RNP se retrage?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 26 Mai 2008, 18:28

@OFF TOPIC

Pai uite un exemplu: vin acasa si am chef de un pescuit (intotdeauna). Daca vreau sa ma duc la pastrav pe Fenes, tre' sa'mi iau permis (sau taxa pe o zi) de la ajv...; daca vreau sa ma duc pe aries, tre' sa'mi iau de la aps....; la Oasa de la RNP...; pe mures, sebes, rauri raulete, balti, tre' sa umblu 3 zile pe la toti, sa vad care au respectivele ape (sau tronsoane), ca deh, tre' sa stiu la cine sar cu banu' ca sa fiu in legalitate :shock: . Si astfel, pe langa bani, benzina, tim, mi se duc si nervii dreaq.
DECI, sa o sa fie???

Yo unu' sper ca nu, da' ca de obicei, amarasteanu' ramane cu speranta.....

P.S. Este doar un exemplu ipotetic, inca....
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Mai 2008, 18:49

Nu o sa fie nimic.
AJVPS si RNP sunt iesite din peisaj.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 26 Mai 2008, 19:30

Nu o sa fie nimic.
OK, fie cum spui tu, da' ce te faci daca in judet sunt 2, 3 sau mai multe asociatii? (vezi hunedoara)
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Mai 2008, 19:38

apsalba scrie:Nu o sa fie nimic.
apsalba, din pacate anticipezi si nu ai argumente.
De vreo doi ani (sau trei) ne spui ca AGVPS a murit sau ca sa mergem sa ne luam banii de autorizatii inapoi de la RNP.
Pana una alta, cele doua incaseaza in continuare bani de la pescari.
Fara a diseca articol cu articol legislatia in vigoare acum, e evidenta intentia atat a ministerului cat si a ANPA si evident RNP de a mentine RNP in carti - vezi noul proiect de ordin postat chiar de tine.
Chiar daca litera legii e interpretabila, pana nu obtii o sentinta definitiva, irevocabila si dupa ce s-au epuizat toate caile de atac, nu poti face afirmatii de genul asta.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Mai 2008, 19:57

Pitonu' scrie:Ce intzeleg yo din tot Ordinu' expus de aps alba ii faptul ca daca vrei sa pescuiesti pe mai multe ape (chiar din acelasi judet), ajungi sa dai o carca de bani pe permise la diverse asociatii sau taxe pt. o zi.........
Deci, pregatiti'va buzunarele si mai luati'va un job, daca vreti sa mai pescuiti si prin alte locuri :cry: .
Si chestia asta loveste nu numai in cei care pescuiesc la munte, unde'i discutia cu RNPu' ci pe TOATE apele.
Cu raurile mari (mures, olt, dunare) cum ramane?
de ce te miri??
doar era clar ca la asa ceva se vrea sa se ajunga,ca asta este doar spre binele nostru al pescarilor :twisted:

insa cine este de vina??
noi,ca noi le dam legitimitatea sa vorbeasca in numele si pt binele nostru.
deci beliti ochii bine,cititi legile si apoi hotarativa cui vreti sa ii incredintati dreptul de a va reprezenta

upsss,
na ca parca suna a alegeri electorale,dar facand o analogie, e al draqului de sinonima asociatia de pescuit cu partidul politic - toti promit,nici unii nu fac nimic,insa toti vor putere si bani :evil:

scuze pt cele cateva asociatii ( le numeri pe degetele de la o mana,din pacate) care intradevar sau straduit sa mai faca cate ceva
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pityu
veteran
veteran

rnp se retrage

Mesaj de pityu » 26 Mai 2008, 22:17

Fario ! Nu te mai chinuii baiatule! Pe masura ce scrii pe forum, se tot aduna ineptiile pe care le debitezi. Ti-am mai spus ca nu cunosti fenomenul si nu ai habar de ceea se intampla in pescuitul sportiv romanesc. Uite ce prostii ai scris cu manuta ta:
mira-m-as sa nu ia ciubuc si minerii pensionarti din suita lui Pityu. Cred ca o sticla de vin per cap de paznic ii va face mai fericiti decat 10 chitante de mebru al Salmo Carpatica....zi de nu e asa!
Tu habar nu ai ca minerii pensionati nu pot face pe paznicii singuri, chiar daca ar fi membrii Salmo-Carpatica. Inseamna ca nu ai citit Legea!
Citeste si vezi cine poate sa faca paza si sa constate contraventiile. Dar ca sa nu te obosesti, iti spun eu asa ca unui prieten. Numai organele abilitate ale statului (politie, jandarmerie, inspectie piscicola si garda de mediu). Membrii asociatiei pot doar sa insoteasca si sa sprijine organele statului in aceste actiuni de control. Dai o bere cand mai vii in Straja, ca te-am luminat.
Cat despre mineri ... iti dau un citat dintr-o poezie scrisa de Adrian Paunescu (melodia- Stefan Hrusca). Eu cred ca se potriveste bine in cazul tau:
BIETI LAMPAGII
Intr-un veac cu noapte mare,
Noi aprindem felinare
Ca sa nu fiti tristi...
Ca sa nu fiti tristi.
Voi le stingeti catre ziua
Si noi ne luam adio
Sarmani artisti ...
Sarmani artisti
Ref.: Bieti lampagii
In veacul greu
Noi orice-ar fi
Lucram mereu
Dam foc, dam foc
Felinarelor...
Dam foc, dam foc felinarelor.
II.
Vine noaptea urmatoare,
Noi aprindem felinare
Spre a fi frumos...
Spre a fi frumos.
Voi le stingeti dusmaneste
Voua noaptea va prieste
Vai ce folos...
Vai ce folos?
Ref.:
III.
Noi artistii fara vina,
Noi purtam in maini lumina
Sa v-o dam 'napoi...
Sa v-o dam 'napoi.
Iar dac'-o sa fie cazul
Si va disparea si gazul,
Vom arde noi...
Vom arde noi !!!
Ref.: "
Sper sa-ti placa :!:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Mai 2008, 06:34

Tavi scrie:
De vreo doi ani (sau trei) ne spui ca AGVPS a murit sau ca sa mergem sa ne luam banii de autorizatii inapoi de la RNP.
Fara a diseca articol cu articol legislatia in vigoare acum, e evidenta intentia atat a ministerului cat si a ANPA si evident RNP de a mentine RNP in carti - vezi noul proiect de ordin postat chiar de tine.
Chiar daca litera legii e interpretabila, pana nu obtii o sentinta definitiva, irevocabila si dupa ce s-au epuizat toate caile de atac, nu poti face afirmatii de genul asta.
De acord. Este evident ca aici sunt niste interese. Pe ce ma bazez cand fac afirmatiile? Iata ce prevede legea pescuitului privind organizarea pescuitului sportiv: art. 23,24 si 25 din OUG 23/2008 reglementeaza practicarea pescuitului sportiv; art. 58 alin 4 din L.46/2008 Codul silvic este evident in ceea ce priveste apartenenta pestelui. (Citat:(4) Produsele pădurii aparţin proprietarilor sau deţinătorilor acesteia, după caz, cu excepţia faunei de interes cinegetic şi a peştelui din apele de munte). Este evident ca pestele apartne statului, este administrat de ANPA si nu RNP. Aceasta nu este asociatie de pescari sportivi. Poate face, ca agent economic acvacultura, E dreptul ei dar pescuitul sportiv este alta treaba.
In ce priveste AGVPSR este o chestiune de zile pana cand va disparea de pe firmament. Astept reactii dupa eveniment.

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 27 Mai 2008, 08:17

Se pare ca se va intimpla ce s-a intimplat in '90 cu aparitia partidelor politice. Vor fi mai multe asociatii decit pescari.
Probabil ca ulterior, la fel ca in cazul partidelor politice, problema se va regla de la sine. Zic de la sine pentru ca guvernantii sint ori prea nepasatori ori prea incapabili sa gaseseasca o solutie sanatoasa.
La fel ca si in alte situatii, in loc sa se uite peste gard sa vada cum este in Germania, Austria, etc. si sa aleaga ce e mai bun de la fiecare, se pleaca de la o solutie "originala" si vai de mama ei.
Si ca in toate aceste situatii vor avea de suferit oamenii corecti. In cazul de fata vor suferi pescarii.
Nu e vorba numai de banii platiti ci de nebunia care va fi ca sa afli care km de riu apartine carei asociatii.
Sa dea Domnu' macar sa se intimple ce tot anuntza noile asociatii. Ape curate si pline de peste. Deocamdata nu e decit mult zgomot.

@pityu
Vad ca te bati cu toata lumea. In primul rind cu pescarii de pe forum care, parerea mea, ar fi ultimii care sa doreasca distrugerea apelor, protejarea braconajului, samd. Probabil sint mai la indemina.
Intii ai fost foarte multumit ca o sa poti sa-i prinzi pe pescarii, muscari, cu autorizatie RNP. Erau cei mai periculosi.
Pe urma, cine nu era de acord cu tine era comunist sau era prost.
Acum ne faci bucuria sa ne reproduci din opera lui Paunescu. Asteptam ceva si de Vadim Tudor.
Apoi, nu-ti da de gindit ca toata lumea e comunista, rauvoitoare si proasta si numai tu esti boboc?! Nu te simti prea singur?!
Eu atit am avut de spus. Nu te obosi sa-mi raspunzi ca nu intru in polemici

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Mai 2008, 19:48

apsalba scrie:
Tavi scrie:
De acord. Este evident ca aici sunt niste interese. Pe ce ma bazez cand fac afirmatiile? Iata ce prevede legea pescuitului privind organizarea pescuitului sportiv: art. 23,24 si 25 din OUG 23/2008 reglementeaza practicarea pescuitului sportiv; art. 58 alin 4 din L.46/2008 Codul silvic este evident in ceea ce priveste apartenenta pestelui. (Citat:(4) Produsele pădurii aparţin proprietarilor sau deţinătorilor acesteia, după caz, cu excepţia faunei de interes cinegetic şi a peştelui din apele de munte). Este evident ca pestele apartne statului, este administrat de ANPA si nu RNP. Aceasta nu este asociatie de pescari sportivi. Poate face, ca agent economic acvacultura, E dreptul ei dar pescuitul sportiv este alta treaba.
In ce priveste AGVPSR este o chestiune de zile pana cand va disparea de pe firmament. Astept reactii dupa eveniment.
De acord si eu cu argumentele astea, asa ca parere personala daca vrei sau ca interpretare tot personala a unor legi.
Dar pana a se concretiza fara echivoc scoaterea RNP din peisaj va trebui fie sa se modifice legislatia in vigoare sau in curs de aprobare, fie sa fie data o sentinta judecatoreasca sa valideze acest lucru.
Pana atunci, conform ordinului in curs de aprobare, desi ANPA are pestele intentioneaza cat se poate de evident sa-latribuie RNP sau AGVPS sau altei asociatii in baza unui plan de management.
Asadar, deocamdata peisajul ramane neschimbat.
Asta e situatia concreta acum.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Mai 2008, 21:07

V-am atentionat sa o lasati moale.
Am curatat topicul cat de cat. Puteti da o bere pentru ca nu ati luat avertisment pentru limbaj.

Scrie răspuns