proiect de lege emis de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mister Fisherman
veteran
veteran

Re: proiect de lege emis de ANPA

Mesaj de Mister Fisherman » 12 Aug 2013, 16:42

APSHD , care este pozitia asociatiei dvs fata de acesta aberatie de proiect , sunteti de acord cu asa ceva ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Aug 2013, 20:47

APSHD scrie:Din cite stiu acest Proiect de lege este un amalgam intre Legile din Franta , Polonia si Ungaria.
Calculati cam cite tipuri de Permise de pescuit vor fi : pescuit sportiv , pescuit recreativ , pescuit de agrement de 1 zii ,1 saptamina , 1 luna si toate inmultite de 3 ori : salariati , pensionari si elevi .
La intrebarea pe care am adresato ministerului , raspunsul lor a fost : Asta chiar nu am luato in calcul .
Problema se poate rezolva foarte simlu:
salariati = pensionari = elevi = acelasi tarif pentru ca produc aceeasi paguba, si nu vad de ce salariatul trebuie sa plateasca si ceilalti sa aiba gratuitati
1zi/ 1 saptamana/1 luna/1 an = chitanta bancara pe care sa fie precizata perioada pentru care se achita taxa

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 07:01

rcorbu scrie:
apsalba scrie: Eu personal nu am nici o problemă. Problema este în altă parte. Emitentul nu pricepe că pescuitul este de două feluri; comercial și sportiv. Sportul, la rândul lui, are trei forme de manifestare: agrement, recreere, competiție. Acum pescuitul sportiv se vrea redus doar la competiție. Interesele este evident ale cui sunt. Problema pe care pescarul sportiv trebuie să o cunoască este una simplă și prevăzută de lege. Practicarea pescuitului sportiv, indiferent sub ce formă, este un drept al lui și nu poate fi taxat. MMSC nu concesionează apele, ci, conform proiectului de lege, resursa acvatică vie. Este cu totul și cu totul altceva. Dar, procedând astfel, transformă o activitate necomercială în una comercială, încălcând prevederi care sunt definite chiar în prezentul proiect de lege. De asemenea, limitarea numărului de pescari pe anumite zone, nu este în regulă, întrucât pescuitul sportiv fiind un drept recunoscut de lege, nu poate fi îngrădit întrucât încalcă art. 65 din Constituție. Sunt multe discuții pe această temă și sunt convins că în cadrul CNCSP se vor clarifica.
Daca burtosii aia de 150 kile care stau degeaba o zi intreaga cu 10 lansete in apa sunt sportivi...atunci a ajuns rau de tot sportul in romania.
Faceți o confuzie între a fi sportiv și a face sport. Place sau nu, pescuitul sportiv este recunoscut ca sport în România de peste 50 de ani. Iar practicarea lui, conform legii, se poate face fie ca activitate individuală, fie în cadrul structurilor sportive asociative. Sportul nu se reduce, cel puțin în accepțiunea legii sportului, doar la performanță. Este ca și cum ar fi să nu se mai joace fotbal sau oricare alt sport, decât în cadrul competițiilor sportive.
Ceea ce trebuie reținut, este faptul că, prin prevederile legii sportului, practicarea pescuitului sportiv este un drept, nu o activitate economică. Și este garantat de stat, nu taxat de stat. Dacă asociațiile care nu sunt recunoscute ca structuri sportive vor să exploateze resursa acvatică vie pentru a obține venituri (profituri) o pot face în aceleași condiții ca asociațiile sau societățile comerciale de profil, prin valorificarea capturilor și taxarea corespunzătoare a activităților economice. Dar, așa cum cunosc eu așa zisele asociații de pescari sportivi, acestea se limitează doar la a încasa cotizații de la pescari, fără a face nimic în schimb. Pescarii, păcăliți că devin membri ai acestora, plătesc cotizații, dar sunt excluși de a lua decizii în cadrul asociațiilor respective, cel puțin în ceea ce privește destinația banilor cotizați, care de regulă, se duc pe salariilor unor smecheri.
Problema este că în apele publice nu prea mai este pește cu valoare comercială, iar valorificarea obleților nu cred că este rentabilă. :D

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Aug 2013, 07:21

Halucinant !!! :lol:

Bine ati revenit de sub apa, dle. Rambo !

Imagine

Pe la "competitii organizate de catre Fane Popescu - FRPS" nu mai veniti, sa ne povestiti cum e cu incalzirea globala de la Doripesco ??? :lol: :lol: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 07:25

mihuță, nu te mai da zglobiu. Federația are niște regulamente care sunt obligatorii pentru cluburile asociate. Și de la care nu se va face rabat. Așa că stai pe coaja ta. A amâna, nu înseamnă a anula.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 13 Aug 2013, 07:45

apsalba ai dreptate intr-un fel, dar pescuitul pentru marea majoritate inseamna si retinerea pestilor ceea ce duce la o diminuare a faunei piscicole, iar regenerarea acesteia este de durata.
Normal este ca fiecare sa plateasca pentru dauna produsa iar banii sa fie folositi in scopul refacerii ihtiofaunei.
Si taxa trebuie colectata de statul roman si nu de asociatiile de pescari.
Referitor la asociatiile existente in momentul de fata toate au comis fapte contraventionale pentru nerespectarea ordinului 15/2011 si ar trebuii ca ANPA sa le retraga licentele, dar ....

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Aug 2013, 08:13

De ce nu spune infama cooperativa ca permisele eliberate de ea sunt valabile doar cand se practica pescuitul in sistem C&R ??
:lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 08:17

rcorbu scrie:apsalba ai dreptate intr-un fel, dar pescuitul pentru marea majoritate inseamna si retinerea pestilor ceea ce duce la o diminuare a faunei piscicole, iar regenerarea acesteia este de durata.
Normal este ca fiecare sa plateasca pentru dauna produsa iar banii sa fie folositi in scopul refacerii ihtiofaunei.
Si taxa trebuie colectata de statul roman si nu de asociatiile de pescari.
Referitor la asociatiile existente in momentul de fata toate au comis fapte contraventionale pentru nerespectarea ordinului 15/2011 si ar trebuii ca ANPA sa le retraga licentele, dar ....
Pentru asta am constituit federația, întrucât statul s-a dovedit incapabil să gestioneze resursa acvatică vie.
Pentru neinițiați, federațiile sportive sunt asimilate autorităților publice, fiind persoane juridice de interes național și utilitate publică (art. 2 lit. b din legea 554/2004).
Prin lege, acestea elaborează strategia națională pe ramura de sport și urmărește aplicarea ei de către membri afiliați (art. 37 alin. 1 lit a din Legea 69/2000).
Strategia este făcută și răspunde problemelor actuale ale pescuitului sportiv din România. Aici este un rezumat:
http://frpsc.ro/strategia-nationala-pri ... n-romania/
Monitorizarea capturilor se face în conf. cu prevederile Regulamentelor CE 1224/2009 și 199/2008. Aceste regulamente interzic valorificarea capturilor rezultate din pescuitul de agrement și doar în caz de influență semnificativă se impun măsuri de gestionare (autorizații și declarații privind capturile).
Taxarea pescuitului de către stat nu are nici o influență privind protejarea și conservarea resurselor acvatice vii, neexistând un fond special în acest sens, banii încasați fiind colectați la bugetul general și neputând fi urmăriți. Gestionarea acestora de persoane juridice de drept privat și utilitate publice, în baza unei strategii coerente și cu posibilitatea controlului asupra utilizării lor, este, cel puțin acum, o soluție plauzibilă. Acest lucru se face cu succes în statele membre UE. Am în acest sens practica din Belgia, în urma unei colaborări serioase și cu documente puse la dispoziție de federația belgiană de profil cu care colaborez din anul 2008.
Cât privește ANPA, acesta refuză să pună în aplicare o Decizie a ICCJ, și urmează ca președintele acesteia să fie amendat pentru acest fapt.
http://portal.just.ro/57/SitePages/Dosa ... id_inst=57

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Aug 2013, 08:22

infama cooperativa scrie:Pentru asta am constituit federația, întrucât statul s-a dovedit incapabil să gestioneze resursa acvatică vie.
Si te-ai gasit tu cu foamea-n glanda sa gestionezi resursa acvatica vie !? :lol: :lol: :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 08:55

Nu eu. Am propus-o pe mă-ta!

Scrie răspuns