zaman scrie:Domnule Apsalba,FNPSR este o federatie si nu cred ca puteti voi sa faceti legea in Romania,asa cum voi propuneti un proiect si noi vom propune alt proiect:).Fiiecare roman poate propune ceva DAR DE LA A PROPUNE PANA LA A SE SI VOTA mai este cale lunga.Poate peste vreo 3-4 ani sa reusiti ceva pana una alta in toata Uniunea Europeana se practica pescuitul comercial.Dl Stefan este presedintele ANPA iar dansul nu elaboreaza legi ci le pune in aplicare pe cele existente.
eroare. ANPA elaboreaza si propune legislatia de pescuit, care este aprobata ulterior de ministru/ministri (ordine/ordine comune), guvern (HG-uri) sau de parlament (legi).
oricine poate propune un proiect de lege, dar sa fim seriosi este foarte important ce greutate are persoana respectiva si ce lobby poate sa faca in parlament ca sa sustina proiectul respectiv. si trebuie sa spun ca in momentul de fata interesul politicienilor pentru solicitarile pescuitului sportiv este in crestere.
hai sa va spun cum sta treaba cu autorizatia de pescuit comercial ca doar lucrez la ANPA, chiar daca nu la pescuitul comercial.
cand m-am interesat de legalitatea autorizatiei data catre asociatia 21 septembrie, colegul meu care se ocupa de autorizarea pescuitului comercial (culmea de loc chiar din judetul Valcea

) m-a asigurat ca totul este in regula cu autorizatia.
dupa care o reclamatie a lui Dady a ajuns la ministru, care a solicitat explicatii la Agentie. de asemenea FNPSR din Alba a depus o notificare la Agentie, Companie si minister.
si brusc s-a rupt filmul si a inceput agitatia. s-a dovedit ca autorizatia nu era deloc in ordine. era chiar hilar sa vezi cum se agitau baietii sa remedieze problema.
pana la urma s-a luat decizia verbala de retragere (a se citi anulare) a autorizatiei. la repetatele mele insistente de a vedea decizia scrisa, pentru ca dispozitia verbala n-are nici o valoare, a aparut o decizie de suspendare a autorizatiei pana la sfarsitul anului. dupa aceasta perioada, mi s-a spus ca autorizatia urmeaza sa fie anulata. ramane de vazut daca se va intampla asa. o sa am grija sa verific.
evident au fost deranjate niste interese economice si probabil nu s-au asteptat la tevatura care a urmat asa ca s-a decis o pauza pana se linisteste treaba. ceva de genul: baieti stati pe-aproape ca o rezolvam noi cumva. insa exista suficiente mijloace ca astfel de autorizatii sa fie contracarate in viitor, inclusiv in instanta sau prin campanii de presa.
ca o parere personala incercarea de a legaliza pescuitul comercial oficial in apele interioare urmeaza sa intampine dificultati din ce in ce mai mari in viitor. iar cine isi imagineaza ca UE este avocatul pescuitului comercial in apele interioare se inseala.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !