Proiectul noii legi a pescuitului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Oct 2006, 09:45

edypopescu1 scrie: Mai baiatule invata draku sa scrii romaneste,ca prea analfabet mai esti!!!
Alt argument n-ai mai gasit pentru a sustine legalizarea braconajului?

Administratori, cat ii mai lasati sa arunce cu invective in stanga si in dreapta? O tufa ici, un analfabet colo, un prost dincolo... Dar pana cand?!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Oct 2006, 16:32

Ba, ca ai uitat si, cite un profesor universitar "incult" e cam greu de gasit dar pt. unii este ceva obisnuit.
Servus Mihai, si pe curind.

edypopescu1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edypopescu1 » 15 Oct 2006, 19:25

Baietii veseli se aduna!!!!!
Pikeman,te rog sa ai lenea aia mai mare poate scrii numai in bastonase si liniute.
Mihai nu jignesc pe nimeni,dar observ ca voi aveti dreptul sa jigniti,am folosit cateva apelative care caracterizeaza anumite persoane.
Domnule Daddy iti respect varsta dar din pacate nu se pune virgula dupa "si"glumesc desigur,avand facultatea de subingineri,lucrand prin Lupeni din cate stiu eu banuiesc ca ai tot dreptul sa iti aperi acolitii ca altfel nu se mai bat aia de la Millo pe plutele tale. :D

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Oct 2006, 19:42

@edypopescu1 arata-mi te rog unde te-am jignit ca sa intelegi si tu cam ce obraz ar trebui sa-ti arat...tu ai inceput...daca aveai bun simt iti cereai scuze si nu continuai sa muti subiectul pe alte taramuri, din cate observ eu am fost strict la subiectul pe care l-ati inceput acolo...tu nu
Salut

zaman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zaman » 15 Oct 2006, 19:55

pikeman ,ai afirmat ca ai fost in Italia ,poftim legea Europeana cu privire la pescuitul comercial ,in care e scris foarte clar [daca sti sa traduci],ca pescuitul comercial se face si pe ape interioare ex.zona lombardia ,intra pe braconaj UE. :roll: http://ec.europa.eu/community_law/state ... 089-03.pdf

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Oct 2006, 20:22

zaman...ok, dar mai exista probleme pe care nu le vezi aici, calitatea apei este total diferita decat cea din uniune, numarul pestilor este total diferit decat cel al uniunii, nu poti sa faci pescuit comercial intre plase si curenti ai braconierilor, de asta nu e lumea de acord, fiindca nu ai suport "natural" pentru asa ceva, daca intelegi. Cand lumea va merge la pescuit si va prinde "cat de cat" un peste atunci discutia ar putea avea alta directie. Asteapta sa se aseze lucrurile, sa nu se mai plimbe lumea cu barca si instalatia electrica, sa nu mai fie puse plase in toiul noptii, sa avem controale cel putin saptamanale pe ape....poate sa speram ca uniunea aduce asa ceva...si atunci vorbi, de pescuit comercial. Cam asta am de zis cu sau fara Italia si Uniune...e prea multa lacomie sa mai lase loc si pestelui sa traiasca.

Chiar imi zicea cineva ca acum 20-30 de ani mergea la pescuit si nu gaseai mai mult de 3-4 pescari in tren, acum cel putin 2 vagoane is pline, cam asta e situatia si nu stiu daca din cele 2 vagoane 3 persoane respecta ce scrie in permis ;) sa ii vezi cum sar ca arsi cand dai drumu la marlitze de 2,3,4,500 grame "nui da drumu, damio mie" - exact asa fac, mai rau e ca isi invata si copii de 8-9 ani acelasi lucru, a venit un astfel de copilas la mine si mia zis " de ce le dai drumu la cele mici, noi le tinem, nu le mai da drumu " abia mam abtinut sa nui aplic o corectie lu tasu, dar ce poti cere de la niste oameni care vin cu masinutza noua scot 3 scaunele, imbracati in blugi, 10-15 bete...ce? - ei nu merg km intregi si nu se murdaresc prin toate locurile salbatice sa prinda un peste...asta e Romania - nui Italia

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Oct 2006, 20:28

pikeman scrie:...asta e Romania - nui Italia
da,
si traim in ea ,iar asta ne ocupa tot timpul. :lol: (cum bine zicea cineva)
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Oct 2006, 21:04

Domnilor plasari, desi nu am vrut sa va acord nici cea mai mica atentie, uite ca imi calc pe principii, si....va marturisesc ca, cel mai mult m-a deranjat faptul ca unul dintre voi a incercat sa ma apreciaze intr-un oarecare context, ei bine, este cel mai enervant lucru ca unul ca voi sa poata sa-si exprime o anume apreciere sau evaluare a persoanei mele. Faptul ca ma faceti fel si chip, ca ma injurati sau ca ma bagati la acatiste, nu face altceva de cit sa-mi creeze cea mai mare satisfactie a muncii care e incununata de un oarecare succes. Spun asta ca nu am nici cea mai mica banuiala ca nu veti mai baga plasele, "legal" sau ilegal, deocamdata si cred ca pt. prima data, cineva va facut si va va face probleme in acest sens.
Inchei prin a va dorii sa deveniti cei mai sportivi pescari si sa aparati principiile sportivitatii, ocazie cu care sa putem avea discutii de comun interes pe un astfel de forum, care dupa cite stiu, se adreseaza PESCARILOR SPORTIVI....

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 16 Oct 2006, 08:55

"ABUZURI. Raportul aduce multe acuze presedintelui ANPA, Gheorghe Stefan. Se arata ca in pescuit este un haos de nedescris, iar la nivelul Agentiei domneste coruptia. Intre multe recomadari pentru remedierea situatiei se solicita impuntarea catre Gheorghe Stefan a catorva zeci de mii de euro care lipsesc de la bugetul de stat, pagubit de actiunile si deciziile acestuia, precum si sesizarea Parchetului pentru cercetari impotriva lui Stefan."

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/articol_64069/pr ... html[quote][/quote]

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Oct 2006, 13:06

Saracul "prieten pescar" jiji stefan ... acum va trebuii sa facem cheta ca sa-l ajutam ... ca na apucat sa mai elibereze vreo 20/30 de autorizatii de plasuit pe rauri ... ca s-ar fi scos ... :evil:
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns