Proiectul noii legi a pescuitului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zaman
utilizator nou
utilizator nou

Re: Proiectul noii legi a pescuitului

Mesaj de zaman » 13 Oct 2006, 01:19

pityu scrie:Zaman si Edyionescu1 ! Nu va deranjati asa de tare ! Spuneti-ne, (daca tot ati intrat pe forum) de ce vreti sa goliti apele interne de resursele acvatice vii ? Ce rau v-au facut ? Chiar nu aveti o alta afacere din care sa va imbogatiti ? Mai puneti fratilor inteligenta la contributie si mana pe lucru ! Nu numai pe distrugere, ca de astia ne-am cam saturat! Sa nu dea Dumnezeu Cel Sfant sa va gasesc plasele prin Olt, (ca mai vin si eu periodic pe-acolo la pescuit) ! Veci nu vi le mai gasiti ! Sa stiti ca am o gramada de prieteni (mineri de astia prosti), care sunt hotarati sa lupte fizic (daca e nevoie) pentru mentinerea apelor macar pe linia de plutire (supravietuire) si nu v-as recomanda sa faceti cunostiinta cu noi !!!
Cele mai ale drecului respecte !!!!
daca tin minte va-ti mai luptat o data si la Stoenesti tot pe Olt, sa nu patesti la fel?iar de golit apele de resusele acvatice ,stai linistit ,nu am vazut pe nimeni sa reuseasca asa ceva

zaman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zaman » 13 Oct 2006, 01:37

[quote="apsalba"]zaman
nu vezi ca noi vorbim de legi in vigoare? Citeste legea 192/2001 si vezi ca pescuitul comercial se practica doar pe Prut si Dunare. Vezi ca pescuitul este o chestiune serioasa care trebuie facuta de oameni seriosi, nu de oricine crede ca s-a nascut om de afaceri peste noapte. Tara asta ca sa devina tara serioasa are nevoie de oameni seriosi. Din fericire acesti oameni nu au emigrat toti. M-ai suntem citiva care vrem sa facem totusi ceva serios, sa ramina si pentru copiii nostri.
Apropo
Ca federatie avem initiativa legislativa recunoscuta de lege.
In 20 octombrie am convocat la Alba Iulia o intilnire cu toate asociatiile din Ardeal. Daca exista interes si pentru alte asociatii din tara sunati la 0724580145 sau la 0788602248.[/quoteeu am citit legea 192/2001 si am inteles-o ,am mai citit si ORDINULUI MINISTRULUI AGRICULTURII,PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE NR.1133/2005 PRIVIND DREPTUL DE PESCUIT IN BAZINELE NATURALE,ORDINULUI MINISTRULUI AGRICULTURII,PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE NR.1134/2005 PRIVIND ACESUL LA RESURSELE ACVATICE VII IN VEDEREA PRACTICARII PESCUITULUI ,si le-am inteles ,se pare ca voi sunteti cei care nu le intelegeti . putem participa si noi la intilnirea de pe data de 20 oct.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Oct 2006, 07:03

zaman scrie:
Vreau cateva exemple de pescuit industrial in Europa va rog, ...:
se pare ca ai fost la munca in Italia ,nu aveai bani sa vizitezi italia ,dar sa mai mergi la restaurant cu specific pescaresc ,ai fi observat la cit de diversificat este meniul ,si poate intelegi si de unde provine pestele ,nici decum de la pescuitul sportiv ,evident ca numai de la cel comercial ;sa sti ca daca tu ai fost la munca in Italia ,eu personal am fost la pescuit sportiv in Italia si am pescuit pe nemumatate riuri si lacuri ,ex;fiume A'DA,fiume LAMBRU,fiume PO,laggo di COMMO,laggo di LEECO,precum si cluburile de pescuit din BERGAMO loc. CARAVAGGIO in care devi membru dupa ce platesti o taxa de inscriere ,primind o legitimatie cu care poti pescui pe baltile care le au in administratie .Pescuitul pe acele balti se face contra cost ,platind 1 ora ,2 ore ....Pescuitul sportiv pentru turisti in cazul tau pentru stranier se face in toata Italia dupa ce platesti o taxa la posta in valoare de 8,75 euro iar cu acel document poti pescui legal,timp de 3 luni, in toate riule si lacurile din Italia exceptind pe cele private sau cele in care esti atentionat cu textul DIVIETO DI PESCA.Ceea ce spui referitor la faptul ca italieni nu mananca crap si somn este adevarat ,deoarece ei considera aproximativ toate specile de peste de apa dulce [sporcco], pentru italieni ,cit si pentru toti europenii,pescuitul sportiv inseamna pasiune si relaxare ,toti prinzind pestele dupa care se trece la eliberarea lui,din aceste considerente e normal sa se uite strimb la romani care pleaca cu el in traista.Pentru apele italiene somnul este considerat un peste foarte daunator ,din aceata cauza ,in legislatia italiana exista o lege care te sanctioneaza cu amenda de 130 euro , daca eliberezi acest peste ...ti-asi spune si in acelasi timp ti-asi documenta cu dovezi[inregistrari pe cd si casete] mai multe despre pescuit ,dar se pare ca cel cu gura mare esti tu,si mai esti si fomist ,iar autorizatia nu ne este eliberata de U.E. ,SI SE ELIBEREAZA NUMAI DUPA CE AI OBTINUT UN CONTRACT IN TEMEIUL SI IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR.192/2001 PRIVIND RESURSELE ACVATICE VII,PESCUITUL SI ACVACULTURA,CU MODIFICARILE SI COMLETARILE ULTERIOARE,ORDINULUI MINISTRULUI AGRICULTURII,PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE NR.1133/2005 PRIVIND DREPTUL DE PESCUIT IN BAZINELE NATURALE,ORDINULUI MINISTRULUI AGRICULTURII,PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE NR.1134/2005 PRIVIND ACESUL LA RESURSELE ACVATICE VII IN VEDEREA PRACTICARII PESCUITULUI .[/quote]

Ai o mare problema de concentrare, sau o mare doza de reavointa?
Omu iti cere exemple de pescuit industrial si tu ii spui ca se pescuieste sportiv si se elibereaza pestii, si ca strainii se uitau ciudat la tine ca duceai pestii acasa sa ii frigi si sa mai economisesti un euro sa mai cumperi o plasa pentru Olt!

zaman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zaman » 13 Oct 2006, 10:57

pentru Mihai V,sa intelg ca sunteti inculti ,daca chiar nu poti sa intelegi ca in toata lumea sa pescuit comercial de mii de ani ,si se va mai pescui atita timp cit va exista cerinta de consum a acestui produs ,ex. daca vrei ,poti urmari emisiunile postului discovery.In toata Europa si in toata lumea se consuma peste ,chiar nu te intrebi de unde provine acest produs ,sau iti imaginezi ca se prinde sportiv ,oful tau cred ca e altul ,e posibil ,ca in vitor si in Romania sa procedezi la fel ca Rex Hunt sa-l pupi si sa-l eliberezi :!:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Oct 2006, 12:33

S-o fi plasuit de mii de ani, dar de cateva zeci si-au dat seama ca se poate face si altceva si nu se mai plasuiesc apele interioare. Pestele din comert e in mare majoritate peste oceanic, iar cel de apa dulce e din incinte inchise (in principal pastrav si salau).

edypopescu1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edypopescu1 » 13 Oct 2006, 14:12

"Zaman si Edyionescu1 ! Nu va deranjati asa de tare ! Spuneti-ne, (daca tot ati intrat pe forum) de ce vreti sa goliti apele interne de resursele acvatice vii ? Ce rau v-au facut ? Chiar nu aveti o alta afacere din care sa va imbogatiti ? Mai puneti fratilor inteligenta la contributie si mana pe lucru ! Nu numai pe distrugere, ca de astia ne-am cam saturat! Sa nu dea Dumnezeu Cel Sfant sa va gasesc plasele prin Olt, (ca mai vin si eu periodic pe-acolo la pescuit) ! Veci nu vi le mai gasiti ! Sa stiti ca am o gramada de prieteni (mineri de astia prosti), care sunt hotarati sa lupte fizic (daca e nevoie) pentru mentinerea apelor macar pe linia de plutire (supravietuire) si nu v-as recomanda sa faceti cunostiinta cu noi !!!
Cele mai ale drecului respecte !!!!"
Domnule Pityu,nu stiu daca merita cel putin sa ma bag in seama cu tine atata timp cat tu iti faci concetatenii"prostii",banuiesc ca apelativul"prost" se refera la persoana ta.
Discutiile pe accest forum au luat o turnura aiurea si este pacat fiindca totusi ne aflam pe un site dedicat pescuitului.Site-urile de K1 cautati-le in alta parte si cei viteji virtual sa fie la fel si live.
Am un respect deosebit fata de cateva persoane care au scris pe accest forum fiindca sunt pescari exceptionali(ex.Pilula,Daddy,Bogdan Popescu),dar sunt si multi bezmatici care numai din gura tari.
Eu nu le iau apararea celor din asociatia"21 Septembrie"fiindca sunt oamenii majori si este treaba lor ce fac dar decat sa continuie AJVPS Valcea hotia de pe Olt mai bine cu ei fiindca inca odata o repet stiu ce contine contractul lor si la cea mai mica abatare din temeiul legal sunt suspendati(pe AJVPS cine ii suspenda),controalele de pe Bradisor sunt anuntate ptr. a nu le prinde braconierii in fapt.Oricum o sa pescuiesc numai in jud.Olt si in Delta si cu asta basta,ptr. ca m-a scarbit mancatoria din Valcea.
Domnule Daddy sunt tare curios daca reuseti pana la urma sa inchizi asociatia"21 Septembrie",ce masuri o sa mai iei dupa ce barajele din Nord si Ostroveni,vor fi concesionate unei persoane f. puternice material din Valcea cu buna colaborare a AJVPS Valcea.
Adiwolf nr. meu de tel. este 0723236569,0727200850 da un semnal sa ne intalnim la o bere,desigur daca ai si placerea:),ptr. a-ti povesti ce se pregateste ptr. cele 2 baraje si crede-ma ca nu sunt povesti pescaresti.
Fiiecare in viiata isi alege drumul sau,fiiecare om are hobby-urile lui,ptr. noi pescari sportivii subiectul tabu este si va fi dintotdeauna pescuitul la plase si cred ca traim in alta lume daca nimeni nu observa ca niciodata nu va putea fi combatut braconajul.
Eu unul vad creearea accestor asociati o solutie de a combate braconajul fiindca totul poate fi controlat(se aloca pe fiiecare baraj o anumita cota,se fac studii ptr. populare,totul se vinde pe factura,bani intra la stat o parte,o parte se vor folosi ptr. populari si desigur tre sa intre ceva si in buzunarul celor care se ocupa de acceasta activitate).
Aceesta este punctul meu de vedere,traim intr-o tara civilizata,discutiile ar trebui sa genereze solutii.
Fir intins!!!!!!!!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Oct 2006, 15:43

hey omu' ai o problema de alocari de fonduri si populari, aveti prostu obicei de a vorbi de populari, in urma unor concesionari am mai vazut io populari din astea ... poc crap&caras, cum ramane cu stiuca, shalau, somn, va spun eu ii scoateti si nui mai bagati, nu reprezinta interes "comercial", nui profit, se inmultesc si cresc prea greu pentru rata voastra intensa de scos pestele din balta si pe deasupra e si scump puietul, pana una alta daca imi agat naluca intr-o plasa eu o tai (nar fi primul caz :twisted: ) si va las si pe voi sami taiati linia daca dati cu plasa pe naluca mea :twisted: :twisted: :twisted: .

@zaman, nam muncit o zi in Italia si nici la peste nu am fost, tiam expus ce am vazut si auzit acolo...cat despre pescuit industril laso balta, iti zic eu, se practica in mare si ocean :wink:

zaman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zaman » 14 Oct 2006, 00:10

zaman, nam muncit o zi in Italia si nici la peste nu am fost, tiam expus ce am vazut si auzit acolo...cat despre pescuit industril laso balta, iti zic eu, se practica in mare si ocean
:roll: :arrow: vezi cum e omul ,telefonul fara fir,numai da informati eronate sau cel putin neverificate,in alta ordine de idei ,corecteazati si tu greselile ,dupa cite inteleg nici pescar spotiv nu pari a fi, eu nu am ninic cu industrialul tu mi-ai cerut sa-ti dau exemple si ajung la concluzia ca esti tufa,iti mai dau un singur ex.dupa care incetez a mai discuta cu tine, esti neinteresant:pescuitul comercial se practica dupa metodele economiei de piata [cerere si oferta], dupa cum ti-am mai explicat in Italia cererea pentru peste de apa dulce este destul de mica ,cu toate astea iti dau si doua adrese de pescuit comercial din Italia ;dupa ce treci de loc.MESTRE mergind pe autostrada A4 directia TORINO faci la dreapta la uscita ovest MESTRE si mergi paralel cu aut.A4 .si vei vedea doua canale cu apa curgatoare ,pe care sunt amplasate zeci de tapoici uriase cu latura de cel putin 25/30 metri,actionate de niste brate lungi gen macara ,care coboara plasa in albia riului ,apoi ridicind-o pentru a recolta pestele prins .Un alt ex.este intre loc.Piacenta si Cremona pe riul PO.cu acestea spuse iti doresc succes :arrow: ..in viata

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Oct 2006, 10:58

merci de urare, dar nu inteleg de ce trebuie sa vorbesti asa "frumos", pentru a ne demonstra in cine trebuie sa avem incredere pentru un proiect bine elaborat al pescuitului comercial? Vezi tu, noi, pescarii sportivi despre care tu iti faci impresia ca nu am fi, sau pe care iti place tie sai jignesti avem doua probleme: nu ne convine monopolul ajvps si pescuitul comercial, si hai sati zic de ce: fiindca nici unii nici altii nu se preocupa de populari, doar de recoltari si facut rost de bani din pescuit. Daca se fac populari nu se fac cu pesti rapitori...la asta nu ai raspuns se pare, teai simtit lezat de o propozitie in care nu am folosit niciun apelativ de gen "tufa".
In alta ordine de idei, am avut o discutie si cu un reprezentant ajvps si cu tine si amandoi vati deranjat sa aduceti jigniri mai degraba decat solutii...cam asta e concluzia. Tiam cerut exemplu de pescuit industrial in Europa dand ca exemplu Italia, tiai permis sami zici mie ca "am fost la muca si nam bani de vizitat"...asta e domnu' nam bani ca ii dau pe pescuit unde merg cu un singur batz la spinning si poate mai si prind ceva, desi as putea sa tarai o plasa dupa mine si sigur as avea mai multe rezultate NU?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Oct 2006, 11:14

operatori cred ca se impune un avertisment pentru jignire, vad ca pe domnu' il incomodeaza lipsa "-" cauzata de lenea mea :lol: rog "sal" contacteze pe domnu' pruteanu pentru astfel de probleme, si sa se rezume la discutiile pescaresti...P.S. lucrati impreuna la jigniri sau sunteti acelasi user :roll: , pe ceilalti se pare ca "nui" deranjeaza, scuze de lene :lol:

P.S.2 "draku" nu "lam" gasit in dictionar - asta ca sa intelegi ca sunt diverse forme de a scrie pe net si eu "mam" obisnuit sa scriu fara -

"mam" convins de nivelul dumneavoastra de inteligenta si consider ca nu mai este necesar sa continuam discutiile deoarece stau bine aici sus cu toata analfabetizarea mea

Scuze de offtopic

Scrie răspuns