proiect de lege emis de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Re: proiect de lege emis de ANPA

Mesaj de rcorbu » 13 Aug 2013, 09:17

Domnilor ! Va rog !

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Aug 2013, 09:27

Zdreanta a cedat nervos , ce pretentii sa ai de la un schizoid care-l tine lumea de mila pe langa casa ? :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 13 Aug 2013, 10:44

Ceva comentarii la nout text de lege, are cineva ?
Eu am facut o nota cu ce nu-mi place si am trimis-o la minister.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 11:07

rcorbu scrie:Ceva comentarii la nout text de lege, are cineva ?
Eu am facut o nota cu ce nu-mi place si am trimis-o la minister.
Nu va ține nimeni cont de observații. O spun din experiență. Deciziile privind forma finală se ia în CNCSP. Proiectul trebuie corelat și cu alte acte normative și reglementări comunitare. Asta presupune documentare, etc. Părerile personale nu se iau în discuție.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 13 Aug 2013, 11:20

Oricum ce ma deranjeaza cel mai mult la proiect este faptul ca se vrea continuarea cu acele permise a caror distribuire se vrea facuta doar de asociatiile de pescari, in situatia in care in toata Europa pescarul poate platii taxa de pescuit, nationala sau pe regiuni, la trezoreria, primaria locala sau la banca.
Daca ramane asa, asociatiile iar vor impune sa te faca membru si sa cotizezi si la ei fara sa-si asume responsabilitati.
Intr-un fel restrictioneaza accesul la un bun public.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 11:43

O să susțin achiziționarea acestora prin rețele de distribuție accesibile tuturor.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 13 Aug 2013, 12:08

apsalba scrie:O să susțin achiziționarea acestora prin rețele de distribuție accesibile tuturor.
...iar "chioscuri" ?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Aug 2013, 12:15

Capitolul 7. Pescuitul de agrement : recreativ, sportiv și turistic

Art. 2. (1) Pescuitul de agrement reprezintă activităţi necomerciale de pescuit care exploatează resursele acvatice vii în scop recreativ, sportiv sau turistic și se practică în ecosisteme acvatice naturale și amenajate.
(2) Pescuitul recreativ se efectuează pe baza unui permis nominal valabil pe o perioadă calendaristică determinată (1zi/ 1 săptămână/1lună/ 2 luni/...un an calendaristic) de maxim un an de zile, a tichetului teritorial și carnetului de capturi emise de Agenția Națională pentru Pescuit şi Acvacultură și eliberate de asociațiile de pescari autorizate.
(3) Pescuitul sportiv se efectuează pe baza unui permis nominal emis de Agenția Națională pentru Pescuit şi Acvacultură în acord cu Federația Română de Pescuit Sportiv și eliberat de federație.
(4) Pescuitul turistic se efectuează pe baza unui permis nominal valabil pe o perioadă caladaristică determinată (1zi/ 1 săptămână) și a tichetului teritorial emise de Agenția Națională pentru Pescuit şi Acvacultură și eliberate de asociațiile de pescari sau persoanele juridice autorizate pentru această activitate.

Proiectul de lege este, in mod evident, făcut din birou, de persoane care habar nu au de ceea ce se întâmplă pe apele publice.
Totuşi, câteva idei sunt clare:
- emiterea permiselor, tichetelor teritoriale şi a caietelor de capturi se va face de către ANPA, în toate formele de existenţă a acestor permise (adică pentru pescuit recreativ, sportiv sau turistic).
- distribuirea permiselor, a tichetelor teritoriale şi a carnetelor de capturi se va face prin asociaţiile de pescari autorizate (în cazul pescuitului recreativ şi turistic), respectiv federaţie (în cazul pescuitului sportiv). O primă constatare: nu mai exista posibilitatea procurarii individuale a permiselor.
- se introduc două chestii noi:
a) tichetul teritorial. Nu prea e clar ce va fi, dar bănuim că este un permis suplimentar, dat contra cost de asociatii unui numar limitat de membri, corespunzator cotei de recolta.
b) carnetul de capturi, distribuit de ANPA tot prin asociaţii. Acesta va trebui pastrat de pescarul de agrement, completat la zi de acesta si restituit asociatiei pana la 31 decembrie.
Aici se nasc intrebari, precum
- cum se va urmari de catre asociatii incadrarea in cota?
- ce se intampla daca la 31 decembrie se constata ca s-a depasit cota repartizata asociatiei?
- ce asociatie isi va asuma, in numele membrilor sai, garantarea completarii (corecte!) a caietului?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 13 Aug 2013, 12:16

ai ceva impotriva lor ?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Aug 2013, 12:26

(5) În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin al autorităţii publice centrale responsabilă de sectorul pescăresc se vor stabili condițiile de practicare a pescuitului de agrement, sportiv și turistic, regulamentele de practicare, precum și modelele permiselor, tichetelor teritoriale și a carnetelor de capturi de pescuit.

Probabil, prin conditii de practicare se intelege, probabil, tarifele, eventual nivelul redeventelor pentru cotele concesionate asociatiilor.

Din informatiile mele, fundamentarea economica a legii indica un nivel de 180 lei/an, 100 lei/semestru, 60 lei/trimestru, 30 lei/una, 10 lei /saptamana, 5 lei /zi.
Se prelimina incasari bugetare de cca 23 milioane lei.

Scrie răspuns