Stai linistit ca nu trebuie sa cumpar de la Metro.....si am si ceva poze postate aici dar nu in galerie personala.....si daca te uiti ai sa vezi ca restecta regulile mentionate de minecipic scrie:holi cand ai sa ai si tu ceva in galerie atunci sa vii cu reguli!!! Ca sunt pesti mici sau mari,impinsi in camera sau nu,un pescar profesionist care vede poza stie sa aprecieze greutatea acelui peste!!! Deci te rog du-te la METRO si cumpara un peste,impinge-l in fata la camera si baga poza in galerie![]()
![]()
Reguli de fotografiat pestanu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- holykowalsky
- utilizator constant
Bla bla bla, bla bla bla
pentru a spulbera orice fel de dubii ia vedeti salaii http://www.rapitori.ro/galerie.php?id=10&pagina=4
Re: Reguli de fotografiat pestanu
Am inteles sa traiti!!holykowalsky scrie: Regula 1.
Se tine peste in pozitie orizontala in dreptul pieptului(cat mai aproape de piept) cu amandoua mainile, coatele pe langa corp.
Exceptie fac pestii foarte mari care nu pot fi tinuti in brate.
Cu onoru la dreapta inainteeeee, mars!!
un do tre patru, un do tre patru....

- mihaimircea
- veteran
regula numarul doi: depinde de aparat. majoritatea merg la peste cu aparate compacte. acolo nu ai nici un control. Cine isi permite si ia un SLR rezolva din obiectiv. Un f85 (cu distorsie optica din fabrica mai mica de 1) e optim dupa parerea mea si te joci din diafragma. la f50 ai o problema mica cu perspectiva (dof) mai ales daca esti obisnuit cu portretele. Sub cu 50 iti apare barrel distortion in mod natural.
Dar eu nu m-as duce cu altceva decat o sapuniera la pescuit
Distorsiunile se poat rezolva daca nu se incadreaza subiectul in tot cadrul , indiferent de focala (a se citi zoom - mai ales la extremele acestuia) ci se lasa un spatiu intre margine si subiect (cat de mare: depinde de lentila, e pe baza de trial and error). Apoi, se face crop (se taie jpg-ul) daca doriti sa apara pestele in tot cadrul - va fi distortion-free.

Distorsiunile se poat rezolva daca nu se incadreaza subiectul in tot cadrul , indiferent de focala (a se citi zoom - mai ales la extremele acestuia) ci se lasa un spatiu intre margine si subiect (cat de mare: depinde de lentila, e pe baza de trial and error). Apoi, se face crop (se taie jpg-ul) daca doriti sa apara pestele in tot cadrul - va fi distortion-free.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- holykowalsky
- utilizator constant
mihaimircea scrie:regula numarul doi: depinde de aparat. majoritatea merg la peste cu aparate compacte. acolo nu ai nici un control. Cine isi permite si ia un SLR rezolva din obiectiv. Un f85 (cu distorsie optica din fabrica mai mica de 1) e optim dupa parerea mea si te joci din diafragma. la f50 ai o problema mica cu perspectiva (dof) mai ales daca esti obisnuit cu portretele. Sub cu 50 iti apare barrel distortion in mod natural.
majoritatea au zoom optic doar la telefoane nu exista......
Bla bla bla, bla bla bla
- holykowalsky
- utilizator constant
Bravo cumetre,esti bun!!!!!!!!!!!
In ce zona a Siretului pescuiesti,am si eu bunicii acolo dar n-am pescuit niciodata pe Siret pt ca n-am m-ai fost pe acolo de vreo 10 ani!!!!!!!!!!!
Frate tu esti pescar profesionist si iti dai seama daca e sau nu impins in fata,asa ca nu conteaza,fiecare face poza cum vrea sau cum crede el ca e mai bine!!!!!

In ce zona a Siretului pescuiesti,am si eu bunicii acolo dar n-am pescuit niciodata pe Siret pt ca n-am m-ai fost pe acolo de vreo 10 ani!!!!!!!!!!!
Frate tu esti pescar profesionist si iti dai seama daca e sau nu impins in fata,asa ca nu conteaza,fiecare face poza cum vrea sau cum crede el ca e mai bine!!!!!
- holykowalsky
- utilizator constant
Profesionist nu sunt....cipic scrie:Bravo cumetre,esti bun!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Nu zic ca nu imi dau seama de dimensiune chiar daca e impins.....eu vb de cei care ii imping intentionat si mai si bombeaza greutatea...ce e asha greu sa il lasi cum e el trebuie neaparat umplut tot cadru cu el...poate e mai bine ca se vede si unde esti...natura din jurul tau..poate e mai placut asha
Bla bla bla, bla bla bla
-
- veteran
salut,
mah fratzilor, cred ca in pozele postate de `noi` in galerie important este pestele, fiecare facem poze cum credem ca sa scoatem in evidentza pestele respectiv dintr-un cadru relativ monoton, de aceea mai impingem in fatza, mai lipim `obletele` de obiectiv etc

mah fratzilor, cred ca in pozele postate de `noi` in galerie important este pestele, fiecare facem poze cum credem ca sa scoatem in evidentza pestele respectiv dintr-un cadru relativ monoton, de aceea mai impingem in fatza, mai lipim `obletele` de obiectiv etc

be smart be silent be deadly.....