poate sa ma lamureasca si pe mine cineva cate zile e valabil permisul si deci cate zile am dreptul sa pescuiesc pe an?

eu l-am tot citit si nu vad unde scrie.
multumesc in avans celor ce ma lumineaza

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
"3) Permisul de pescuit recreativ/sportiv se eliberează anual".kingofbeasts scrie:S-a postat pe site-ul ANPA un nou proiect de regulament de pescuit http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/f ... 202014.pdf
poate sa ma lamureasca si pe mine cineva cate zile e valabil permisul si deci cate zile am dreptul sa pescuiesc pe an?![]()
eu l-am tot citit si nu vad unde scrie.
multumesc in avans celor ce ma lumineaza
Bine -bine, dar voua, adica noua , ne convine situatia asta?Robert517 scrie:Au omis acest "amanunt" pentru ca le convine situatia actuala [...]
1. Ce vor propune asociatiile?Art.9. Regulamentul privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv se va stabili de comun acord cu forurile de reprezentare ale asociaţiilor de pescari sportivi legal constituite în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a prezentului act normativ.
In ceea ce priveste permisul de pescuit:
1. Precizarea unei perioade de valabilitate a acestuia, evident inscriptionata pe acesta, dupa modelul celorlalte documente de identitate (carte de identitate, pasaport sau permis de conducere) care sa fie de minim 5 ani daca documentul va fi cu fotografis si minim 10 ani daca documentul va fi fara fotografie.
2. Precizarea clara a conditiilor in care se poate obtine respectivul document precum si a conditiilor in care poate fi suspendat temporar sau anulat.
3. Precizarea unei solutii viabile pentru turistii straini care sa poata pescui pe teritoriul Romaniei fie in baza permisului national din tara de provenieta pe timp limitat (maxim 30 de zile) fie in baza unui permis provizoriu emis pe loc si care sa poata fi obtinut chiar si online dupa modelul actual al emiterii permisului de granita (cu sau fara achitarea unui tarif).
In ceea ce priveste regulamentul propriuzis privind practicarea pescuitului:
1. Elaborarea unui regulament cadru general valabil pe intreg teritoriul tarii, aplicabil de toate entitatile care au ape in administrare, si care sa contina principalele reguli de conduita obligatorie pe malul apei si in raport cu resursa acvatica (dimensiuni minime de retentie functie de perioada, igiena locului de pescuit, drepturi si obligatii in raport cu ceilalti pescari si cu autoritatile, etc.)
2. Dat fiind faptul ca aplicarea unui regulament presupune mai intai cunoasterea lui, se poate avea in vedere asigurarea acestei cunoasteri printr-o examinare prealabila care poate conditiona obtinerea permisului de pescuit. Acest lucru se poate face fie dupa model intern (obtinerea permisului de conducere) fie dupa model extern (Germania , Ungaria, etc.)
3. Precizarea masurilor de impunere in concret , in practica a acestui regulament . Mai exact vorbim aici despre modul in care se va face paza efectiva pe malul apei cu prevederea inclusiv a surselor de finantare pentru aceasta si a modalitatilor practice prin care se va realiza.
4. Supunerea regulamentului sus mentionat la o dezbatere publica reala prin mediatizarea corespunzatoare a proiectului in prima faza.
5. Elaborarea unui set de reguli care sa defineasca braconajul piscicol si a unui regim sanctionator extrem de sever pentru aceasta „ocupatie” cu precadere a metodelor de braconaj la scara industriala.
Pricipala problema aici o reprezinta lipsa de interes a autoritatilor in raport cu aceasta problema care este in prezent vazuta ca fiind lipsita de pericol social (dovada si numarul mare de solutii de neincepere a urmaririi penale date la putinele cazuri care sunt descoperite in flagrant ).