Asta poate fi o solutie buna si nici n-ar mai trebui atata paza pe ape ca nu prea ar mai avea pe cine sa controleze.ticairlandezu scrie:Sa introduceti C&R definitiv si irevocabil![]()
Regulamentul de practicare a pescuitului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Re: Regulamentul de practicare a pescuitului
Am avut o asemenea discutie acum 2 ani, chiar aici pe forum, cu un reprezentant al unei asociatii cunoscute si care spunea ca poate sa-mi elibereze un permis ANPA dar pe la ora 2 noaptea.
Asa ca nu toti sunt dispusi sa faca acest lucru si mai ales pe gratis, probabil asociatia respectiva este cam singura din tara.
Asa ca nu toti sunt dispusi sa faca acest lucru si mai ales pe gratis, probabil asociatia respectiva este cam singura din tara.
-
- veteran
Hai sa iti spun eu cum sta treaba , din moment ce nu exista o separare si o definire clara , in lege ,intre pescuitul de competitie ,pe care si-l aroga impostorul si pescuitul de subzistenta (ca asa poste fi numit pescuitul recreativ din moment ce iti permite retinerea a 5 kg din capturi ) orice propunere , oricat de buna ar fi ,este sortita eseculuikingofbeasts scrie:Bun am vazut ca la critica ne pricepem cu totii si gasim repede de vina in ceea ce zice un sau altul insa , intreb si eu , ceva constructiv pot auzi de la voi? Am inteles ca la ce nu e bine va pricepeti dar acum as vrea sa-mi spuneti si mie cum e bine. Ce trebuie facut ca sa fie bine in tara asta in materie de pescuit?
Ai citit proiectul de ordin in care pescuitul de subzistenta (recreativ) este unul si acelasi lucru cu pescuitul de competitie (sportiv) ?
Ai sesizat vreo diferenta sau stii de ce este atat de confuza exprimarea sau de ce a fost conceput astfel ?
Ce ce beneficii iti aduce tie ca pescar neafiliat acest proiect de ordin ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
- kingofbeasts
- veteran
S-a cerut undeva o definire clară? Dacă da cine si unde . Total de acord ca asta e primul pas ce trebuie făcut o definire a pescuitului sportiv recreativ si a celui rcomercial. Din punctul meu de vedere distincțiile între diverse tipuri de pescuit (sportiv,recreativ,comercial) precum si regulile pentru fiecare dintre acestea tot in acest regulament de practicare a pescuitului își au locul.Mister Fisherman scrie:Ikingofbeasts scrie:Bun am vazut ca la critica ne pricepem cu totii si gasim repede de vina in ceea ce zice un sau altul insa , intreb si eu , ceva constructiv pot auzi de la voi? Am inteles ca la ce nu e bine va pricepeti dar acum as vrea sa-mi spuneti si mie cum e bine. Ce trebuie facut ca sa fie bine in tara asta in materie de pescuit?
Hai sa iti spun eu cum sta treaba , din moment ce nu exista o separare si o definire clara , in lege ,intre pescuitul de competitie ,pe care si-l aroga impostorul si pescuitul de subzistenta (ca asa poste fi numit pescuitul recreativ din moment ce iti permite retinerea a 5 kg din capturi ) orice propunere , oricat de buna ar fi ,este sortita esecului
Ai citit proiectul de ordin in care pescuitul de subzistenta (recreativ) este unul si acelasi lucru cu pescuitul de competitie (sportiv) ?
Ai sesizat vreo diferenta sau stii de ce este atat de confuza exprimarea sau de ce a fost conceput astfel ?
Ce ce beneficii iti aduce tie ca pescar neafiliat acest proiect de ordin ?
-
- utilizator constant
Pe bune ? PRACTIC ,intr-o sala de judecata , fiind acuzat de ...sa spunem crima - poti spune ca nu ai stiut ca nu ai voie sa infigi toporul in capul soacrei si atunci judecatorul da de doua ori din ciocanel si te trimite acasa ....kingofbeasts scrie:1. Corect dar numai teoretic. Practic ....Robert517 scrie:
1.Necunoasterea legilor nu te absolva de pedeapsa in cazul incalcarii lor !(parca era un principiu de drept...)

In fiecare zi aflu ceva nou !

-
- utilizator constant
Asa mai vii de acasa !kingofbeasts scrie:Bun am vazut ca la critica ne pricepem cu totii si gasim repede de vina in ceea ce zice un sau altul insa , intreb si eu , ceva constructiv pot auzi de la voi? Am inteles ca la ce nu e bine va pricepeti dar acum as vrea sa-mi spuneti si mie cum e bine. Ce trebuie facut ca sa fie bine in tara asta in materie de pescuit?
Daca tot ai rabdare si stomac tare - trebuie asa ceva daca stai sa discuti/cu autoritatile de ce nu le propui urmatorul lucru :
Braconaj ZERO pe portiuni foarte mici ...

Daca tot se plag ca nu au bani , personal ,timp ,etc .... sa pazeasca/verifice /controleze /sa raspunda la sesizari(dar asa cum trebuie !) - 100 m de mal de rau , 100 m de mal de Dunare , 100 m mal de lac ,evident acest lucru sa se faca in zonele "fierbinti" (care de cele mai multe ori sunt si usor accesibile-avantaj ei !) - astfel si ei invata sa-si faca treaba si noi avem unde sa pescuim .....
Concluzionand - haideti sa aplicam legea intr-un punct ...(vedem cum e - poate ne place)....si apoi sa- extindem

Parca ar fi mai bine asa.... parerea mea ...
Ce dracu .... braconaj in Pantelimon mai ceva ca-n Delta

-
- utilizator constant
Sau poate gresesc eu ... o fi mai bine sa facem : NIMIC PESTE TOT ca pana acum.... cine stie .....
- kingofbeasts
- veteran
Mai intai intreaba-te cati ajung intr-o sala de judecata , daca nu sti ai ocazia sa afli ceva nou si maineRobert517 scrie:Pe bune ? PRACTIC ,intr-o sala de judecata , fiind acuzat de ...sa spunem crima - poti spune ca nu ai stiut ca nu ai voie sa infigi toporul in capul soacrei si atunci judecatorul da de doua ori din ciocanel si te trimite acasa ....kingofbeasts scrie:1. Corect dar numai teoretic. Practic ....Robert517 scrie:
1.Necunoasterea legilor nu te absolva de pedeapsa in cazul incalcarii lor !(parca era un principiu de drept...)![]()
In fiecare zi aflu ceva nou !

-
- utilizator constant
Nu este specificata nicaieri....De ce intrebi ?kingofbeasts scrie:Ce durata de valabilitate are permisul dumitale de pescuit domnule coleg ?
kingofbeasts scrie:Asta poate fi o solutie buna si nici n-ar mai trebui atata paza pe ape ca nu prea ar mai avea pe cine sa controleze.ticairlandezu scrie:Sa introduceti C&R definitiv si irevocabil![]()