Reguli de fotografiat pestanu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 13 Iul 2007, 14:40

eugen scrie:frate, stii ceva, daca nu-ti place sa vezi in poze ce stii foarte bine ca se intampla in realitate, inchide ochii. este mai simplu.

am inteles, tu ai niste reguli si o etica si nu-ti explici de ce altii vad lucrurile altfel. pana una alta, oricum nu stii tu povestea fiecarei poze si in realitate cam asta-i viata, pestii se mai si omoara. nu poti sa o ascunzi dupa deget.

tocmai vin de la o mare expeditie dupa dosare si stampile pe un proiect de arhitectura. de vreo trei luni incoace zici ca traiesc in lumea lui kafka.
cand vrei sa respecti legea, pe langa ca te costa, joaca astia pingpong cu tine printre birouri de te doare mintea.

si cand intru sa fac un misto pe aici sa ma relaxez, dau de unul care zice ca nu-s destule reguli pe lumea asta, oare n-am putea sa mai facem noi vreo doua? sau de altii care traiesc cu senzatia ca despre asta-i vorba in pescuit, tocmai ca sa scoti reguli si axiome si sa dai contre altora care nu-s domn'le pescari adevarati ca deh, nu dau cum trebuie. no shit!

eu vreau sa stiu de unde-s scosi bibi aia mari si desi. si ma doare la basca depre ce probleme tree sa rezolvati voi cu pozele, sincer sa fiu.
sincere regrete ca ti-am ametit topicul, m-am retras.

PS_daca vrei sa schimbi lumea ia tata o maciuca si mergi un pic sa-i ravasesti pe baboierii aia care o freaca cu enspe lansete pe balastiera aia de pe siret, taman in prohibitie cand se aduna femelele. stii tu, unde am dat impreuna asta primavara. intelegi ce zic?

fratilor, eu nu vreau sa arat cu degetu pe nimeni...fiecare trage ce concluzie vrea si stiu si eu ca chestiile astea nu dispar da macar am mai facut cativa oameni atenti la aspectul asta....

n-am zis de nimeni ca nu sunt pescari adevarati (ce naiba o fi insemnand si asta) sau chestii de astea...

baboierii de la vad ......cu maciuca......,
astept alta idee mai sadica :twisted:
Bla bla bla, bla bla bla

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Iul 2007, 16:33

iete na, si io am poze cu maxim 10 trecuti de kil fiecare pesti dar sa ma ierte Dumnezeu daca au fost vrodata mai mult de 4 ai mei, la sfarsit cand terminam partida strangeam cu pretenii tot pestele si il puneam la o poza cu fiecare, asta sa ne aducem si noi aminte unde am fo si ceam facut, si fiindca esti pretin nui rusine ca nus numa pestii tai in poza, apoi am pus pozele si pe net, pestii aliniatzi frumos :P dar asta sa mai vaza cate unu care tipa in gura mare ca nui peste domne, nui peste , si totusi leam pus pe un site mai retras, asa intre pretini, si nu ma scuz cu nimik ca am facut poze la 10 avati intre 2 si 4.8 kg intrun foc, apoi daca noi 2 sau 3 insi cati am fost atunci cand am mai prins cate 10 pesti punctabili pe partida facem paguba in apa, inseamna ca suntem cei mai milostivi in cele 5 partide in care daca luam unu ii bine , is niste teorii aberante aici, am renuntat din momentu in care galetarii au strans toate marlele dintro zona in care co saptamana inainte eliberasem vro 30 , atata se ia lumea de cat ai prins si ce ai prins, sa vaz io cati din cei ce comenteaza dau drumu la peste sub kil :roll: fiecare are principiile lui intrun final raman la parerea ca fiecare va primi cat va da, si cum de 3 partide incoa nam facut decat sa dau drumu la un bibi cat palma, o marla de juma de kil si un avatzel cat deshtu, bag sama ca Dumnezeu a decis ca mai am de muncit pana sa mai prind un peste serios :lol: :lol: :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Iul 2007, 16:42

Eu cred ca ar fi bine sa incheiem, e o discutzie care nu duce nicaieri! :lol: ....sau cel mult la o ciomageala! :lol: :lol: :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Iul 2007, 16:49

Adelin scrie:Eu cred ca ar fi bine sa incheiem, e o discutzie care nu duce nicaieri! :lol: ....sau cel mult la o ciomageala! :lol: :lol: :lol:
de ce domnu, consideri ca nare balta peste? iote in pozele din pajina anteriora ca are :lol: :lol: :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2007, 17:23

are dreptate Adelin, pe tema asta chiar este penibil sa tot discuti la modul serios. a tot fost. macar la clasicele certuri de dupa concursuri e de ras, mai moare o caprioara, mai saboteaza vreunu', totdeauna se intampla totdeauna ceva spectaculos. cred ca d'aia ii si zice pescuit de performanta. :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Iul 2007, 22:21

....cu precizarea ca la misto cine vrea poate sa mai bage din top! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...asa de relaxare! :twisted:

SF
veteran
veteran

Re: Reguli de fotografiat pestanu

Mesaj de SF » 13 Iul 2007, 22:42

[quote="holykowalsky"]Ma tot uitam in galerii la capturi si ma gandeam ca ar fi bine sa fie niste reguli dupa care sa ne ghidam cand facem pozne cu pestii...ca sa nu mai apara discutii cu impinsu si latitu...

[b]Regula 1.[/b]
Se tine peste in pozitie orizontala in dreptul pieptului(cat mai aproape de piept) cu amandoua mainile, coatele pe langa corp.
Exceptie fac pestii foarte mari care nu pot fi tinuti in brate :).
Daca nu are cina sa va faca poza puteti fotografia pestele langa lanseta cu care a fost prins sau linga un instrument de masura.(ruleta, etc.)

[b]Regula 2.[/b]
Fotografia se face cat mai de la distanta de subiect ( daca permite aparatul cu zoom-ul la maxim) astfel incat sa fie surprins pescarul cu tot cu picioare, astfel se elimina efectul de distorsiune a perspectivei pe care aparatele o pot avea. Zoom-ul la maxim are tendinta de a aplatiza perspectiva nemai existand acea impresie ca obiectele din planul apropiat sunt mai mari decat cele din planul indepartat.

[b]Regula 3.[/b]
Fotografiile trebuie realizate in natura langa apa in care a fost prins si in timp ce pestele este in viata(ca sa poata fi si eliberat).
Fara poze facute in bucatarie sau sufragerie cu pesti deja morti.
Fara poze cu gramezi de pesti.[/quote]

Bre , cu ce te ocupi ! Nu cumva faci poze pentru buletin he!he! Pin la urma vad ca ai ramas la ultima , aia cu gramezile , numa sti ce , chestia asta s-a mai discutat , mai mult de odata , si cel putin a avut haz , acuma nici asta nu are .

Fir intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iul 2007, 22:59

[quote="Adelin"]....cu precizarea ca la misto cine vrea poate sa mai bage din top! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...asa de relaxare! :twisted:[/quote]

Mai bine ne spui ce inaltime ai , eventual daca porti tocuri , am o teorie cum ca statura ii beneficiaza pe unii , iti dai seama ca un peste la kil tinut de un galigan de 2m pare mai mic decit daca il tine un pigmeu de 1,6 he!he! Evident conteaza si corpolenta , ma gindesc cit o suferit Gerulachio ca nu s-a putut trage cu bibani aia , la burtica aia a lui , bibani deveneau invizibili intr-o poza in care sa apara si el intreg he!he! si nu avea cum sa-i puna titlu la poza .

Fir intins!!!

razvan m.
veteran
veteran

Dra parca

Mesaj de razvan m. » 13 Iul 2007, 23:16

Adevarul este ca omul nu e chiar mic. Are cam 1,80 m.
Poate de aceea pesti lui par mai mici decat sunt in realitate :wink:

Dar parca nici sa facem poze cu pestii pe piept, ca si aia fotografiati de militie cu tablita de indentificare, nu e ok. La urma urmei subiectul principal e pestele nu pescarul, nu-i asa ?

Asa ca hai sa pozam in continuare dupa cum ne duce capul pe fiecare, chiar daca arta fotografia are specificul ei in functie de judet. Cui nu-i place sa nu se uite !

:)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 14 Iul 2007, 03:46

Discutiile de pe acest topic m-au facut sa-mi pierd respectul fata de mine insumi.
Sau nu.
Daca pana acuma eram impacat cu propria constiinta de pescar, acuma sovai. Imi placea sa cred, in subiectivismul meu, ca sunt un ins echilibrat, fara vanitati (exagerate), oarecum educat, cu respect pentru apa si vietuitoarele ei (si nu numai - impart locuinta cu 3 caini si un acvariu maricel). Pescuiesc in weekend-uri, cand ma lasa timpul, aproape exclusiv spinning, dar mai am prieteni care "ma cara pe sus" la cate o scobareala (ultima anul trecut). De obicei nu vin cu peste acasa. Il pun la loc de unde l-am luat. Totusi, uneori, mai infrunt oprobiul consoartei, care se incuie pe balcon cu aceasta ocazie, si mai aduc cate unul. Unul.
Multa vreme nu m-a preocupat nici macar sa le fac fotografii. Cum, totusi, nu sunt nesimtitor la "glumitele" amicilor care suradeau cu subinteles cand ziceam ca vin de la pescuit, ca am prins, dar le-am dat drumul, am inceput sa fac si poze. Nu sa le fac publice, ci pt. a-mi "argumenta" povestile pescaresti. Fotografii slabe calitativ, cu telefonul, pt. ca n-am de gand sa car dupa mine un aparat adevarat. Am constatat ca usor, usor, am recastigat respectul cercului de amici pt. lemnele si plasticele alea dubioase pe care le folosesc drept momeala. Asa ca am continuat sa fac, ocazional, poze. De cele mai multe ori pe malul apei, dar si acasa, conditionat de starea de incaracare a bateriei telefonului.
N-am pus nimic la galeria personala pana acum. Pesti ati mai vazut voi si fara sa-i "public" pe-ai mei, mai ales ca nici nu sunt trofee.
Dupa ce am citit discutiile astea constat ca sunt in culpa: poze in baie, gramezi de peste (chiar daca nu mort).
Ce naiba! Unde gresesc?
Asa ca m-am decis. Am pus poze pe galeria mea personala. Repet, nu o faceam daca nu dadeam peste discutiile astea. In general nu sunt prea "vorbaret" pe forum. De obicei citesc ce spun altii si deschid gura doar daca am ceva concret de zis.
Acuma am.
Sau nu.
Spuneti-mi voi cum e cu "regulile". Mai am dreptul la respectul de sine?
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2121

P.S. Si daca tot am postat poze, am facut si o "monografie" neconventionala despre un vobler: Salmo Slider 7F GS. Vobler "de regula" de stiuca. In nici un caz de clean, care, "de regula", nu-i asa, prefera microvoblerele cu bataie marunta. In nici un caz de avat, care "de regula" prefera evoluti rapide, sa sfaraie mulineta.
Ca tot vorbeam despre "reguli".
In pescuit?
Dar asta-i alta discutie...

Scrie răspuns