezervatie naturala. :oops:

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 20 Mar 2009, 09:09

Lostrita mai exista si la pastravaria Ceahlau-Neamt. Aici se creste si se reproduce lostrita. De populat se populeaza teoretic pe hartie iar practic in portbagajele sefilor.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Mar 2009, 12:50

pensionaru scrie:Lostrita mai exista si la pastravaria Ceahlau-Neamt. Aici se creste si se reproduce lostrita. De populat se populeaza teoretic pe hartie iar practic in portbagajele sefilor.
Exact, foarte bine zici! Sa il vezi pe inginerul Cerbu, bossul de la Bradisor ce chiolhane face cu fripturi de lostrita! Ia si acasa, are plin frigiderul, copiii lui duc la scoala sandwicuri cu lostrita, cred ca si la caine ii da capete si cozi din acelasi peste, are pe peteti trofee de lostrita, cada de la baie are aceeasi forma, pe gresie ghiciti ce e imprimat...., nevasta-sa poarta la gat pandantive cu aceeasi forma, pana si scarile...poate ca si cosciugul, cand i-o veni vremea o sa fie alungit si argintiu ca o....uppppps. Sper ca v-am lamurit. :lol:

Scrie răspuns