RNP se retrage?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@ apsalba
Pe website-ul Ministerului Agriculturii a fost postat proiectul HG privind reorganizarea Romsilva. Este clar ca nu vor sa renunte la managementul apelor de munte. Printre obiectele de activitate se numara si pescuitul si acvacultura Poate vor sa obtina licente de pescuit comercial pe lacurile de acumulare din zona montana?!
Pe website-ul Ministerului Agriculturii a fost postat proiectul HG privind reorganizarea Romsilva. Este clar ca nu vor sa renunte la managementul apelor de munte. Printre obiectele de activitate se numara si pescuitul si acvacultura Poate vor sa obtina licente de pescuit comercial pe lacurile de acumulare din zona montana?!
@ flydb
Nu le ajung padurile? Sau acum daca se termina lemnul vor sa se ocupe si de pestii din acurile si raurile de munte? Mai bine ar avea grija de pastravariile care au ajuns ruina
Nu le ajung padurile? Sau acum daca se termina lemnul vor sa se ocupe si de pestii din acurile si raurile de munte? Mai bine ar avea grija de pastravariile care au ajuns ruina

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Deci pana la urma ai ajuns la concluzia ca RNP este egent economic si nu are nimic in comun cu pescuitul sportiv. In mod evident daca le trebuie peste pentru vanzare trebuie sa-l creasca si sa-l vanda. Pescuitul comercial este reglementat prim lege (OUG 23/2008) iar in zona montana nu poate fi pescuit decat eventual in lacurile in care nu se practica acvacultura. As vrea sa vad si eu cum il scot de exemplu din Lacul OASA care are 504 ha suprafata si adancimea de 70 m. Daca citesti art. 24 din OUG 23/2008 o sa observi cum se evita conflictele de interese intre pescuitul comercial si cel sportiv, inclusiv in zona de munte. Nu te poate opri nimeni sa pescuiesti, chiar daca (prin absurd) ar practica pescuitul comercial. Iti dai seama ca locatiile se vor licita. La o asemenea licitatie ar participa si fnpsr, numai asa de sanchi.flydb scrie:@ apsalba

-
- veteran
Haha, e marsavia sau ignoranta vicleana tipica RNP! Deci unu la mana, nu stia ca RNP nu a primit apele de munte in gestiune si doi, desi nu e luna mai paznicului nu i s-a parut nimic nefiresc sa vada un pescar pe malul apei. De fapt e vina RNP, a centrului (Bucuresti) care nu a anuntat filialele judetene (Directiile silvice) sa nu mai ceara sa vada permisele si sa nu mai taie chitante ca nu au voie. Daca pazniocul ala era corect, il anunta pe pescar ca e in afara sezonului si ii spunea sa revina in mai cu permisul ANPA sau cu bon al RNP daca intre timp regia mai primeste ceva ape.genu scrie:Ieri a fost cineva la pescuit pe cormos si paznicul de vanatoare a venit frumos sa le dea bon de zi . nu au auzit ca RNP nu are drept asupra apelor de munte , ba mai mult au spus ca ei sunt singurii care au dreptul la apele de munte
E cumva vorba de paraul Cormos din Jud Covasna?
Unde scrie ca in luna aprilie nu ai voie sa pescuiesti pe ape de munte? Va rog citati articolul de lege. Conform ordinului nr.84/2009 , publicat in MO 147/2009, privind prohibitia pescuitului pe anul 2009, la sectiunea a II-a , art.5 din ordin, sunt enuntate speciile de pesti si perioadele de prohibitie. La sectiunea I din acelasi ordin ,sunt enumerate zonele de pescuit prohibite. Printre acestea nu se regasesc apele de munte. Cu alte cuvinte , nu incalci nici o lege daca pescuiesti clean pe ape de munte, in aceasta perioada. Evident ca ,daca esti surpris cu momeli vii sau cu salmonide in traista atunci se schimba situatia.
-
- veteran
Mersi pentru precizari, mi-ai facut un serviciu! Daca ma gasesc paznicii in aprilie la pescuit in parau de munte le zic ca de fapt caut cleanul....le arat legile de care zici. Nu cred sa ma verifice in geanta sa vada ce pesti am. Dar e plauzibil sa fie clean la 800-1000 metri altitudine pe paraie cu albie de 1-2 metri latime? Sare si peste cascade domnul clean?danone scrie:Unde scrie ca in luna aprilie nu ai voie sa pescuiesti pe ape de munte? Va rog citati articolul de lege. Conform ordinului nr.84/2009 , publicat in MO 147/2009, privind prohibitia pescuitului pe anul 2009, la sectiunea a II-a , art.5 din ordin, sunt enuntate speciile de pesti si perioadele de prohibitie. La sectiunea I din acelasi ordin ,sunt enumerate zonele de pescuit prohibite. Printre acestea nu se regasesc apele de munte. Cu alte cuvinte , nu incalci nici o lege daca pescuiesti clean pe ape de munte, in aceasta perioada. Evident ca ,daca esti surpris cu momeli vii sau cu salmonide in traista atunci se schimba situatia.

Nu prea e plauzibil...Fario_nebunu scrie: Mersi pentru precizari, mi-ai facut un serviciu! Daca ma gasesc paznicii in aprilie la pescuit in parau de munte le zic ca de fapt caut cleanul....le arat legile de care zici. Nu cred sa ma verifice in geanta sa vada ce pesti am. Dar e plauzibil sa fie clean la 800-1000 metri altitudine pe paraie cu albie de 1-2 metri latime? Sare si peste cascade domnul clean?
Dar iti spun eu ce sa faci:
Vii cu un butoi cu cleni de acasa, populezi cate unu intr-o bulboana si dup-aia il pescuiesti. Si tot asa.
De fapt cred ca-ti ajunge un singur clean pentru asta.
Daca e de dimensiune (>25 cm) la sfarsitul zilei il poti retine daca vrei sa-l papi.
In felul asta le vei demonstra fara echivoc paznicilor ca tu dai la clean.
Numa grabeste-te ca incepe peste cateva zile prohibitia si la clean.
Si sunt sigur ca nu vrei sa incalci legea.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Tavi, mai bine vin cu o sacosa de cleni congelati si le arat paznicilor. Si cand plec acasa ii donez copiilor saraci din primul sat intalnit. In cateva zile? Pai prohibitia la ses si deal nu e dupa 16 aprilie? Sau voi incepeti ceva mai devreme....Tavi scrie:
Nu prea e plauzibil...
Dar iti spun eu ce sa faci:
Vii cu un butoi cu cleni de acasa, populezi cate unu intr-o bulboana si dup-aia il pescuiesti. Si tot asa.
De fapt cred ca-ti ajunge un singur clean pentru asta.
Daca e de dimensiune (>25 cm) la sfarsitul zilei il poti retine daca vrei sa-l papi.
In felul asta le vei demonstra fara echivoc paznicilor ca tu dai la clean.
Numa grabeste-te ca incepe peste cateva zile prohibitia si la clean.
Si sunt sigur ca nu vrei sa incalci legea.