Se reproduce lostrita pe cale naturala???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 24 Feb 2007, 11:49

leba scrie: lostrita se reproduce numai in rau
In mod natural da..numai in rau. Artificial se reproduce destul de greu, sunt greu de gasit si reproducatorii. Singura pastravarie care a avut lostrita a fost Ceahlau, langa Durau. Se pare k intre timp au disparut si reproducatorii de acolo. Se mai incercase si acolo o reproducere artificiala, dar rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor.
In principiu reproducatorii trebuie pescuiti din rau(unde mai exista) si apoi tinuti o perioada scurta in bazine circulare( cu un curent turbionar..etc ..etc) pana se apropie reproducerea. Cu putin timp(24-48 h) inainte de recoltarea icrelor si laptilor, reproducatorii sunt stimulati(injectare intramusculara) cu o solutie apoasa de hipofiza de salmonide. Aceasta ajuta la maturarea icrelor/laptilor. Dupa care reproducatorii se mulg..se face fecundatia..apoi icrele fecundate se introduc in incubatoare.
Teoretic si in mare cam in asta ar consta reproducerea lostritei in mod artificial, dar cu greu sunt indeplinite toate conditiile de mediu..
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Feb 2007, 12:19

@dream-fishing
ai dreptate ; se poate face in bazine circulare cam in acelasi mod in carese face la ciprinidele asiatice singurele aspecte ale problemei care se schimba sunt temperatura apeisi necesitatea unei cantitati mai mari de oxigen solvit in apa
de extract de hipofiza de la salmonone nu am auzit pana acum ; din ce stiu eu se foloseste extract hipofizar de la crap sau se stimuleaza cu hormoni sintetici care sunt mai ieftini
cea mai mare problema aici ar fi obtinerea de cateva perechi de reproducatori viabili
in rest treaba e relativ simpla

MaryS_27
junior
junior

Mesaj de MaryS_27 » 24 Feb 2007, 14:17

Adi_ scrie:pai daca nu s-ar reproduce pe cale naturala, pe ce cale s-a reprodus pana acuma? :shock:

Adi din cate am inteles datorita braconajului lostrita fiind unu din cei mai speriosi pesti am inteles ca nu mai depune....asa am auzit, nu pot sa spun asta cu certitudine...Dar tot din auzite stiu ca mai exista lostrita in Bradisor...Cred ca in Bradisor lostrita ar putea scapa de braconieri deoarece apa atinge adancimi de 60 80 m si din cate stiu lostrita traieste mai mult pe fundul apei :-?

MaryS_27
junior
junior

Mesaj de MaryS_27 » 24 Feb 2007, 14:23

Lostritele mari, de regula, prefera zonele adanci aproape de fundul apei, ferindu-se de curent de dupa vreun bolovan sau orice alt obstacol. In zonele de defileu sau in cele cu maluri abrupte lostrita prefera locurile de sub maluri sau pe langa vreun copac cazut in apa...

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 24 Feb 2007, 14:23

Lostrita inca mai exista si este foarte agresiva in momentul depuneri icrelor. Pacat ca autoritatile insarcinate cu controale pe respectivele ape nu isi fac datoria.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Feb 2007, 14:27

E de bine!
Toata lumea stie ca mai exista , toata lumea stie ca se braconeaza si masuri de ocrotire efective nu pe hartie ..............cucu!

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 24 Feb 2007, 15:02

Poftim???
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Feb 2007, 15:17

cucu = nimik
fara nici un fel de referire la tine
daca a parut asa imi cer scuze

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 24 Feb 2007, 17:42

http://www.bajinabasta.com/mladica/graph/mladica4.jpg
Ceva ce la noi sigur nu vom mai vedea....

MaryS_27
junior
junior

Mesaj de MaryS_27 » 24 Feb 2007, 19:33

juventinu88 scrie:http://www.bajinabasta.com/mladica/graph/mladica4.jpg
Ceva ce la noi sigur nu vom mai vedea....
In mare parte sunt de acord cu tine dar sti tu ... e un proverb la noi :Niciodata sa nu spui niciodata.. :D Poate ajung io presedinte si o sa ma ocup special de treaba asta :lol:

Scrie răspuns