rateuri de neuitat
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
ieri am dat cu struna,n-am mai dat de multi ani si culmea,primul care a intrat la struna+oscilanta a fost cleanul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Cazatorule:cand mergem sa vedem cum mere cu struna?Poate o gasim pe cumatra dintzoasa 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Firul textil nu inlocuieste struna. Incearca sa pui un leader de fluorocarbon gros. 0,40 sau 0,50 mm. E transparent, discret si pina acuma nu m-a taiat nici o stiuca. Adevarul este ca de multe ori fluoro este atacat dupa o captura a stiucii insa in cazul asta schimbi leaderul.DjBeju scrie:Credeti ca firul textil,poate suplini struna? Banuiesc ca nu poate fi lafel de eficient ca si kevlarul,dar as dori sa folosesc un "forfac" de fir textil pt. ca folosesc predominant voblere. Crdeti ca ar merge? Experienta nu ma ajuta foarte mult, de aceea va cer voua sfatul
Ceau,ceau!
Tudor
tudor, cat e de rigid fluorocarbonul de 0,40-0,50? Am vazut ca si pe site la Salmo explicau baietii cum se face struna din fluorocarbon gros. Mie mi se pare prea rigid pt. voblerele care se folosesc cel mai des aici. Ma gandesc ca ar fi bun pt. voblere si linguri mari. Care e realitatea?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Tocmai de asta am cerut un sfat deoarece pe mine rigiditatea strunei ma deranjeaza.Nu vreau ca evolutia voblerului sa fie impiedicata in nici un fel si cred ca un textil de vreo 0,20 poate fi taiat sau "ciupit" mult mai greu decat un fluro de 0,40. Este adevarat ca leaderul de furocarbon are un atu important in fata textilului pt. ca este infinit mai greu de observat de catre rapitor, dar in cazul stiucii acest atu crd ca este putin important.
Merci pt. raspuns chiar daca nu sunt foarte lamurit!
Merci pt. raspuns chiar daca nu sunt foarte lamurit!
C&R, please!
Aici te inseli. Stiuca taie un textil fara probleme. Mult mai greu un leader din fluoro. Nu stiu cite stiuci ai prins inr-un fel sau altul, eu testez pescuitul cu leader din fluoro de un an. Abia acum imi permit sa scriu despre asta, dupa ce m-am convins.
Pe de alta parte nu stiu ce strune utilizezi, exista unele la fel de suple si de subtiri ca orice textil. Si sunt foarte multumit de ele. Insa pe ape foarte limpezi, cind nu dau la stiuca dar stiu sigur ca sunt stiuci pe acolo, prefer leaderul de fluoro. Nu ma impiedica sa prind clean sau salau si rezista si stiucilor.
Tudor
Pe de alta parte nu stiu ce strune utilizezi, exista unele la fel de suple si de subtiri ca orice textil. Si sunt foarte multumit de ele. Insa pe ape foarte limpezi, cind nu dau la stiuca dar stiu sigur ca sunt stiuci pe acolo, prefer leaderul de fluoro. Nu ma impiedica sa prind clean sau salau si rezista si stiucilor.
Tudor