Reguli de fotografiat pestanu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Reguli de fotografiat pestanu

Mesaj de holykowalsky » 02 Iul 2007, 14:28

Ma tot uitam in galerii la capturi si ma gandeam ca ar fi bine sa fie niste reguli dupa care sa ne ghidam cand facem pozne cu pestii...ca sa nu mai apara discutii cu impinsu si latitu...

Regula 1.
Se tine peste in pozitie orizontala in dreptul pieptului(cat mai aproape de piept) cu amandoua mainile, coatele pe langa corp.
Exceptie fac pestii foarte mari care nu pot fi tinuti in brate :).
Daca nu are cina sa va faca poza puteti fotografia pestele langa lanseta cu care a fost prins sau linga un instrument de masura.(ruleta, etc.)

Regula 2.
Fotografia se face cat mai de la distanta de subiect ( daca permite aparatul cu zoom-ul la maxim) astfel incat sa fie surprins pescarul cu tot cu picioare, astfel se elimina efectul de distorsiune a perspectivei pe care aparatele o pot avea. Zoom-ul la maxim are tendinta de a aplatiza perspectiva nemai existand acea impresie ca obiectele din planul apropiat sunt mai mari decat cele din planul indepartat.

Regula 3.
Fotografiile trebuie realizate in natura langa apa in care a fost prins si in timp ce pestele este in viata(ca sa poata fi si eliberat).
Fara poze facute in bucatarie sau sufragerie cu pesti deja morti.
Fara poze cu gramezi de pesti.
Bla bla bla, bla bla bla

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 02 Iul 2007, 14:32

am postat de 3 ori :) nu stiu cum am reusit...daca poate sa stearga cineva cele 2 duplicate ar fi beton.......danke
Bla bla bla, bla bla bla

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 02 Iul 2007, 14:54

parerea mea ca oricum s-ar face poza tot iti dai seama cu foarte mare aproximatie cat a avut pestele,chiar daca a fost impins in fata sau mai stiu eu cum.
ideea e ca poza sa aiba ceva frumos care sa te atraga sa placa ochiului,chestia cu fotografii tip e total aiurea si obositoare.

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 02 Iul 2007, 15:01

Adevarul e ca suna cam comunist regulamentul asta :)
Nu ma refer la fotografiile artistice, pentru amintiri frumoase, ci la cele care vor sa indice exact dimensiunea pestelui.
Bla bla bla, bla bla bla

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Iul 2007, 15:38

Chiar intereseaza pe cineva dimensiunile exacte ale unui peshte prins :?: :?:
Cred ca ideea este mai degraba sa mai vada si altii ca exista peshte in apele noastre,ca pescarii mai si prind :lol: ;aici de acord cu pozele facute in bucatarie sau alte incaperi,desi daca vrei sa pacalesti, poti sa duci pestele cumparat mai langa o apa si....gata :wink: toata chestia e sa nu duci un lufar langa ghiol sau o stiuca la malul marii :lol: :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 02 Iul 2007, 22:13

Ma mai intereseaz si cat e de mare...mai ales cand se exagereaza cu greutatea si dimensiunea.....
Sincer m-am saturat de strapi si mirle impinse in camera doar de dragu de a posta imaginea..sa dea bine :P
Bla bla bla, bla bla bla

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Iul 2007, 22:36

holykowalsky scrie:Ma mai intereseaz si cat e de mare...mai ales cand se exagereaza cu greutatea si dimensiunea.....
Sincer m-am saturat de strapi si mirle impinse in camera doar de dragu de a posta imaginea..sa dea bine :P
Priveste toate fotografiile aplicand "coeficientul de mistificare" :lol: :lol:
Poate varia intre 5 si 20%,in functie de tupeul postatorului :roll:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 02 Iul 2007, 22:36

Holi ia fa tu o galerie ca la carte ca vad ca nu ai pus nici o poza!ce zici?uimeste-ma! :D :D :D

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 02 Iul 2007, 23:42

holi cand ai sa ai si tu ceva in galerie atunci sa vii cu reguli!!! Ca sunt pesti mici sau mari,impinsi in camera sau nu,un pescar profesionist care vede poza stie sa aprecieze greutatea acelui peste!!! Deci te rog du-te la METRO si cumpara un peste,impinge-l in fata la camera si baga poza in galerie :D :D :D

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 03 Iul 2007, 06:34

mah nu fi rau! :D nu trebuie sa mearga la Metro ca prinde destul peste pe Siret.ia Holi arata la baieti niste shalai !!de aia neimpinsi in fata :D .shame on me,cum am putut sa fac asa ceva :wink:

Scrie răspuns