Protocolul rusinos ANPA-RNP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Iul 2010, 10:23

taicanoe scrie:.......... ... sa-l sun cand vreau sa merg la pescuit in acea zona, ca sa anunte rangerii sa-mi dea voie si ma "sfatuit" prieteneste sa nu mai fac valuri. ...................
aceeasi metoda se aplica si in Valcea si nu stiu de ce imi face impresia ca este "politica nationala" a RNP-ului.
scarba totala.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 31 Iul 2010, 10:49

din pacate exemple de astea sunt multe prin tara...
asa cum sunt si cateva exemple bune, totusi...
insa...
in primul exemplu, ...
presupun ca n-ai fost de fata, asta ar fi insemnat ori sa pescuiesti in rand cu braconierii aia si cu padurarul braconier, ori sa privesti pasiv savarsirea unui act de braconaj... deci presupun ca ti s-a povestit,... in acest caz, ti s-a povestit tot de catre un altul care ori a pescuit cot la cot cu padurarul, braconand, ori a privit el pasiv actiunea...
in orice situatie, este vorba de acte de braconaj,... in care sunt implicati oameni, nu institutii... condamnam cu manie proletara padurarul ca si cand numai el a fost de vina,... acolo erau si altii care incalcau legea... trebuiau condamnati deopotriva... sunt atatea exemple in care politisti isi dau mana cu infractorii, in care paznici lucreaza mana in mana cu hotii... in toate domeniile...
despre vina celor de genul asta nu are rost sa vorbim, exista legi pentru asta...( acolo unde exista :D ),... legi care nu se aplica, pentru ca ignoram vina noastra a celor care toleram pasiv astfel de acte...
in privinta luarii de atitudine in fata unor asemenea de acte, tu preferi "intrarea in haiducie" si "legea junglei", in care fiecare e cu el insusi si pentru el... folosind ca argument negarea totala !
din pacate nu e una corecta... si cand zic asta nu ma refer la factorul justitiar si corectitudine, ci la sansa si perspectiva de a se schimba ceva in viitor in directia dorita de tine...eu zic ca dimpotriva... "fiecare cu pzda masii"... e o cale de adancire a anarhiei si de incurajare a haosului dominat de braconaj si faradelegi...
si totusi aici e vorba de oameni nu de institutii...

in al doiea exemplu din nou mi se pare ca ai tolerat pasiv o atitudine necorespunzatoare a unui om corupt dar mai ales incompetent aflat intr-o functie... daca tot n-ai acceptat sa cazi la pace cu el :D ,... trebuia sa faci valurile de care se temea... intorcandu-i spatele ai tolerat situatia...
daca ei vad ca sunt tolerati si nu li se intampla nimica, ... nu capata o motivatie sa se schimbe ...
din nou ai preferat, sa intorci spatele cu dispret, tolerand o situatie gresita, si preferand sa te adancesti in gandurile si deciziile tale de haiducie...
sorry, dar nu pot sa-ti dau dreptate...
in toate exemplele e vorba de oameni, nu de institutii...
ca dovada, acolo, in rarele cazuri in care oamenii, sunt altfel, si gospodaria lor arata altfel chiar si in RNP ...
tu... sau voi, va inversunati acum impotriva RNP, identificand vinovatul si imaginea lui in paduraru ala betiv, nescolit, care fura lemne si da cu rama... imi pare rau,... uita-te in jur... toata Romania e asa ! tot poporul e asa ! Ia-i bucata cu bucata pe toti romanii si o sa constati, sper ca cu tristete ca 90 % din cei pe care-i intalnesti pe ape, fie ca-s pescari sau padurari sau inspectori ANPA, sau politisti sau jandarmi sau ajvpsisti,... toti astia au mentalitatea padurarului care s-o asezat langa aia de pescuia la scorobete in prohibitie !
doar pe forumul asta procentele sunt un pic diferite... nu cu mult ! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 31 Iul 2010, 11:27

..."Fa-ma mama ce n-am fost ,
Padurar sau sef de post..."

:lol: :lol: :lol:
...sau inspector ANPA

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 31 Iul 2010, 11:32

old_radu scrie:..."Fa-ma mama ce n-am fost ,
Padurar sau sef de post..."

...sau inspector ANPA

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 31 Iul 2010, 11:35

adiwolf scrie: aceeasi metoda se aplica si in Valcea si nu stiu de ce imi face impresia ca este "politica nationala" a RNP-ului.
scarba totala.
in care domeniu sau sfera de activitate in Romania nu se intampla asa ?

Adiwolf,

doar de dragul discutiei, nu pentru a intra intr-o polemica, vreau sa te intreb ceva:

de mai multe ori am vazut ca ti-ai expus parerea ca:
"RNP are multe de demonstrat.... etc..."

Cui ? Lu' Adiwolf ? mie ? lu' Taicanoe ? pescarilor in general ?
hai sa vedem cine-s pescarii aia de pe apele de munte care au asteptari de la RNP:
1 - majoritatea covarsitoare a celor care pescuiesc in ape de munte pescuiesc cu momeli naturale, desi legea spune altfel dintotdeauna nu de un an, doi...
2 - majoritatea covarsitoare a celor care pescuiesc in ape de munte retin tot pestele si mic si mare fara exceptie, nu conteaza dimensiunile legale si nici cantitatea permisa
3 - majoritatea celor care merg la munte la pescuit lasa mizerie pe maluri, harti, peturi etc, si eventual fac focul in locuri nepermise...
4 - majoritatea celor care pescuiesc in ape de munte sunt recalcitranti in relatiile cu RNP, ii contesta si ii injura pe toate fronturile
5 - majoritatea pescarilor de munte ar vrea sa nu plateasca nimica, sa pescuiasca oriunde, oricand, daca se poate si in prohibitie, si daca se poate RNP sa-si faca datoria sa grijeasca apele, sa le populeze moca, eventual sa le amenajeze si locul si sa-l tina plin de peste pentru cand vin ei la pescuit , totul daca se poate gratis...
6 - majoritatea pescarilor care merg in apele de munte, pretind RNP sa pazeasca apele, dumnezeu stie in baza carei legi ca popescu, anpa, si agvps au balmasit legile de nu se stie cine mai are drept de control si cine nu... insa RNP trebuie sa pazeasca de braconieri, dar doamne fereste sa nu se lege de... noi, cei in cauza, care se vede de la o posta ca suntem, "altfel", eventual sa-si dea seama de la 100m ca io sunt Miky sau ca tu esti "adiwolf" , si nu e cazul sa ne deranjeze...
si acu intrebarea:
tu, daca ai fi in locul unuia din RNP, ai simti nevoia sau datoria sa demonstrezi ceva unor astfel de interlocutori ?
si o a doua intrebare daca mai imi permiti :
cu cine trebe sa demonstreze RNP acestor pescari ca se transforma intr-o institutie angelica ? cu padurari , adica oameni cu aceeasi mentalitate ca si interlocutorii lor ?
e usor de aratat cu degetul, ca sa ne justificam dorinta de anarhie...
Aaa ! pardon ! Nu anarhie ! noi ii zicem libertate... democratie... spirit civic
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Iul 2010, 11:48

miky scrie:
adiwolf scrie: aceeasi metoda se aplica si in Valcea si nu stiu de ce imi face impresia ca este "politica nationala" a RNP-ului.
scarba totala.
in care domeniu sau sfera de activitate in Romania nu se intampla asa ?

Adiwolf,

doar de dragul discutiei, nu pentru a intra intr-o polemica, vreau sa te intreb ceva:

de mai multe ori am vazut ca ti-ai expus parerea ca:
"RNP are multe de demonstrat.... etc..."

Cui ? Lu' Adiwolf ? mie ? lu' Taicanoe ? pescarilor in general ?
hai sa vedem cine-s pescarii aia de pe apele de munte care au asteptari de la RNP:
1 - majoritatea covarsitoare a celor care pescuiesc in ape de munte pescuiesc cu momeli naturale, desi legea spune altfel dintotdeauna nu de un an, doi...
2 - majoritatea covarsitoare a celor care pescuiesc in ape de munte retin tot pestele si mic si mare fara exceptie, nu conteaza dimensiunile legale si nici cantitatea permisa
3 - majoritatea celor care merg la munte la pescuit lasa mizerie pe maluri, harti, peturi etc, si eventual fac focul in locuri nepermise...
4 - majoritatea celor care pescuiesc in ape de munte sunt recalcitranti in relatiile cu RNP, ii contesta si ii injura pe toate fronturile
5 - majoritatea pescarilor de munte ar vrea sa nu plateasca nimica, sa pescuiasca oriunde, oricand, daca se poate si in prohibitie, si daca se poate RNP sa-si faca datoria sa grijeasca apele, sa le populeze moca, eventual sa le amenajeze si locul si sa-l tina plin de peste pentru cand vin ei la pescuit , totul daca se poate gratis...
6 - majoritatea pescarilor care merg in apele de munte, pretind RNP sa pazeasca apele, dumnezeu stie in baza carei legi ca popescu, anpa, si agvps au balmasit legile de nu se stie cine mai are drept de control si cine nu... insa RNP trebuie sa pazeasca de braconieri, dar doamne fereste sa nu se lege de... noi, cei in cauza, care se vede de la o posta ca suntem, "altfel", eventual sa-si dea seama de la 100m ca io sunt Miky sau ca tu esti "adiwolf" , si nu e cazul sa ne deranjeze...
si acu intrebarea:
tu, daca ai fi in locul unuia din RNP, ai simti nevoia sau datoria sa demonstrezi ceva unor astfel de interlocutori ?
si o a doua intrebare daca mai imi permiti :
cu cine trebe sa demonstreze RNP acestor pescari ca se transforma intr-o institutie angelica ? cu padurari , adica oameni cu aceeasi mentalitate ca si interlocutorii lor ?
e usor de aratat cu degetul, ca sa ne justificam dorinta de anarhie...
Aaa ! pardon ! Nu anarhie ! noi ii zicem libertate... democratie... spirit civic
iata o postare ce trebuie inramata :wink: chiar nu am mai citit demult o parere pertinenta vis-a-vis de un subiect pe forumu asta , in afara de lamentari si balacareli pentru multi restul e can-can

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Iul 2010, 11:54

Miky, exclusivistule :D
Vrei sa-ti auzi vorbe? Pe aia care merg pe celelalte ape cui ii lasi?
Marea majoritate a pescarilor sunt asa, nu doar cei care merg la munte.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Iul 2010, 11:59

ideea de baza este ca multi asteapta ca lucrurile sa se intample de la sine , si daca nu e asa arata cu degetul, acuza etc...

adica e foarte simplu , ma intreb cati oameni cumpara un capac de WC , vin cu el acasa si il lasa undeva asteptand sa se monteze singur, ca deh, or dat banii pe el :lol:

Nuu, la noi lucrurile merg altfel, io am dat o taxa la RNP, amu astept sa prind peste, eventual sa mi-l puna cineva in batz, ca daca sunt impotent si chiar daca este acolo dar nu stiu sa il prind concluzia e sigura, domne am platit degeaba ca nu e peste aici. Apoi vine reversu medaliei, am dat banu, nu am primit ce ma asteptam, dai inainte, bag rama, iau 3 chitzcari, ii var la sacosa, azi a mers bine, am prins 15 bucati, ii arunc pe toti in traista (ce dreq, ieri am dat gherla nu?). A aruncat unu un PET pe mal, aaa, poi ce , eu is mai prost ? sa il car acasa?, nu lasa-l acolo, sa il care paduraru, ca doara d'aia i-am dat bani.

O sa ne trezim cand luam atitudine, pana atunci putem sa ne lamentam cat vrem...

Vreti sa nu mai existe ANPA, RNP si AGVPS? E simplu fratilor, nu aruncati mizeria pe mal, nu retineti mai mult decat e voie, nu retineti sub dimensiunea legala, nu aruncati carbid in apa si o sa vadeti ca e de unde :wink:

Dar va zic eu ca din cei care citesc pe forum, multi fac exact invers...asa ca :roll:

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 31 Iul 2010, 12:02

Foarte adevarat!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 31 Iul 2010, 12:05

Tavi scrie:Miky, exclusivistule :D
Vrei sa-ti auzi vorbe? Pe aia care merg pe celelalte ape cui ii lasi?
Tavi,
aici pe topicul asta injuram RNPul ori daca ne-am referi si la ses... acolo nu-l mai putem injura...
si am deveni si... off topic !

Scrie răspuns