rateuri de neuitat

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Noi 2005, 21:12

Tudor, ti s-a intamplat sa-ti taie somnul ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Noi 2005, 21:15

Tudor, ti s-a intamplat sa-ti taie somnul ?

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 04 Noi 2005, 21:44

Merci pt. raspuns Tudor,acesta din urma pare mult mai coerent pentru capacitatea mea.
Fir intins! :D
C&R, please!

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 04 Noi 2005, 22:56

Leaderul de fluorocarbon e o chestie super desteapta.
Am testat eficienta pe o balta in paralel. Nu am sa ma pronunt din pct de vedere al capturilor, DAR la finalul partidei suprafata la mono se simtea la fel ca unei pile in timp ce la fluorocarbonul nu avea nici o problema.
In ceea ce priveste marca de fluorocarbon nu am testat decit SEAGUAR (la recomandarea lui n'ea Jean Scurtu) si pot sa va spun ca is merita banii.
Ar fi prea multe de spus despre... mai bine incercati si vorbim dupa, incepind de la cit duce si pina la memoria firlului.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Noi 2005, 23:03

razvan m. scrie:Tudor, ti s-a intamplat sa-ti taie somnul ?
Nici odata ! La somn nu ai nevoie de leader. Eu il scot din apa cu mina goala de maxilarul inferior. Prefer cu manusa, merge si fara.

Tudor

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Noi 2005, 23:53

Am patit-o acu trei saptamani, in Delta. Mi-a intrat la un Rapala Jointed 13 cm. L-am intepat, a pleznit cu coada suprafata apei si a plecat brusc in jos, pe frana. Nu stiu daca a caborat 2/3 m si mi-a taiat. Intr-un loc unde apa era mult mai adanca. Exclus sa se fi frecat de ceva...
Power Pro de 0,23mm. Nu cred ca l-as putea rupe din bat daca as vrea (Sportex Kev Pike, 3 m, 40/80 gr.)
Nu voi mai da fara struna dupa somn.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Noi 2005, 13:49

E prima data cind aud asta Razvane. Nu era cumva textilul deja fragilizat dinainte ?
Oricum daca pui struna nu e jenant la somn. Ai chiar avantajul ca poti aduce somnul linga barca sau linga mal tragind direct cu mina de struna, dupa ce l-ai obosit. Struna, sau leaderul gros de fluoro ne fiind asa de taioase.

Tudor

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Noi 2005, 19:14

Am mai citit prin reviste ca somnul poate taia firul si ca unii folosesc de aceea struna metalica, dar n-am dat prea mare importanta...
De asemenea, am vazut niste monturi de somn pentru pescuit cu peste viu, gata facute, aduse de unul din Germania. Carligele erau legate cu textil de grosimea unui bat de chibrit. Acuma ma gandesc ca nu au pus mai subtire pentru a nu fi taiat. Atunci ma credeam ca sunt facute asa grosier pentru a alimenta fanteziile pescarului consumator :lol:

M-am fript, suflu si-n iaurt
:lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Noi 2005, 10:12

Hai ca am shi eu una :( :lol:
Povestesc pe larg, ca merita: mi-am dat intilnire cu Adelin la Dunare; inainte sa ajung la locul intilnirii, chiar imediat dupa ce s-a luminat, hai sa mai dau undeva. Zona super: apa de 1,5 m, dupa care prag si apa de 20 de metri - shenalul navigabil.
Nu scot bine sculele ca vad o masina ce vine spre mine. Deja vedeam negru in fatza ochilor: vin "klingonienii"(localnicii), care se pun linga/peste/sub tine cite 3-4, oriunde te vad ca prinzi ceva, cu tupeu cit casa. Din fericire era o trupa de prieteni :lol: Rasuflu ushurat si dau o data de control, cu un Yo-zuri: mushcatura. Mirlitza de max 1/2 kil. Retur, pun struna, mai dau o data. Atac, nu prea violent, dupa care shoc pina in umar, da batzu sa plece din mina, trage ca vaca de funie. Strig la prietenul cu care eram: Uite unu' mare! (el statea pe post de spectator ca nu are PG de Caras si astepta sa plecam in MH). Nu apuc bine sa il atentzionez, ca animalu' se lasa adus ushor, si scot un stuk de 3-400g :shock: . Asta sa leshine de ris pe mal (unu' mare!). Cind ma uit la stuk, solzii de pe spate dushi, pe burta rani de dinti, LA 15 CM UNUL DE ALTUL! Daca a fost salau, nici nu vreau sa shtiu cit a avut. Daca a fost stuk, cap de 15 cm latime! Dupa conformatia ranilor, mai degraba stuk: coltii de pe lateralul mandibulei infiptzi in burta, iar "peria" de dinti din "cerul gurii" au ras solzii de pe spate. Pozele le-am pus in galeria personala.
Imediat, da-i dupa animal, ca o mai fi in zona. Bineintzeles ca am agatzat voblerul si am muncit o ora sa il scot ca nu era sa las bunatate de Yo-zuri in girla.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 08 Noi 2005, 10:45

tudor scrie:E prima data cind aud asta Razvane. Nu era cumva textilul deja fragilizat dinainte ?
Oricum daca pui struna nu e jenant la somn. Ai chiar avantajul ca poti aduce somnul linga barca sau linga mal tragind direct cu mina de struna, dupa ce l-ai obosit. Struna, sau leaderul gros de fluoro ne fiind asa de taioase.

Tudor

In ziua in care i-a taiat lui razvan m., mie mi-a taiat de 4 ori in 30 de minute si mi-a luat 4 frumuseti de voblere....deci taie nu e vrajeala! :oops:

Scrie răspuns