rateuri de neuitat

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tiebie
junior
junior

Mesaj de tiebie » 08 Noi 2005, 14:41

DjBeju scrie:Credeti ca firul textil,poate suplini struna? Banuiesc ca nu poate fi lafel de eficient ca si kevlarul,dar as dori sa folosesc un "forfac" de fir textil pt. ca folosesc predominant voblere. Crdeti ca ar merge? Experienta nu ma ajuta foarte mult, de aceea va cer voua sfatul
Ceau,ceau!

Nu folosi in niciun caz fir textil in loc de struna ! Vei avea doar incurcaturi exasperante pe acei 20-30 “cm textili� ! Exista “micro-cabluri� din otel, cu proprietati excelente ! Asa cum am mai scris si in alt topic, folosesc de cca 10 ani acelasi tip de struna cumparata la metru , o impletitura de 7 X 7 asadar, 49 de fire , o structura miniaturizata dar identica cu acele cabluri uriase folosite la ancorarea vapoarelor . Aceasta struna, corespunde cu un nylon de 0,23 ca si grosime si “duce� 5 Kg . O folosesc in montaje exact ca pe monofil . Leg carlige, triple etc. E aproape la fel de maleabil ca si un monofil de calitate, avantajul fata de acesta fiind : in cazul innodarii, ( nu recomand ! Doar conectori fara nod ) diminuarea rezistentei la nod e minima, nodul neputand “ strangula “ struna ca in cazul monofilelor ! Totusi recomand NUMAI conectarea fara nod , pe care o folosesc fara exceptie si la strunele pt. wobblere …si la orice fel de montaje pt. pesti “dintosi� , pe care le confectionez intotdeauna singur . Nu cumpar niciodata strune “de-a gata “ , sunt proaste si de cele mai multe ori , relativ rigide . Nici o teama , acest material nu va afecta absolut deloc evolutia wobblerului . Afirmatie pe care o fac in deplinatatea tuturor …facultatilor, dupa multi, multi ani de verificare practica / la garla …..

Fir intins si… otelit !
Cu stima T.D.

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 10 Noi 2005, 13:06

am fost dimineata la salau si m-a vizitat o cumatra stiuca la shad alb ,de 5-6 kg.fiind apa adinca nu s-a manifestat prea tare pina linga mal.apoi s-a suparat a luat fir ,a inchis gura si pa! :cry:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 10 Noi 2005, 13:36

trist moment, frate !

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Noi 2005, 14:11

grama v scrie:am fost dimineata la salau si m-a vizitat o cumatra stiuca la shad alb ,de 5-6 kg.fiind apa adinca nu s-a manifestat prea tare pina linga mal.apoi s-a suparat a luat fir ,a inchis gura si pa! :cry:
vezi.....daca era struna sau leader de fluorocarbon mai gros.....oricum,condoleante,stiu cum e..... :(

ti-a taiat sau nu era intepata?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 12 Noi 2005, 07:31

a taiat

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Noi 2005, 07:40

grama v scrie:a taiat
dar ai invatat ceva din asta,nu? :wink:

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 12 Noi 2005, 09:20

sper,mi-am pus textil de 16 :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Noi 2005, 11:08

cica nu tine nici textilul,ai grija,pune struna de wolfram,e foarte finuta si nu ramane deformata in caz ca sta indoita prin buzunare,culoarea e ok,neutra.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Noi 2005, 16:18

grama v scrie:sper,mi-am pus textil de 16 :lol:

man, cumatra taie si textilul... :( so, pune struna! :!:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 14 Noi 2005, 11:17

bogdank scrie:Hai ca am shi eu una :( :lol:
Povestesc pe larg, ca merita: mi-am dat intilnire cu Adelin la Dunare; inainte sa ajung la locul intilnirii, chiar imediat dupa ce s-a luminat, hai sa mai dau undeva. Zona super: apa de 1,5 m, dupa care prag si apa de 20 de metri - shenalul navigabil.
Nu scot bine sculele ca vad o masina ce vine spre mine. Deja vedeam negru in fatza ochilor: vin "klingonienii"(localnicii), care se pun linga/peste/sub tine cite 3-4, oriunde te vad ca prinzi ceva, cu tupeu cit casa. Din fericire era o trupa de prieteni :lol: Rasuflu ushurat si dau o data de control, cu un Yo-zuri: mushcatura. Mirlitza de max 1/2 kil. Retur, pun struna, mai dau o data. Atac, nu prea violent, dupa care shoc pina in umar, da batzu sa plece din mina, trage ca vaca de funie. Strig la prietenul cu care eram: Uite unu' mare! (el statea pe post de spectator ca nu are PG de Caras si astepta sa plecam in MH). Nu apuc bine sa il atentzionez, ca animalu' se lasa adus ushor, si scot un stuk de 3-400g :shock: . Asta sa leshine de ris pe mal (unu' mare!). Cind ma uit la stuk, solzii de pe spate dushi, pe burta rani de dinti, LA 15 CM UNUL DE ALTUL! Daca a fost salau, nici nu vreau sa shtiu cit a avut. Daca a fost stuk, cap de 15 cm latime! Dupa conformatia ranilor, mai degraba stuk: coltii de pe lateralul mandibulei infiptzi in burta, iar "peria" de dinti din "cerul gurii" au ras solzii de pe spate. Pozele le-am pus in galeria personala.
Imediat, da-i dupa animal, ca o mai fi in zona. Bineintzeles ca am agatzat voblerul si am muncit o ora sa il scot ca nu era sa las bunatate de Yo-zuri in girla.
Nu m-am putut abtine sa nu prind si eu un peste de vreo kila , muscat de tacsu . Cred ca s-a ranit un pic la bot de i-a dat drumu :lol: , a scapat si l-a muscat calone de bot :lol: :lol:
O fi fost tot ala ce te-a lovit bogdane ? :oops:

Scrie răspuns