Proiectul noii legi a pescuitului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Oct 2006, 12:07

zaman scrie:Domnule Apsalba,FNPSR este o federatie si nu cred ca puteti voi sa faceti legea in Romania,asa cum voi propuneti un proiect si noi vom propune alt proiect:).Fiiecare roman poate propune ceva DAR DE LA A PROPUNE PANA LA A SE SI VOTA mai este cale lunga.Poate peste vreo 3-4 ani sa reusiti ceva pana una alta in toata Uniunea Europeana se practica pescuitul comercial.Dl Stefan este presedintele ANPA iar dansul nu elaboreaza legi ci le pune in aplicare pe cele existente.
Vreau cateva exemple de pescuit industrial in Europa va rog, si aici ma refer la ape interioare, spre exemplu am fost in Italia, ei bine oamenii de pe acolo nu prea mananca crap si somn si se uita stramb la romanu care pleaca cu el in traista, asa ca mie imi pare o mega aberatie, atata timp cand in Romania nu este controlata nici macar poluarea apelor cam greu cu pescuitul industrial intre tonele de gunoaie care se aduna pe capetele barajelor, oricum la cate "pile" aveti cu industrialu vostru nici nu ma mira ca aveti gura mare pe un site de pescari sportivi asa ca :lol: :lol: :lol: sa vedem de unde obtineti voi autorizatii de Uniune :wink:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Oct 2006, 12:20

zaman scrie: pana una alta in toata Uniunea Europeana se practica pescuitul comercial.
Ce minciuni frumoase! Chiar va inchipuiti ca le crede cineva? Braconierii tot braconieri raman! Orice plasa voi gasi va face cunostinta cu cutitul din dotare!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Oct 2006, 13:26

zaman
nu vezi ca noi vorbim de legi in vigoare? Citeste legea 192/2001 si vezi ca pescuitul comercial se practica doar pe Prut si Dunare. Vezi ca pescuitul este o chestiune serioasa care trebuie facuta de oameni seriosi, nu de oricine crede ca s-a nascut om de afaceri peste noapte. Tara asta ca sa devina tara serioasa are nevoie de oameni seriosi. Din fericire acesti oameni nu au emigrat toti. M-ai suntem citiva care vrem sa facem totusi ceva serios, sa ramina si pentru copiii nostri.
Apropo
Ca federatie avem initiativa legislativa recunoscuta de lege.
In 20 octombrie am convocat la Alba Iulia o intilnire cu toate asociatiile din Ardeal. Daca exista interes si pentru alte asociatii din tara sunati la 0724580145 sau la 0788602248.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 12 Oct 2006, 14:22

zaman scrie:Domnule Apsalba,FNPSR este o federatie si nu cred ca puteti voi sa faceti legea in Romania,asa cum voi propuneti un proiect si noi vom propune alt proiect:).Fiiecare roman poate propune ceva DAR DE LA A PROPUNE PANA LA A SE SI VOTA mai este cale lunga.Poate peste vreo 3-4 ani sa reusiti ceva pana una alta in toata Uniunea Europeana se practica pescuitul comercial.Dl Stefan este presedintele ANPA iar dansul nu elaboreaza legi ci le pune in aplicare pe cele existente.
eroare. ANPA elaboreaza si propune legislatia de pescuit, care este aprobata ulterior de ministru/ministri (ordine/ordine comune), guvern (HG-uri) sau de parlament (legi).
oricine poate propune un proiect de lege, dar sa fim seriosi este foarte important ce greutate are persoana respectiva si ce lobby poate sa faca in parlament ca sa sustina proiectul respectiv. si trebuie sa spun ca in momentul de fata interesul politicienilor pentru solicitarile pescuitului sportiv este in crestere.
hai sa va spun cum sta treaba cu autorizatia de pescuit comercial ca doar lucrez la ANPA, chiar daca nu la pescuitul comercial.
cand m-am interesat de legalitatea autorizatiei data catre asociatia 21 septembrie, colegul meu care se ocupa de autorizarea pescuitului comercial (culmea de loc chiar din judetul Valcea :twisted: ) m-a asigurat ca totul este in regula cu autorizatia.
dupa care o reclamatie a lui Dady a ajuns la ministru, care a solicitat explicatii la Agentie. de asemenea FNPSR din Alba a depus o notificare la Agentie, Companie si minister.
si brusc s-a rupt filmul si a inceput agitatia. s-a dovedit ca autorizatia nu era deloc in ordine. era chiar hilar sa vezi cum se agitau baietii sa remedieze problema.
pana la urma s-a luat decizia verbala de retragere (a se citi anulare) a autorizatiei. la repetatele mele insistente de a vedea decizia scrisa, pentru ca dispozitia verbala n-are nici o valoare, a aparut o decizie de suspendare a autorizatiei pana la sfarsitul anului. dupa aceasta perioada, mi s-a spus ca autorizatia urmeaza sa fie anulata. ramane de vazut daca se va intampla asa. o sa am grija sa verific.
evident au fost deranjate niste interese economice si probabil nu s-au asteptat la tevatura care a urmat asa ca s-a decis o pauza pana se linisteste treaba. ceva de genul: baieti stati pe-aproape ca o rezolvam noi cumva. insa exista suficiente mijloace ca astfel de autorizatii sa fie contracarate in viitor, inclusiv in instanta sau prin campanii de presa.
ca o parere personala incercarea de a legaliza pescuitul comercial oficial in apele interioare urmeaza sa intampine dificultati din ce in ce mai mari in viitor. iar cine isi imagineaza ca UE este avocatul pescuitului comercial in apele interioare se inseala.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Oct 2006, 18:40

adrian ionascu scrie: cand m-am interesat de legalitatea autorizatiei data catre asociatia 21 septembrie, colegul meu care se ocupa de autorizarea pescuitului comercial (culmea de loc chiar din judetul Valcea :twisted: ) m-a asigurat ca totul este in regula cu autorizatia.
pai ce te mai mira adriane?e chiar normal ca individul sa fie din Valcea.
cum il cheama?poate reusim sa-l mutam cu resedinta. :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

edypopescu1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edypopescu1 » 12 Oct 2006, 19:14

Adiwolf fratioare masoara-ti vorbele viteazule si astept o intalnire face to face cu tine sa vedem pe cine muti tu cu resedinta!!!!!!!!Raule ce esti!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Oct 2006, 19:21

Apropo de sedinta din 20 octombrie:fac parte din Asociatie (APS Alba) si vreau sa stiu si eu unde se tine ,la ce ora ,ordine de zi!Bine sunt simplu membru din Aiud, dar parca as vrea sa vin ca am niste mici intrebari.Poate vin cu niste prieteni ca in Aiud e o liniste ...de se aude Muresul de la Ciumbrud!Si se mai aude vocea AJVPS-ului...Ptiu!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Oct 2006, 19:52

edypopescu1 scrie:Adiwolf fratioare masoara-ti vorbele viteazule si astept o intalnire face to face cu tine sa vedem pe cine muti tu cu resedinta!!!!!!!!Raule ce esti!
edy,
ti-am mai spus,oricand vrei tu.
i-al pe prietenul pilula de mana si vino cu el ca stie unde ma gaseste.
ma,de mutat l-as muta daca s-ar dovedi ca a fost omul vostru (si dupa reactia ta ,se pare ca asa este) ,dar ................
hai sa-ti mai spun ceva,nu sunt viteaz,sunt doar sincer si spun ce gandesc.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pityu
veteran
veteran

Proiectul noii legi a pescuitului

Mesaj de pityu » 13 Oct 2006, 00:17

Zaman si Edyionescu1 ! Nu va deranjati asa de tare ! Spuneti-ne, (daca tot ati intrat pe forum) de ce vreti sa goliti apele interne de resursele acvatice vii ? Ce rau v-au facut ? Chiar nu aveti o alta afacere din care sa va imbogatiti ? Mai puneti fratilor inteligenta la contributie si mana pe lucru ! Nu numai pe distrugere, ca de astia ne-am cam saturat! Sa nu dea Dumnezeu Cel Sfant sa va gasesc plasele prin Olt, (ca mai vin si eu periodic pe-acolo la pescuit) ! Veci nu vi le mai gasiti ! Sa stiti ca am o gramada de prieteni (mineri de astia prosti), care sunt hotarati sa lupte fizic (daca e nevoie) pentru mentinerea apelor macar pe linia de plutire (supravietuire) si nu v-as recomanda sa faceti cunostiinta cu noi !!!
Cele mai ale drecului respecte !!!!

zaman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zaman » 13 Oct 2006, 01:03

pikeman scrie:
Vreau cateva exemple de pescuit industrial in Europa va rog, si aici ma refer la ape interioare, spre exemplu am fost in Italia, ei bine oamenii de pe acolo nu prea mananca crap si somn si se uita stramb la romanu care pleaca cu el in traista, asa ca mie imi pare o mega aberatie, atata timp cand in Romania nu este controlata nici macar poluarea apelor cam greu cu pescuitul industrial intre tonele de gunoaie care se aduna pe capetele barajelor, oricum la cate "pile" aveti cu industrialu vostru nici nu ma mira ca aveti gura mare pe un site de pescari sportivi asa ca :lol: :lol: :lol: sa vedem de unde obtineti voi autorizatii de Uniune :wink:
se pare ca ai fost la munca in Italia ,nu aveai bani sa vizitezi italia ,dar sa mai mergi la restaurant cu specific pescaresc ,ai fi observat la cit de diversificat este meniul ,si poate intelegi si de unde provine pestele ,nici decum de la pescuitul sportiv ,evident ca numai de la cel comercial ;sa sti ca daca tu ai fost la munca in Italia ,eu personal am fost la pescuit sportiv in Italia si am pescuit pe nemumatate riuri si lacuri ,ex;fiume A'DA,fiume LAMBRU,fiume PO,laggo di COMMO,laggo di LEECO,precum si cluburile de pescuit din BERGAMO loc. CARAVAGGIO in care devi membru dupa ce platesti o taxa de inscriere ,primind o legitimatie cu care poti pescui pe baltile care le au in administratie .Pescuitul pe acele balti se face contra cost ,platind 1 ora ,2 ore ....Pescuitul sportiv pentru turisti in cazul tau pentru stranier se face in toata Italia dupa ce platesti o taxa la posta in valoare de 8,75 euro iar cu acel document poti pescui legal,timp de 3 luni, in toate riule si lacurile din Italia exceptind pe cele private sau cele in care esti atentionat cu textul DIVIETO DI PESCA.Ceea ce spui referitor la faptul ca italieni nu mananca crap si somn este adevarat ,deoarece ei considera aproximativ toate specile de peste de apa dulce [sporcco], pentru italieni ,cit si pentru toti europenii,pescuitul sportiv inseamna pasiune si relaxare ,toti prinzind pestele dupa care se trece la eliberarea lui,din aceste considerente e normal sa se uite strimb la romani care pleaca cu el in traista.Pentru apele italiene somnul este considerat un peste foarte daunator ,din aceata cauza ,in legislatia italiana exista o lege care te sanctioneaza cu amenda de 130 euro , daca eliberezi acest peste ...ti-asi spune si in acelasi timp ti-asi documenta cu dovezi[inregistrari pe cd si casete] mai multe despre pescuit ,dar se pare ca cel cu gura mare esti tu,si mai esti si fomist ,iar autorizatia nu ne este eliberata de U.E. ,SI SE ELIBEREAZA NUMAI DUPA CE AI OBTINUT UN CONTRACT IN TEMEIUL SI IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR.192/2001 PRIVIND RESURSELE ACVATICE VII,PESCUITUL SI ACVACULTURA,CU MODIFICARILE SI COMLETARILE ULTERIOARE,ORDINULUI MINISTRULUI AGRICULTURII,PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE NR.1133/2005 PRIVIND DREPTUL DE PESCUIT IN BAZINELE NATURALE,ORDINULUI MINISTRULUI AGRICULTURII,PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE NR.1134/2005 PRIVIND ACESUL LA RESURSELE ACVATICE VII IN VEDEREA PRACTICARII PESCUITULUI .

Scrie răspuns