RNP se retrage?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Mai 2008, 06:48

Pentru ca sunt citat, expun niste principii:
1. nimeni nu este mai presus de lege;
2. necunoasterea legii nu te exonereaza de consecintele aplicarii ei;

Exista de bine de rau un act normativ cu putere de lege (OUG 23), care reglementeaza pescuitul. Este definit destul de clar cine administreaza resursa acvatica vie. Deciziile date de RNP au fost rodul modificarilor propuse la completarea OUG 23, care au fost respinse de comisiile senatului. Domnii respectivi au fost asa de siguri de reusita incat nu au mai asteptat rezultatul votului. Treaba lor. FNPSR a comunicat ministrului agriculturii respectivele inscrisuri pentru a dispune anularea lor.
Mai nou, apele romane au emis caiete de sarcini parsive prin care sa blocheze pescarii sportivi in folosul unor SRL-uri. Citez din obiectul licitatiei:
- atenuarea undei de viituri
- asigurarea conditiilor necesare pentru practicarea pescuitului sportiv.
Baietii dau temei de drept L.192/2001 R, despre care nici macar nu stiu ca a fost abrogata.
Suna bine pentru pescarii sportivi miky, sau pe tine te intereseaza doar pastravii?
Nu inteleg un lucru. Toata lumea este contra, numai ca atunci cand apare cate o aberatie ca asta toata lumea tace. Pozitia asta imi da de gandit
Ce tebuie sa facem? Sa lasam licitatia sa curga sau sa le dam cu legea in cap?
Astept sugestii!

NYPD
junior
junior

Mesaj de NYPD » 19 Mai 2008, 22:07

Fario_nebunu scrie:Nu vreau sa torn si eu gaz pe foc dar nici nu pot sta cu mainile in san - veni vorba de Salmo Carpatica....scuze dar asta e un fel de asociatie fantoma! M-am lovit de ei prin 2006 parca, atunci cand am fost la Straja si am pescuit pe un rausor de munte frumos si accidentat. Aveam permis de RNP pe 10 zile si au venit baietii de la SC cum ca sa ma amendeze....dupa taraboiul de rigoare si vorbele dulci la adresa RNP au plecat cu amenintari si strigaturi ca la usa cortului. Ca sa scap de delicateturile astea am ales sa pescuiesc pe al rau (ceva cu B...nu mai tin minte exact) undeva unde terenul era f accidentat (Piatra Ursului) si nu venea nimeni in control. Am facut ceva "alpinism" dar a meritat! No woman no cry! (Adica woman=salmo carpatica)
Le comunic celor de la SC ca anul asta prin iulie sunt din nou la straja si abia astept sa ne intalnim din nou, eventual la Campul lui Neag sau pe Beleia, pe Buta ori unde vor domniile lor. Ma ia cu fiori placuti pe sira spinarii! :lol:
Stimabile domn,te anunt ca APS Salmo Carpatica este o asociatie legal constituita recunoscuta de o Judecatorie,iar daca tu o vezi fantoma inseamna ca ai probleme de sanatate.In alta ordine de idei cred ca nici nu stii unde ai fost la pescuit,poate ai pescuit niste sticle de bere in fata unei cabane din masivul Straja si te-au certat niste oameni care iubesc natura ca dupa ce te-ai imbatat ai aruncat ambalajul prin padure.Te informez ca nu prea le ai cu legislatia in domeniul pescuitului sportiv si ptr.stiinta ta sa stii ca membrii unei asociatii de pescuit nu au dreptul sa constate contraventii sau infractiuni iar cei de la APS Salmo-Carpatica nu fac controale fara a fi insotiti de catre organele competente sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni.Daca zici de Piatra Ursului probabil ai pescuit pe paraul Braia care este controlat zilnic de catre patrulele de jandarmi montani care au postul in masivul Straja.De asemenea te mai informez ca in 2006 daca ai pescuit pe acest parau (Braia) membriiAps Salmocarpatica nu au venit in control deoarece ei nici nu erau lasati sa pescuiasca pe acest parau de catre Ajvps-Filiala Petrosani deoarece acestia erau tartorii apelor de munte din zona.Si in final te mai anuntt ca si cu geografia stai prost deoarece Baleia este la zeci de Km de Straja la fel si Buta.Asa ca nu mai umbla cu abureli si daca vii in iulie la Straja si ai curaj vino pe la asociatia Salmo carpatica sa cunosti niste oameni care pun suflet in ceea ce fac pentru binele pescuitului sportiv. Mult noroc.

pityu
veteran
veteran

RNP elibereaza ...

Mesaj de pityu » 19 Mai 2008, 23:20

Nu te mai enerva colega !
Se vede de la o posta cata rautate emana si Fario-Nebunu dar si asazisul meu prieten Miky. Sa stiti ca nu ma induiosati de loc !
Pacat de voi, ca cine va citeste postarile, daca sunt pescari de buna credinta, isi dau seama cu cine au de-a face.
Daca asa stau lucrurile Miky, imi pare rau ca te-am cunoscut!
Nici o problema, invidiosilor !
Salmo-Carpatica nu s-a nascut prin voi si nu va murii de mana voastra.
Suntem putini dar uniti. Facem lucruri bune unii pentru altii. Gustam din plin binefacerile unei asocieri adevarate si dezinteresate. Suntem prieteni adevarati, nu bagatori de strambe ca voi !!!
In afara de a distruge mai stiti sa faceti ceva ?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: RNP elibereaza ...

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Mai 2008, 08:10

pityu scrie:Nu te mai enerva colega !
Se vede de la o posta cata rautate emana si Fario-Nebunu dar si asazisul meu prieten Miky. Sa stiti ca nu ma induiosati de loc !
Pacat de voi, ca cine va citeste postarile, daca sunt pescari de buna credinta, isi dau seama cu cine au de-a face.
Daca asa stau lucrurile Miky, imi pare rau ca te-am cunoscut!
Nici o problema, invidiosilor !
Salmo-Carpatica nu s-a nascut prin voi si nu va murii de mana voastra.
Suntem putini dar uniti. Facem lucruri bune unii pentru altii. Gustam din plin binefacerile unei asocieri adevarate si dezinteresate. Suntem prieteni adevarati, nu bagatori de strambe ca voi !!!
In afara de a distruge mai stiti sa faceti ceva ?
NYPD, muultzam fain pentru "lectia" de geografie! Dom'profesor, va anunt ca stiu unde sunt aceste ape si de la Straja cu masina ajung repede peste tot, deci nu am spus ca ar fi langa statiune... :lol: Cat despre caracterul fantomatic al Salmo Carpatica, aici e vorba de perceptia fiecaruia. Mie, cand i-am vazut in teren, mi-au dat impresia ca ar fi asa un fel de strigoi, moroi, varcolaci, dar nu m-am mirat ff tare fiind in patria lui Miron Cozma unde orice e posibil! Lupeni= Twin peeks? Cine stie.... :lol: :lol: Multzam si de invitatie, chiar am sa trec pentru ca sunt pasionat de ocult, de practicile esoterice, am fost si in Padurea Baciu din Cluj sa inregistrez fenomene paranormale, acum vin si la S.C., it's exciting!

Pityu, tristetea suprema a vietii mele si cred ca si a lui Micky e ca nu am reusit sa te induiosem pe tine! Dar chiar, esti asa de duios in viata sau era o figura de stil? :lol:
Rautate, zici.....deci noi am fi un fel de zmei sau balauri iar tu amice un Greuceanu, corect? Sau un Fat Fruumos? Cata candoare, cata puritate, imi dau lacrimile, zau asa!
Invidiosi? Ca sa fim astfel ar trebui sa avem pe ce....ori pe fantome si himere nu putem sa le invidiem altfel am fi personaje din piesele absurde ale lui Eugen Ionescu. Saracu Eugen, daca afla de Salmo C. sigur va rezerva un loc in Scaunele sau in Cantareata cheala!
Bagatori de strambe? Problema e ca la voi era deja stramb cam totul, dar ironiilele mele si constatarile corecte ale lui Micy au inclinat si mai mult corabia deja in deriva. Sfatul meu amical: pregati-ti-va vestele de salvare. Presimt ca veti inota in valurile marii!

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 20 Mai 2008, 08:33

pityu scrie: In afara de a distruge mai stiti sa faceti ceva ?
:shock:

din cite am citit, tu ai inceput cu razbunarea.Nimeni nu avea treaba cu tine sau cu Carpatica .Cit despre Miky pare om serios .
Se poate si fara cearta,jigniri si razbunari.............oare sa fie asa greu ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Mai 2008, 18:22

pityu scrie: Pacat de voi, ca cine va citeste postarile, daca sunt pescari de buna credinta, isi dau seama cu cine au de-a face.
:lol: :lol: :lol:
se pare ca aici ai avut dreptate !!! :lol:

pityu,
am incercat sa-ti atrag atentia ca gresesti in intentia de a te lua de pescari pe apa, care au platite autorizatii sau permise sau orice taxe percepute de cei cu care aveti voi de impartit ceva...
rezultatul ? m-ai facut agvpsist...
am incercat sa te fac sa intelegi ca inversunarea ta e fanatica si prost directionata dar mai ales deplasata, in contextul in care o iei la modul personal si raspunzi cu atacuri directe la persoana de multe ori la limita jignirii,... atunci cand nu mai ai argumente (si asta se intampla frecvent), in furia ta ca esti contrazis sau apostrofat, vorbesti ambiguu, fara sa argumentezi, daca se poate doar sa lovesti in persoana care a indraznit sa aiba alta parere,... (intr-un cuvant incerci sa dai la gioale, si din pacate nici la asta nu te pricepi...)
rezultat: ai decis tu ca eu "eman rautate"...
in confruntarile de idei cu oricine, atunci cand iti sustii pozitia ramai usor fara argumente, ... si asta nu neaparat pentru ca nu te pricepi sa le gasesti ( desi... :lol: ),... de multe ori se intampla chiar sa nu ai de unde sa le poti lua pentru ca ele... nu exista !... si atunci revii la limbajul inflacarat patriotard...
rezultat: ceilalti, in cazul de fata, eu, fario,... dar la vremea lor si adiwolf sau altii,...cu voia ta, am devenit bagatori de strambe...
o sa iti zic si eu una "pe bune" de asta data:
cred ca in contextul din perioada comunista ti-ar fi stat bine ca activist de partid, eventual ceva cu functie,... stilul tau e ideal pentru depistarea si punerea la zid a dusmanilor poporului !
imi pare rau ca iti pare rau ca m-ai cunoscut ! :D...
cred ca o sa supravietuiesc totusi ... :D pentru ca e adevarat: dragoste cu de-a sila,... nu se poate !
o disputa verbala intre noi ar fi inutila, pentru ca ar fi de departe... inegala ! :D
daca insa vei reveni cu picioarele pe pamant si la sentimente mai moderate,... voi fi bucuros sa ne reintalnim pe soseaua rationalului... :)
sa-ti mearga bine Pityu !
si... fir intins !!!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2008, 18:27

:lol: :lol: :lol:
Elegant...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 20 Mai 2008, 18:37

Super elegant .........cine stie ...........stie !
Restu cu "batu"
:oops:

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 20 Mai 2008, 18:39

restu cu "batu pe balta " ca te miri cine ce mai intelege .

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Mai 2008, 19:03

:lol:
Hai ca incepi sa te prinzi...
O seara placuta la toti de pe aici! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns