RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pipa
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 4
Membru din: 23 Iun 2009, 11:33

Mesaj de pipa » 23 Iun 2009, 21:39

Salut la toata lumea.
Oameni buni nu stiati ca legea in RO nu este aceeasi pt toata lumea?
Totusi incercati sa va imprimati : Ordin nr. 753/2008 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale care spune (CITITI CU ATENTIE ART. 3) :
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 24/12/2008

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Avand in vedere Referatul de aprobare al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura nr. 9.288 din 11 decembrie 2008,
in temeiul prevederilor Regulamentului Consiliului (CE) nr. 199/2008,
in temeiul art. 8 lit. d) si al art. 23 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura,
in temeiul art. 8 pct. C lit. a) din Hotararea Guvernului nr. 1.194/2008 privind organizarea, structura si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura,
in temeiul art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 1.016/2008 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura,
in temeiul art. 7 alin. (7) din Hotararea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,

ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

Art. 1
Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita si cu lanseta, in scop de agrement/performanta, ca o activitate individuala si necomerciala.

Art. 2
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale se face in baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

Art. 3
În sensul prezentului ordin, prin bazin piscicol natural se intelege paraiele si raurile de munte, colinare, de ses, in regim natural sau ameliorat, baltile si lacurile naturale, lacurile litorale, lacurile de acumulare si canalele magistrale sau de navigatie, fluviul Dunarea cu bratele sale si Marea Neagra.

Art. 4
(1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, inseriat.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal si netransmisibil.
(3) Permisul de pescuit recreativ/sportiv se elibereaza anual.

Art. 5
(1) Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevazut in anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin.
(2) Culoarea permisului de pescuit are urmatoarea semnificatie:
a) rosu reprezinta permisul cu valoare integrala;
b) galben reprezinta permisul cu valoare redusa;
c) albastru reprezinta permisul gratuit.

Art. 6
(1) În cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura se infiinteaza Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv si federatiilor, cu caracter administrativ.
(2) Modelul Registrului unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv si federatiilor este prezentat in anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.
(3) Înscrierea in Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi/cluburilor de pescuit sportiv si federatiilor se face in baza:
documentelor de constituire;
regulamentului privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe zona sa de competenta.

Art. 7
Persoanele imputernicite de asociatiile de pescari sportivi/cluburile de pescuit sportiv si federatii participa alaturi de personalul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si al altor institutii prevazute de lege la actiuni de verificare a respectarii modului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, conform legii.

Art. 8
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 331/2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 405 din 29 mai 2008, se abroga.

Art. 9
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Daca aveti un alt ordin sau lege care sa fie mai presus decat acest ordin as vrea sa-l vad si eu.
Nu am avut discutii cu nimeni legat de acest subiect in partidele de pescuit si nu sunt in stare sa ascult pe tot romanul care vine sa ma CONTROLEZE DE PERMIS cat timp am acest "document" in buzunar.

FIR INTINS

lucky_51
veteran
veteran
Mesaje: 549
Membru din: 14 Ian 2009, 21:08

Mesaj de lucky_51 » 25 Iun 2009, 10:45

pipa scrie:Nu am avut discutii cu nimeni legat de acest subiect in partidele de pescuit si nu sunt in stare sa ascult pe tot romanul care vine sa ma CONTROLEZE DE PERMIS cat timp am acest "document" in buzunar.

FIR INTINS
Tare de tot, abia asteptam o relatare a unei inrevederi cu organele de control. :D

pipa
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 4
Membru din: 23 Iun 2009, 11:33

Mesaj de pipa » 25 Iun 2009, 11:12

Intrebare intrebatoare???????
Care sunt organele de control OFICIALE in a te verifica de permis? Cei de la RNP??????????
TARE AS DORI SA VAD SI EU CUM ARATA UN ORGAN DE CONTROL CA DE 7 ANI DE CAND MI-AM SCHIMBAT PERMISUL AM DOAR O SEMNATURA DE VERIFICARE SI MA DUC LA PESCUIT!

alexis
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 100
Membru din: 24 Aug 2008, 11:31

Mesaj de alexis » 25 Iun 2009, 21:16

Mai,voi tare vreti sa pescuiti cu 30 RON in toate apele si sa populati cu peturi,hartii,cutii de bere si altele....atata va sfaramati de parca pestele de pe zona de munte,mai ales pastravul il comparati cu pestii de ses.Bine ca la particulari dati 15-20 RON pentru o zi de pescuit la caras si alte acareturi!!!!!!!De 2 ori am fost la pescuit pe lac si am putut pescui linistit,nu ca acum o luna pe paraul Raul mare nu ai avut loc sa dai de atatia harnicuti,si acum de 2 saptamani liniste,1-2 pescari....si e corect ca pastravul este sperios si nu prea ai chef sa dai chiar cu batul in apa degeaba cand dai bani pe transport.

Avatar utilizator
genu
veteran
veteran
Mesaje: 590
Membru din: 07 Iul 2006, 21:48

Mesaj de genu » 26 Iun 2009, 05:25

@alexis
am citit de cateva ori ce ai postat , dar cred ca nici tu nu stii ce ai vrut sa scrii . cine umbla la pastrav , nu merge sa faca frigarui sa sa asculte manele . muscarul de obicei nu umbla decat solitar , tocmai ca sa poata pescui linistit si sa se simta bine in natura . ca sunt si pescari ca tine , care platesc ca sa pescuiasca la privati ... e dreptul tau , dar nu generaliza . Si nu e vorba ca vrem sa pescuim pentru 30 de lei (pentru ca si pana acum multi au platit permisul de 460 de lei/sezon pentru care RNP romsilva nu a bagat niciun peste ) ci de ce primim de la asociatiile de pescari sau romsilva pe apele naturale ? Ca pe toate baltile care sunt populate , private nici pana acuma nu ai avut nevoie de permis . Eu cred doar ca ai visat urat si nu stii ce vrei . :roll:

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 26 Iun 2009, 06:42

@alexis,

Deduc, fara sa fac prea mare efort, ca esti din neamul ''pusca si cureaua lata''. adica padurar. Altfel nu se explica clasificarea pestilor ca fiind de ses sau de munte. Dupa umila mea parere, cornutele le-ai putea clasifica asa, dar nu pestii. Pestele e lasat de Dumnezeu sa traiasca in apa, nu pe campiile patriei sau pe tzancurile alpine. Astfel de ineptii umbla doar pe sub palariile padurarilor (nu aia de rand, aia mari de la Bucuresti). :lol: :lol: :lol:

alexis
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 100
Membru din: 24 Aug 2008, 11:31

Mesaj de alexis » 26 Iun 2009, 08:04

Muscarul umbla solitar dar cand pe apa sant 20 de <<<solitari >>>mai prinzi ceva ????????????? si mai e o chestie stiu exact ce am scris si ce supara pe unii si diferenta pestilor de ses sau munte...si ce toata lumea trebuie sa fie de acord cu ideile unora sau cu procesele altora..ca de legi si paralegi sant satul...

_Sanya
veteran
veteran
Mesaje: 551
Membru din: 21 Mar 2005, 12:06
Contact:

Mesaj de _Sanya » 26 Iun 2009, 08:57

sigur ca prinzi ... daca inaintea ta au pescuit muscari :lol: si nu ramari sau manelisti etc ...
noi spunem ca exista lege doar nu e aplicat , insa din pacate nici legea nu e bun ... is io curios ca in alte tari UE daca cetatatenii invadeaza padurile sau muntele cu gratare si manele !? :lol: apoi poti trece la legi ale pescuitului , ca de obicei pe ape de munte nu ai ce cauta cu naturale (nici cu arpacas sa dai la scobar) si nu e raritate ca singura metoda admisa e pescuitul la musca si aia in C&R :lol:
hai sa zicem ca la ses avem interdictii dure dar au lasat deschisa poarta mica si s-a admis pescuitul cu 4 bete :roll: pai :?

intr-o tara care are ape de toate feluri ca de la varfurile Carpatilor pana la Mare Neragra avem de toate , si toate apele sa fie "golite" e ceva strigator pe lume , de mizerie ce lasa turistii nu mai vorbesc ...

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Iun 2009, 09:08

alexis scrie:Muscarul umbla solitar dar cand pe apa sant 20 de <<<solitari >>>mai prinzi ceva ????????????? si mai e o chestie stiu exact ce am scris si ce supara pe unii si diferenta pestilor de ses sau munte...si ce toata lumea trebuie sa fie de acord cu ideile unora sau cu procesele altora..ca de legi si paralegi sant satul...
Daca vezi ca sunt prea multi pescari pe un rau de munte pur si simplu lasi cursul principal si intri pe un mic afluent lateral. Dezavantaj: pestii de talie mai mica. Avantaje: densitate mai mare, esti singur, nu te streseaza nici padurarul nici alti pescari, poti da si la momeli naturale, nu dai (sau mai rar) de peturi si alte gunoaie. Eu asa fac mereu si rareori am regretat!

Avatar utilizator
genu
veteran
veteran
Mesaje: 590
Membru din: 07 Iul 2006, 21:48

Mesaj de genu » 26 Iun 2009, 13:22

@Alexis
La un concurs de pescuit cu musca sunt in 2 zile 4 manse in care pescuiesc 4 pescari diferiti pe acelasi stand si tot se prinde peste . Asa ca nu vorbi prostii . Am spus muscari si nu braconieri sau ramari . E simplu .

Scrie răspuns