salut!
hai sa ma laud si eu cu un rateu frumos...
pe frasinet de pe mal. adancimea apei in fata cam de 5-6 m. praguri cu stepi. insistam cu un prieten de peste 4 ore cam pe aceeasi zona, eu scap un salau , cristi prinde unul de 4,2kg. de ma baga in infarct, plus ca s-a apucat de rapitor din toamna trecuta( nu prea stie sa lege un jig, dar ce conteaza?). in fine... nu tragea, nu tragea....cand deodata...pe neasteptate.....parca simt un tac (eram asa fara mare chef) dau sa intep cand sa intep pestele de la capat face o miscare super nervoasa si-mi pleaca lanseta din mana , cu asa viteza ca nici nu a atins pamantul: fleosc in garla

exact asa imi explodasera ochii
raman blocat blocat! ma balbaiam.... cristi! cristi! cheile la masina!!!! cu gandul sa ma reped vreo 300 de metri sa iau o lanseta sa lansez dupa lanseta mea inainte sa se duca la dracu'n praznic... cristi calm

ia-o pe a mea! va dati seama ca n-am facut mofturi (in gandul meu spusesem "pa" la 5-6 milioane lanseta-mulineta-fir)
lansez in diagonala si din prima agat firul....a urmat o lupta de vreo 10 minute...cu jigul lui tragand si de peste si de lanseta mea...apare si lanseta mea... uda...uda... ma sprijin in ea si da-i cu forta in pestic...fireline-ul de 0,17 facea treaba nu gluma..lanseta si ea.... apropii pestele de mal...un cteno de vreo 15-20kilo.....intepat in aripi....se mai vanzoleste vreo 2 minute pe langa mal si zboara jigul pe mal...
cum zicea si cristi " ovidiule iti tremurau picioarele ca la capra cand ti-a zburat lanseta in garla"
cristi a mai luat un salau de 2kg eu nimic...dar am avut drill-ul cel mai spectaculos...
cui i-am spus treaba asta ma intreba, da' dormaei sau cum de ti-a luat lanseta din mana? nici azi nu stiu cum de in fractiunea de secunda cand am dat sa schitez gandul de a intepa , s-a enervat si pestele in asa hal....de m-a lasat cu mintea goala...