Proiectul noii legi a pescuitului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Oct 2006, 10:31

Dady scrie: Asa ca cine poate sa mearga sa mearga si de preferinta ar fi fost provincialii, si nu numai.
Pai ar merge, dar daca nu stie ora ... sta acasa!

Din ce vad eu acest proiect e facut pentru a desfiinta Compania, pentru ca ANPA sa puna mana pe ciolan si sa-l imparta cu plasarii. Gigi e marea dezamagire, care credeam ca are ceva sentimente pentru pescarii sportivi, dar vad ca vom fi calcati in picioare si de acest om, doar buzunarul lui ii e mai aproape!

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Oct 2006, 10:51

MihaiV scrie:
Probabil ca asta e portita pentru Romsilva.
Cred ca ai dreptate. Uite ca la chestia asta nu m-am gandit. Inseamna ca cea mai mare parte a apelor de munte va ramane la Romsilva.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 05 Oct 2006, 11:05

Nu stiu ce sa zic, si eu m-am simtit un timp folosit. Totusi speranta moare ultima, trag speranta ca este o deziluzie a mea dar neintemeiata. Totdeauna l-am considerat pe Gigi omul care e aproape de adevar. Puterea schimba multi oameni, si Gigi e om. Lasati-ma sa mai am un strop de speranta. Referitor la sedinta la ora, telefonati lui Fane, ca el a plecat dupa cite stiu eu la sedinta. Tel:0724580145.sau 0788602248.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 05 Oct 2006, 14:37

danr scrie:domnul ionascu,

o intrebare simpla: exista vreo sansa ca intr-un viitor oarecare sa se interzica pescuitul industrial in apele publice ( olt, prut, dunare, delta, etc ) ?

pe motive de poluare, ecosistem, integrare UE, orice motiv nu conteaza.....
din partea ANPA nu vei vedea o astfel de initiativa. singura sansa este ca asociatiile/federatiile de pescuit sportiv sa forteze o astfel de propunere, dar este foarte greu pentru ca sunt interese comerciale foarte mari la acest nivel, si exista si o problema sociala, care poate fi foarte usor exploatata de cei cu interese comerciale.
teoretic este posibil ca statul sa dezvolte o strategie pe termen lung pentru descurajarea pescuitului comercial si incurajarea pescuitului sportiv, a turismului de pescuit, care aduce mai multi bani in comunitatile locale si protejeaza resursa. dar in momentul de fata nu vad posibila o astfel de directie la nivel de factori de decizie. nici macar la nivel teoretic.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 05 Oct 2006, 14:49

MihaiV scrie:
adrian ionascu scrie:dar se insista pe explotarea pentru productie a acestor lacuri, fapt care deschide calea multor abuzuri.
Cine insista?
Azi la ce ora si unde e intalnirea pentru discutarea proiectului de lege?
factorii de decizie din ANPA.
la 11 a fost sedinta si a iesit o balacareala generala. sedinta urmeaza sa se repete cu luarea in discutie a propunerilor depuse.
au fost prezenti reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din pescuitul comercial, cativa reprezentanti ai pescuitului sportiv, reprezentanti ai institutelor de cercetare, ai ministerului, guvernului etc.
federatia cu sediul la Alba a depus un proiect de lege diferit de cel propus de ANPA.
mi-am permis sa nu anunt sedinta pentru ca la nivel de Agentie s-a decis sa nu se permita accesul tuturor, si am facut cateva invitatii la cei cu greutate: federatia de la Alba, federatia lui Tarus, AGVPS, alte cateva asociatii. din pacate cei de la dialogul social nu au trimis invitatii si au fost prezenti, fiind contactati telefonic dl Tarus, dl Popescu de la Alba si dl Popovici de la Banatul.
dl POpovici a depus observatii scrise la proeictul de lege iar dl Popescu a depus un proiect diferit de lege.
oricine este interesat poate trimite propuneri scrise pe adresa Agentiei.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 05 Oct 2006, 14:59

MihaiV scrie:
flydb scrie: - In aliniatul din proiectul de lege pe care l-am citat anterior apare si o chestiune noua, respectiv alaturi de asociatiile de pescari vad acum si institutiile care au ca obiect de activitate pescuitul sportiv. Oare la ce institutii se face referire?
Probabil ca asta e portita pentru Romsilva.

da e portita pentru Romsilva. specificarea e facuta special pentru ei.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 05 Oct 2006, 15:23

MihaiV scrie:
Dady scrie: Asa ca cine poate sa mearga sa mearga si de preferinta ar fi fost provincialii, si nu numai.
Pai ar merge, dar daca nu stie ora ... sta acasa!

Din ce vad eu acest proiect e facut pentru a desfiinta Compania, pentru ca ANPA sa puna mana pe ciolan si sa-l imparta cu plasarii. Gigi e marea dezamagire, care credeam ca are ceva sentimente pentru pescarii sportivi, dar vad ca vom fi calcati in picioare si de acest om, doar buzunarul lui ii e mai aproape!
in momentul de fata este o lupta foarte dura intre CNAFP si ANPA. pescuitul comercial este pe primul loc atat in preocuparile CNAFP cat si ale ANPA.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Oct 2006, 15:27

@ adrian ionascu

Daca asta este portita pentru Romsilva cum se va impaca aceasta chestiune cu specificarea din lege ca permisul de pescuit este emis de ANPA ?
Se va tiparii un timbru special de catre Romsilva care va da drept de pescuit in toate apele de munte administrate de Romsilva ?
Cred ca acesta ar fi lucrul cel mai bun. Eu m-am saturat sa tot bat drumurile la ocoalele silvice din zonele pe unde am pescuit. Este adevarat ca Romsilva a emis in sezoanele trecute si permise anuale dar acestea au avut un pret destul de prohibitiv pentru ceea ce-ti ofera apele lor si mai era si problema ca acestea nu puteau fi ridicate decat de la Bucuresti de la sediul regiei. Trebuie insistat pentru aparitia acestui timbru. Daca tot vrea sa ramana administrator, Romsilva trebuie sa se apropie de pescarii sportivi.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 05 Oct 2006, 15:34

proiectul de ordin privind pescuitul sportiv prevede un astfel de timbru pentru pescuitul sportiv dar ANPA e cel care il tipareste. nu se specifica daca va fi eliberat de Romsilva.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Oct 2006, 18:41

adrian ionascu scrie: mi-am permis sa nu anunt sedinta pentru ca la nivel de Agentie s-a decis sa nu se permita accesul tuturor
:shock: :shock: :shock: :shock:
pai atunci de ce a-ti mai tinut-o?doar asa ca sa va confere o legitimitate la idioteniile debitate de capetele luminate ale celor doua companii?
in momentul de fata este o lupta foarte dura intre CNAFP si ANPA. pescuitul comercial este pe primul loc atat in preocuparile CNAFP cat si ale ANPA.
monstrul asta cu doua capete ma face sa devin nostalgic dupa AGVPS.
la ceea ce se intampla acuma in domeniul pescuitului,ce era innainte pare un parfum Chanel n0 5
:) :( :) :cry: :cry: :cry:
da e portita pentru Romsilva. specificarea e facuta special pentru ei.
si cine a introdus aceasta portita ,adriane?

Scrie răspuns