rateuri de neuitat

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Noi 2005, 22:21

ieri am dat cu struna,n-am mai dat de multi ani si culmea,primul care a intrat la struna+oscilanta a fost cleanul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 03 Noi 2005, 23:31

Pai acu oricum esti in sezon :?

Cazatorul
junior
junior

Mesaj de Cazatorul » 04 Noi 2005, 02:17

Struna-i sfanta.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Noi 2005, 07:38

Cazatorule:cand mergem sa vedem cum mere cu struna?Poate o gasim pe cumatra dintzoasa 8)
Michael va recomanda Regulamentul forumului

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 04 Noi 2005, 13:34

Credeti ca firul textil,poate suplini struna? Banuiesc ca nu poate fi lafel de eficient ca si kevlarul,dar as dori sa folosesc un "forfac" de fir textil pt. ca folosesc predominant voblere. Crdeti ca ar merge? Experienta nu ma ajuta foarte mult, de aceea va cer voua sfatul
Ceau,ceau!
C&R, please!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Noi 2005, 13:49

DjBeju scrie:Credeti ca firul textil,poate suplini struna? Banuiesc ca nu poate fi lafel de eficient ca si kevlarul,dar as dori sa folosesc un "forfac" de fir textil pt. ca folosesc predominant voblere. Crdeti ca ar merge? Experienta nu ma ajuta foarte mult, de aceea va cer voua sfatul
Ceau,ceau!
Firul textil nu inlocuieste struna. Incearca sa pui un leader de fluorocarbon gros. 0,40 sau 0,50 mm. E transparent, discret si pina acuma nu m-a taiat nici o stiuca. Adevarul este ca de multe ori fluoro este atacat dupa o captura a stiucii insa in cazul asta schimbi leaderul.

Tudor

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Noi 2005, 16:57

tudor, cat e de rigid fluorocarbonul de 0,40-0,50? Am vazut ca si pe site la Salmo explicau baietii cum se face struna din fluorocarbon gros. Mie mi se pare prea rigid pt. voblerele care se folosesc cel mai des aici. Ma gandesc ca ar fi bun pt. voblere si linguri mari. Care e realitatea?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Noi 2005, 17:16

Merge foarte bine si cu voblere mici. Adica 3-4 cm. Putina rigiditate nu strica. Impiedica ancora din coada sa se prinda in fir. Voblerul sa prinde astfel mai usor cind dai direct cu textil decit daca ai un scurt lider mai rigid.
Eu pun intotdeauna o agrafa.

Tudor

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 04 Noi 2005, 18:02

Tocmai de asta am cerut un sfat deoarece pe mine rigiditatea strunei ma deranjeaza.Nu vreau ca evolutia voblerului sa fie impiedicata in nici un fel si cred ca un textil de vreo 0,20 poate fi taiat sau "ciupit" mult mai greu decat un fluro de 0,40. Este adevarat ca leaderul de furocarbon are un atu important in fata textilului pt. ca este infinit mai greu de observat de catre rapitor, dar in cazul stiucii acest atu crd ca este putin important.
Merci pt. raspuns chiar daca nu sunt foarte lamurit!
C&R, please!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Noi 2005, 18:18

Aici te inseli. Stiuca taie un textil fara probleme. Mult mai greu un leader din fluoro. Nu stiu cite stiuci ai prins inr-un fel sau altul, eu testez pescuitul cu leader din fluoro de un an. Abia acum imi permit sa scriu despre asta, dupa ce m-am convins.
Pe de alta parte nu stiu ce strune utilizezi, exista unele la fel de suple si de subtiri ca orice textil. Si sunt foarte multumit de ele. Insa pe ape foarte limpezi, cind nu dau la stiuca dar stiu sigur ca sunt stiuci pe acolo, prefer leaderul de fluoro. Nu ma impiedica sa prind clean sau salau si rezista si stiucilor.

Tudor

Scrie răspuns