RNP Romsilva
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
APS ALBA. Asa .....sa stim si noi..... ca doar ati participat..
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura face parte din categoria legilor organice, potrivit prevederilor art.76, alin.(1) din Constituţia României, republicată.
La lucrări au participat, în calitate de invitaţi, în conformitate cu prevederile art. 54 şi 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, domnii Marian Hoinaru - secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Valentin Buksz - preşedinte Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, doamna Alina Tiţu - şef serviciu juridic Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, domnul Neculai Şelaru – preşedinte executiv Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România şi ___DOMNUL STEFAN POPESCU___ – preşedinte Federaţia Naţională a Pescarilor Sportivi din România.
La lucrările Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost prezenţi 27 deputaţi, din totalul de 27 membri ai acesteia. Raportul Comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi, înregistrându-se 21 de voturi pentru şi 6 împotrivă, în şedinţa din 1 aprilie 2009
......
Dumneavoastra ati fost de acord cu asta ?
10. La articolul 2, după punctul 27 se introduce un nou punct, pct.271 cu următorul cuprins:
„271. pescar sportiv – persoana fizică deţinătoare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociaţiile de pescari sportivi legal constituite;”
???? Sincer ..
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura face parte din categoria legilor organice, potrivit prevederilor art.76, alin.(1) din Constituţia României, republicată.
La lucrări au participat, în calitate de invitaţi, în conformitate cu prevederile art. 54 şi 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, domnii Marian Hoinaru - secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Valentin Buksz - preşedinte Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, doamna Alina Tiţu - şef serviciu juridic Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, domnul Neculai Şelaru – preşedinte executiv Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România şi ___DOMNUL STEFAN POPESCU___ – preşedinte Federaţia Naţională a Pescarilor Sportivi din România.
La lucrările Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost prezenţi 27 deputaţi, din totalul de 27 membri ai acesteia. Raportul Comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi, înregistrându-se 21 de voturi pentru şi 6 împotrivă, în şedinţa din 1 aprilie 2009
......
Dumneavoastra ati fost de acord cu asta ?
10. La articolul 2, după punctul 27 se introduce un nou punct, pct.271 cu următorul cuprins:
„271. pescar sportiv – persoana fizică deţinătoare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociaţiile de pescari sportivi legal constituite;”
???? Sincer ..
Live for Fishing.
- andriipopa75
- veteran
Sa fim seriosi !
...sunt cateva personaje ( sa le numim "...escu"), care urmaresc sa prinda "pestele cel mare ".Doar nu credeti ca o sa va (ne ) sustina interesele , (pescarilor sportivi) pana nu se vede el , prima data , cu "sacii in caruta".Si are o "caruta " mare, mare , mare....
...in domenul asta , a detinerii "suprematiei"asupra unor luciuri de apa , care peste noapte parca a devenit un domeniu virgin, sunt interese deosebite.Este stilul "made in Ro" prin care se aduce "ceva" in stare de faliment , pentru ca ulterior sa obtii , acel "ceva" pe bani putini sau chiar "moca "
...cu investitii minime , o licitatie la care participa un singur personaj ce aduce 3 oferte, o maslina si un "Cico" ...un oarecare "...escu" va fi un bun incasator al taxelor pt permisul de pescuit sportiv , taxe care precis vor fi "aliniate" la nivelul taxelor U.E.
...partea cu implicarea in procese , propuneri sau proiecte legislative , initiative mai mult sau mai putin "originale"... este praf in ochi
...in rest , am mai zis-o, ...totul e "can-can"
...sunt cateva personaje ( sa le numim "...escu"), care urmaresc sa prinda "pestele cel mare ".Doar nu credeti ca o sa va (ne ) sustina interesele , (pescarilor sportivi) pana nu se vede el , prima data , cu "sacii in caruta".Si are o "caruta " mare, mare , mare....

...in domenul asta , a detinerii "suprematiei"asupra unor luciuri de apa , care peste noapte parca a devenit un domeniu virgin, sunt interese deosebite.Este stilul "made in Ro" prin care se aduce "ceva" in stare de faliment , pentru ca ulterior sa obtii , acel "ceva" pe bani putini sau chiar "moca "
...cu investitii minime , o licitatie la care participa un singur personaj ce aduce 3 oferte, o maslina si un "Cico" ...un oarecare "...escu" va fi un bun incasator al taxelor pt permisul de pescuit sportiv , taxe care precis vor fi "aliniate" la nivelul taxelor U.E.

...partea cu implicarea in procese , propuneri sau proiecte legislative , initiative mai mult sau mai putin "originale"... este praf in ochi
...in rest , am mai zis-o, ...totul e "can-can"

Ca participant la sedinte, pot sa spun ca nu am fost de acord cu multe lucruri care s-au introdus in lege si asta se poate vedea in stenogramele de sedinta. Masina de vot a functionat fara cusur, avand si rezultatele de fata.
Referitor la definitia pescarului sportiv pot spune ca am reusit sa conving comisia sa modifice forma propusa din ''membru al unei asociatii de pescari sportivi'' in forma actuala. Motivul? Eliminarea obligativitatii asocierii si darea posibiltatii achizitionarii permisului de la orice asociatie legal constituita.
PS Chiar daca am participat, nu am avut drept de vot.
PPS Old radu,
Mie si asociatiei pe care am infiintat-o nu ne trebuie baltile statului. Noi ni le construim singuri. Vezi http://www.fnpsr.ro/index.php?option=co ... &Itemid=54
Referitor la definitia pescarului sportiv pot spune ca am reusit sa conving comisia sa modifice forma propusa din ''membru al unei asociatii de pescari sportivi'' in forma actuala. Motivul? Eliminarea obligativitatii asocierii si darea posibiltatii achizitionarii permisului de la orice asociatie legal constituita.
PS Chiar daca am participat, nu am avut drept de vot.
PPS Old radu,
Mie si asociatiei pe care am infiintat-o nu ne trebuie baltile statului. Noi ni le construim singuri. Vezi http://www.fnpsr.ro/index.php?option=co ... &Itemid=54
@ apsalba
D-le Popescu, ne puteti traduce alineatele urmatoare?
(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărui membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate.
(5) Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică în cadrul fiecărei asociaţii în baza regulamentului propriu stabilit în acest sens.
Multumim!
D-le Popescu, ne puteti traduce alineatele urmatoare?
(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărui membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate.
(5) Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică în cadrul fiecărei asociaţii în baza regulamentului propriu stabilit în acest sens.
Multumim!
rnp romsilva
Nu va mirati de textul proiectului de lege aparut! Inclusiv voi, cei care nu ati vrut sa va asociati si federalizati, v-ati adus contributia din plin (fara sa va dati seama) prin refuzarea constienta a realizarii unui organism puternic (federatie) al pescarilor sportivi, care sa poata impune in parlament propriile idei, masuri, de imbunatatile a legislatiei in domeniu.
Forurile centrale se bucura enorm ca nu prea au opozitie in tot ceea ce vor sa faca. Cu o floare (FNPSR) plapanda si lipsita de sustinere, nu se poate face primavara in veci! Organizatia pescarilor e plapanda si va ramane asa atat timp cat pescarii nu doresc sa aibe o organizatie puternica.
Pacat ca nu va dati seama nici in al 12-lea ceas, ce gafa mare faceti!
Forurile centrale se bucura enorm ca nu prea au opozitie in tot ceea ce vor sa faca. Cu o floare (FNPSR) plapanda si lipsita de sustinere, nu se poate face primavara in veci! Organizatia pescarilor e plapanda si va ramane asa atat timp cat pescarii nu doresc sa aibe o organizatie puternica.
Pacat ca nu va dati seama nici in al 12-lea ceas, ce gafa mare faceti!
...cand am zis "...escu" , m-am referit la modul generic .apsalba scrie:...
PPS Old radu,
Mie si asociatiei pe care am infiintat-o nu ne trebuie baltile statului. Noi ni le construim singuri....
Sa inteleg ca te simti ca facand parte din "gashca" aceea si era nevoie sa faci anumite precizari ?
@pityu...
...iar te-a suparat careva ?

...stai "relax" ca nu e

Fir intins !...tuturor.

RNP Romsilva
Niciodata nu am fost atat de relax ca acuma. Oare ce or mai face prietenii mei Adiwolf, Miki et comp?...stai "relax" ca nu e Evil or Very Mad asa de negru Laughing
Ai facut bine. Sper sa poti si convinge.apsalba scrie: In ciuda parerilor forumistilor, am dat curs punctelor de vedere exprimate de fisherman si musti si azi am inregistrat recursul la incheierea privind suspendarea.
Puteam sa jur!apsalba scrie: PS. Musti, judecatoarea era blonda.

Revenind la subiect. Tocmai ce s-a pus in circulatie ordinul ministrului 436 care il modifica pe 753, introducand exceptia la valabilitatea exclusiva permisului ANPA pe apele naturale. Permisul ramane valabil pe apele naturale, cu exceptia celor concesionate, unde nu mai e suficient. Prin prisma acestui ordin, RNP ar putea sa emita pretentii. Dar...
Intreb: poate un ordin al ministrului sa exprime altceva decat zice legea? In cazul nostru OUG 23/2008, care e o lege inca in vigoare? Si care nu prevede aceasta exceptie? Pt. ca legea zice limpede:
Art. 23. – (1) Prin pescuit în scop recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, pe baza unui permis nominal eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.
...
3) Pescuitul recreativ/sportiv se exercită în amenajările piscicole şi în lacurile de acumulare, în condiţiile şi pe baza regulilor stabilite de proprietarul sau de administratorul acestora.
Art. 2.2.
2. amenajare piscicolă – unitatea de bază a acvaculturii, reprezentată de heleşteu, iaz, vivieră flotabilă, staţie de reproducere artificială sau de alte instalaţii destinate acvaculturii;
30. permis de pescuit – documentul individual şi netransmisibil prin care se atestă dreptul de pescuit;
Se observa ca art.23 alin.3 prevede ca singura exceptie "amenajarile piscicole si lacurile de acumulare", in nici un caz bazinele naturale. Protocolul ANPA-RNP interpreta in mod fortat (si ilegal, conform definitiilor din lege) raurile de munte ca fiind amenajari piscicole. Acum vine acest ordin al ministrului si intra si el cu bocancii si in bazinele naturale.
Re: RNP Romsilva
iti este dor de mine ?? oauuupityu scrie:....
Niciodata nu am fost atat de relax ca acuma. Oare ce or mai face prietenii mei Adiwolf, Miki et comp?

puteai sa pui si tu ghilimele de rigoare la cuvantul "prietenii",ce draqu doar suntem oameni maturi si responsabili nu trebuie sa ne ascundem dupa deget.
cat priveste activitatea mea.............hmm,muncesc si pescuiesc atata cat pot si imi permite timpul (inclusiv cel meteo care ma scoate din minti

hai sa lasam pt la iarna contrele si "scrisorile de amor" de pe forumuri,sunt sigur ca ne vom afla exact in aceeasi situatie (mai mult sau mai putin) ca si in anii trecuti.
prefer sa ma bucur de natura decat sa ma cert cu tine sau cu apsalba pe forumuri,insa daca insisti.............