Reguli de fotografiat pestanu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Iul 2007, 07:51

Salmo Slider prinde avat, in special pe balta sau pe rau in zone cu suvoi f. slab sau lipsa (partea cu portile sub hidrocentrala) , mai nou lipsa suvoiului e cauzata de seceta :cry:

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 14 Iul 2007, 09:40

Se pare ca salmo slider prinde mai mult clean decat avat. :lol: :lol: :lol: .Cel putin,pentru Musti. :lol: Fir intins

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Re: Dra parca

Mesaj de holykowalsky » 14 Iul 2007, 14:05

razvan m. scrie:Adevarul este ca omul nu e chiar mic. Are cam 1,80 m.
Poate de aceea pesti lui par mai mici decat sunt in realitate :wink:

Dar parca nici sa facem poze cu pestii pe piept, ca si aia fotografiati de militie cu tablita de indentificare, nu e ok. La urma urmei subiectul principal e pestele nu pescarul, nu-i asa ?

Asa ca hai sa pozam in continuare dupa cum ne duce capul pe fiecare, chiar daca arta fotografia are specificul ei in functie de judet. Cui nu-i place sa nu se uite !

:)
normal nici eu nu vreau o galerie seaca cu toti pozati la fel, nu are farmec de aia am si renuntat la primele "reguli" ...da cu ultima chiar m-am enervat putin si am tinut mortis sa se respecte ..poate gresesc cine stie....oricum declar oficial ca o las balta... nu vreau sa enervez si putinii pescari de treaba care mai sunt prin tara asta......
Bla bla bla, bla bla bla

holykowalsky
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de holykowalsky » 14 Iul 2007, 14:21

Musti scrie:Discutiile de pe acest topic m-au facut sa-mi pierd respectul fata de mine insumi.
Sau nu.
Daca pana acuma eram impacat cu propria constiinta de pescar, acuma sovai. Imi placea sa cred, in subiectivismul meu, ca sunt un ins echilibrat, fara vanitati (exagerate), oarecum educat, cu respect pentru apa si vietuitoarele ei (si nu numai - impart locuinta cu 3 caini si un acvariu maricel). Pescuiesc in weekend-uri, cand ma lasa timpul, aproape exclusiv spinning, dar mai am prieteni care "ma cara pe sus" la cate o scobareala (ultima anul trecut). De obicei nu vin cu peste acasa. Il pun la loc de unde l-am luat. Totusi, uneori, mai infrunt oprobiul consoartei, care se incuie pe balcon cu aceasta ocazie, si mai aduc cate unul. Unul.
Multa vreme nu m-a preocupat nici macar sa le fac fotografii. Cum, totusi, nu sunt nesimtitor la "glumitele" amicilor care suradeau cu subinteles cand ziceam ca vin de la pescuit, ca am prins, dar le-am dat drumul, am inceput sa fac si poze. Nu sa le fac publice, ci pt. a-mi "argumenta" povestile pescaresti. Fotografii slabe calitativ, cu telefonul, pt. ca n-am de gand sa car dupa mine un aparat adevarat. Am constatat ca usor, usor, am recastigat respectul cercului de amici pt. lemnele si plasticele alea dubioase pe care le folosesc drept momeala. Asa ca am continuat sa fac, ocazional, poze. De cele mai multe ori pe malul apei, dar si acasa, conditionat de starea de incaracare a bateriei telefonului.
N-am pus nimic la galeria personala pana acum. Pesti ati mai vazut voi si fara sa-i "public" pe-ai mei, mai ales ca nici nu sunt trofee.
Dupa ce am citit discutiile astea constat ca sunt in culpa: poze in baie, gramezi de peste (chiar daca nu mort).
Ce naiba! Unde gresesc?
Asa ca m-am decis. Am pus poze pe galeria mea personala. Repet, nu o faceam daca nu dadeam peste discutiile astea. In general nu sunt prea "vorbaret" pe forum. De obicei citesc ce spun altii si deschid gura doar daca am ceva concret de zis.
Acuma am.
Sau nu.
Spuneti-mi voi cum e cu "regulile". Mai am dreptul la respectul de sine?
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2121

P.S. Si daca tot am postat poze, am facut si o "monografie" neconventionala despre un vobler: Salmo Slider 7F GS. Vobler "de regula" de stiuca. In nici un caz de clean, care, "de regula", nu-i asa, prefera microvoblerele cu bataie marunta. In nici un caz de avat, care "de regula" prefera evoluti rapide, sa sfaraie mulineta.
Ca tot vorbeam despre "reguli".
In pescuit?
Dar asta-i alta discutie...
m-am uitat la pozele din galeria personala da nu am inteles ce ai prins cleanul sau petul de cola ca la cum arata apele de la noi nu e exclus...

sper ca au fost facute de mai demult si nu ai tinut mortis sa faci acu o punere in scena doar de dragu de a-mi demonstra ceva...
Bla bla bla, bla bla bla

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 14 Iul 2007, 16:09

holykowalsky scrie:m-am uitat la pozele din galeria personala da nu am inteles ce ai prins cleanul sau petul de cola ca la cum arata apele de la noi nu e exclus...

sper ca au fost facute de mai demult si nu ai tinut mortis sa faci acu o punere in scena doar de dragu de a-mi demonstra ceva...
PET-ul e pentru evitarea discutiilor de genul: "iar ai bagat zoom-ul pe oblete". Si, cum nu tin sa apar si eu in poze, am pus un obiect pe care-l cunoaste si bunul meu vecin de palier, mare pescar de caras, care ma intampina vesnic malitios cand ma vedea ca ma-ntorc doar cu lanseta si rucsacul cu naluci. Dupa ce a vazut unele poze avea o fata ceva mai lunga si nu mai suradea cand ma vedea cu mana goala. La un moment dat a vrut sa stie totusi ce a ala vobler. Asta-i primul pas spre culturalizare. Maine o sa ma intrebe de care vobler sa-si ia. Dupa aia va vedea ca nu reuseste mare branza cu telescopica inelata de 3,20m 50-100gr si o sa vrea sa-i imprumut o lanseta de spinning, pana isi ia el una. Si tot asa...

Si stai linistit, pozele nu le-am facut acu', pentru a demonstra ceva. Sunt insa de anul asta.
In schimb da, le-am pus acum (pana ieri nu aveam o galerie personala) pentru a demonstra ceva: exista multe nuante intre alb si negru. Mai sunt pescari de treaba (cum as face sa ma mai incluzi si pe mine aici?) care mai aduc acasa cate un peste, ii mai fac poza in baie, etc.
Pe urma, hai sa fim sinceri, ce farmec au celelalte poze ale mele cu pestele regulamentar pe langa lanseta? Am plasat seria aia tocmai ca sa remarcati cat sunt de stereotipe. Sa mor eu daca nu-mi plac mult mai mult ale voastre, cele cu "mainile mari".
Da, au valoare de document statistic, pentru a ne apuca sa ne masuram cu acuratete a cui e mai lung(a). Cui foloseste?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 16 Iul 2007, 20:10

Ce credeti despre valoarea artistico-sentimentala a acestor poze proaspete .cum vi se pareatmosfera :?: :wink:
Imagine
Shot with DSC-W17 at 2007-07-16

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 16 Iul 2007, 20:16

Imagine

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 16 Iul 2007, 20:17

@musti superbe pozele. Felicitari :respekt:

@dragos74 nu ai respectat regulile de tras in poze pestanul. De fapt pestele lipseste :lol:
Lasand gluma la o parte amandoi ati facut niste poze superbe

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 16 Iul 2007, 20:22

Si un final fericit :!: :!: :!: 8) :) :)

Imagine

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 16 Iul 2007, 20:30

Sacrificati pe altarul gastronomiei :oops:

Imagine

Scrie răspuns