RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Iun 2009, 13:32

genu scrie:Dar ei au cumva dreptul sa ceara chitanta ? :roll: Eu stiam ca trebuie prezentat permisul de pescuit si nu chitanta . Scrie undeva ca sunt obligat sa pastrez chitanta ? Si la magazin daca , cumperi ceva esti obligat sa pastrezi chitanta pana iesi din magazin . Dupa aceea nu e specificat nici acolo .
In cazul asta nu mai poti sa sustii argumentatia cum ca ai platit inainte de protocol.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Iun 2009, 15:09

MihaiV,

Permisul este anual. Deci de la 1 ianuarie la 31 decembrie. Indiferent cand l-ai achizitionat. Nu te face ca nu sti limba romana.

pityu
veteran
veteran

RNP Romsilva

Mesaj de pityu » 22 Iun 2009, 11:17

Eu am platit.. am chitanta.. dar nu miam ridicat permisul.. Au dreptul sa imi faca ceva cei de la rnp? Au dreptul sa dea amenzi? Banuiesc ca aceeasi lege NU le da dreptul de control. Cat despre protocolul semnat e illegal din punct de vedere juridic. Un protocol nu e mai presus decat o lege.
Permisul este permis. Nici un alt act nu poate tine loc de permis, asta e clar.
Legea spune ca pescuitul sporiv se efectueaza numai in baza permisului de pescuit. Nu zice ... sau a chitantei!
Cu protocolul insa ai perfecta dreptate. Nimeni nu poate fi mai presus decat legea. Nici chiar un protocol, Ordin de Ministru, etc. Acestea reprezinta lgislatie secundara, care si ele trebuie sa respecte legislatia primara!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 22 Iun 2009, 13:05

Pityu are dreptate. Pescuitul recreativ, conform legilor in vigoare, se face numai in baza permisului de pescuit emis de ANPA. Plata suplimentara este intradevar abuziva.Chitanta se elibereaza doar pe apele private. De unde pana unde RNP se considera patronul apelor de munte?

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 22 Iun 2009, 14:41

La Poiana Marului (Scorillo,CS), mi-a spus un prieten care merge mai des pe acolo, padurarii percep taxa in continuare (26 lei ziua).Prietenul meu a sunat la ANPa TM si i s-a spus ca padurarii au acest drept in urma unui protocol stabilit mai demult in acest sens.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Iun 2009, 10:58

Curtea de Apel Alba a judecat azi Cererea in contencios privind suspendarea si ulterior anularea Protocolului ANPA-RNP. Conform hotului prins, s-au invocat exceptii, amanari, etc. Curtea a ramas in pronuntare pentru data de 29 iunie privind suspendarea si a amanat pentru data de 8 septembrie cererea de anulare si cateva exceptii pe care le-am invocat. Sper ca de saptamana viitoare sa pescuiti linistiti pe apele de munte.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Iun 2009, 11:50

apsalba scrie:Curtea de Apel Alba a judecat azi Cererea in contencios privind suspendarea si ulterior anularea Protocolului ANPA-RNP. Conform hotului prins, s-au invocat exceptii, amanari, etc. Curtea a ramas in pronuntare pentru data de 29 iunie privind suspendarea si a amanat pentru data de 8 septembrie cererea de anulare si cateva exceptii pe care le-am invocat. Sper ca de saptamana viitoare sa pescuiti linistiti pe apele de munte.
Apsalba, nu fi naiv! Indiferent de verdictul curtii, RNP tot va face controale si tot nu va renunta...cred ca numai daca ar declara public Basescu cum ca ANPA da permisul s-ar linisti apele!
Cat despre pescuitul "liniostit", eu deja pescuiesc linistit la pastrav din ianuarie, am in buzunar petarde, spray lacrimogen si chestiile astea imi umplu psihicul de o liniste imensa! :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Iun 2009, 18:10

Fario,
Nu toti suntem nebuni. Mai exista si ceva idealisti care cred in idea de lege si de normalitate. Ma numar printre acestia din urma. Sper sa nu ma insel. :lol: :lol: :lol:
Ce ma deranjaza este tacerea seminficativa a deontologilor din presa de specialitate care tac ca porcul in papusoi. Chestie de caracter.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Iun 2009, 21:13

apsalba scrie:Fario,
Nu toti suntem nebuni. Mai exista si ceva idealisti care cred in idea de lege si de normalitate. Ma numar printre acestia din urma. Sper sa nu ma insel. :lol: :lol: :lol:
Ce ma deranjaza este tacerea seminficativa a deontologilor din presa de specialitate care tac ca porcul in papusoi. Chestie de caracter.
tacerea celor despre care vorbesti,poate avea mai multe semnificatii.
sunt sigur ca ai incercat sa le gasesti si singur.
faptul ca nu se raliaza la lupta ta si nu se inregimenteaza alaturi de tine si de organismul pe care il conduci,poate avea si intelesul ca nu sunt de acord cu metodele si motivele tale,sau pur si simplu nu sunt de acord cu persoana ta si interesele tale.
asta ca sa le gasesc o scuza,insa .........la fel de bine ar putea sa initieze si ei diverse proteste pe care sa le sustina ,dar se pare ca interesele sunt cu totul altele.
atata timp cat orice organism,organizatie sau individ va pune interesele propii mai presus de interesul majoritar,nu v-a exista o coeziune de forte si nici un rezultat multumitor pt majoritate.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 23 Iun 2009, 21:30

apsalba scrie:Curtea de Apel Alba a judecat azi Cererea in contencios privind suspendarea si ulterior anularea Protocolului ANPA-RNP. Conform hotului prins, s-au invocat exceptii, amanari, etc. Curtea a ramas in pronuntare pentru data de 29 iunie privind suspendarea si a amanat pentru data de 8 septembrie cererea de anulare si cateva exceptii pe care le-am invocat. Sper ca de saptamana viitoare sa pescuiti linistiti pe apele de munte.
Eu nu prea stiu interesele APS-urilor, ascunse sau nu, pentru ca m-am apucat tarziu de pescuit si implicit de forum. Constat acum ca desi toti ne-am ofuscat de protocolul cu Romsilva, singurul care a si actionat e apsalba ca reprezentant al federatiei. De ce nici o asociatie AJVPS care apara la fel interesele pescarilor nu a contestat in instanta acest protocol?
Asa ca tin sa il felicit pe Aps alba si ii doresc sa castige procesul cu anpa.
Eu nu il cunosc pe apsalba si nici nu am schimbat vreo vorba sau mesaj cu dansul. Daca il felicit este doar ca este singurul (daca mai sunt si altii imi cer scuze) care actioneaza, in numele membrilor, si incearca sa taie monopolul Romsilva de pe apele de munte.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

Scrie răspuns