proiect de lege emis de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, dr.pike, tudor, johnnybravo, Moderatori

Scrie răspuns
Mister Fisherman
veteran
veteran

Re: proiect de lege emis de ANPA

Mesaj de Mister Fisherman » 12 Aug 2013, 16:42

APSHD , care este pozitia asociatiei dvs fata de acesta aberatie de proiect , sunteti de acord cu asa ceva ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Aug 2013, 20:47

APSHD scrie:Din cite stiu acest Proiect de lege este un amalgam intre Legile din Franta , Polonia si Ungaria.
Calculati cam cite tipuri de Permise de pescuit vor fi : pescuit sportiv , pescuit recreativ , pescuit de agrement de 1 zii ,1 saptamina , 1 luna si toate inmultite de 3 ori : salariati , pensionari si elevi .
La intrebarea pe care am adresato ministerului , raspunsul lor a fost : Asta chiar nu am luato in calcul .
Problema se poate rezolva foarte simlu:
salariati = pensionari = elevi = acelasi tarif pentru ca produc aceeasi paguba, si nu vad de ce salariatul trebuie sa plateasca si ceilalti sa aiba gratuitati
1zi/ 1 saptamana/1 luna/1 an = chitanta bancara pe care sa fie precizata perioada pentru care se achita taxa

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 07:01

rcorbu scrie:
apsalba scrie: Eu personal nu am nici o problem?. Problema este în alt? parte. Emitentul nu pricepe c? pescuitul este de dou? feluri; comercial ?i sportiv. Sportul, la rândul lui, are trei forme de manifestare: agrement, recreere, competi?ie. Acum pescuitul sportiv se vrea redus doar la competi?ie. Interesele este evident ale cui sunt. Problema pe care pescarul sportiv trebuie s? o cunoasc? este una simpl? ?i prev?zut? de lege. Practicarea pescuitului sportiv, indiferent sub ce form?, este un drept al lui ?i nu poate fi taxat. MMSC nu concesioneaz? apele, ci, conform proiectului de lege, resursa acvatic? vie. Este cu totul ?i cu totul altceva. Dar, procedând astfel, transform? o activitate necomercial? în una comercial?, înc?lcând prevederi care sunt definite chiar în prezentul proiect de lege. De asemenea, limitarea num?rului de pescari pe anumite zone, nu este în regul?, întrucât pescuitul sportiv fiind un drept recunoscut de lege, nu poate fi îngr?dit întrucât încalc? art. 65 din Constitu?ie. Sunt multe discu?ii pe aceast? tem? ?i sunt convins c? în cadrul CNCSP se vor clarifica.
Daca burtosii aia de 150 kile care stau degeaba o zi intreaga cu 10 lansete in apa sunt sportivi...atunci a ajuns rau de tot sportul in romania.
Face?i o confuzie între a fi sportiv ?i a face sport. Place sau nu, pescuitul sportiv este recunoscut ca sport în România de peste 50 de ani. Iar practicarea lui, conform legii, se poate face fie ca activitate individual?, fie în cadrul structurilor sportive asociative. Sportul nu se reduce, cel pu?in în accep?iunea legii sportului, doar la performan??. Este ca ?i cum ar fi s? nu se mai joace fotbal sau oricare alt sport, decât în cadrul competi?iilor sportive.
Ceea ce trebuie re?inut, este faptul c?, prin prevederile legii sportului, practicarea pescuitului sportiv este un drept, nu o activitate economic?. ?i este garantat de stat, nu taxat de stat. Dac? asocia?iile care nu sunt recunoscute ca structuri sportive vor s? exploateze resursa acvatic? vie pentru a ob?ine venituri (profituri) o pot face în acelea?i condi?ii ca asocia?iile sau societ??ile comerciale de profil, prin valorificarea capturilor ?i taxarea corespunz?toare a activit??ilor economice. Dar, a?a cum cunosc eu a?a zisele asocia?ii de pescari sportivi, acestea se limiteaz? doar la a încasa cotiza?ii de la pescari, f?r? a face nimic în schimb. Pescarii, p?c?li?i c? devin membri ai acestora, pl?tesc cotiza?ii, dar sunt exclu?i de a lua decizii în cadrul asocia?iilor respective, cel pu?in în ceea ce prive?te destina?ia banilor cotiza?i, care de regul?, se duc pe salariilor unor smecheri.
Problema este c? în apele publice nu prea mai este pe?te cu valoare comercial?, iar valorificarea oble?ilor nu cred c? este rentabil?. :D

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Aug 2013, 07:21

Halucinant !!! :lol:

Bine ati revenit de sub apa, dle. Rambo !

Imagine

Pe la "competitii organizate de catre Fane Popescu - FRPS" nu mai veniti, sa ne povestiti cum e cu incalzirea globala de la Doripesco ??? :lol: :lol: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 07:25

mihu??, nu te mai da zglobiu. Federa?ia are ni?te regulamente care sunt obligatorii pentru cluburile asociate. ?i de la care nu se va face rabat. A?a c? stai pe coaja ta. A amâna, nu înseamn? a anula.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 13 Aug 2013, 07:45

apsalba ai dreptate intr-un fel, dar pescuitul pentru marea majoritate inseamna si retinerea pestilor ceea ce duce la o diminuare a faunei piscicole, iar regenerarea acesteia este de durata.
Normal este ca fiecare sa plateasca pentru dauna produsa iar banii sa fie folositi in scopul refacerii ihtiofaunei.
Si taxa trebuie colectata de statul roman si nu de asociatiile de pescari.
Referitor la asociatiile existente in momentul de fata toate au comis fapte contraventionale pentru nerespectarea ordinului 15/2011 si ar trebuii ca ANPA sa le retraga licentele, dar ....

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Aug 2013, 08:13

De ce nu spune infama cooperativa ca permisele eliberate de ea sunt valabile doar cand se practica pescuitul in sistem C&R ??
:lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 08:17

rcorbu scrie:apsalba ai dreptate intr-un fel, dar pescuitul pentru marea majoritate inseamna si retinerea pestilor ceea ce duce la o diminuare a faunei piscicole, iar regenerarea acesteia este de durata.
Normal este ca fiecare sa plateasca pentru dauna produsa iar banii sa fie folositi in scopul refacerii ihtiofaunei.
Si taxa trebuie colectata de statul roman si nu de asociatiile de pescari.
Referitor la asociatiile existente in momentul de fata toate au comis fapte contraventionale pentru nerespectarea ordinului 15/2011 si ar trebuii ca ANPA sa le retraga licentele, dar ....
Pentru asta am constituit federa?ia, întrucât statul s-a dovedit incapabil s? gestioneze resursa acvatic? vie.
Pentru neini?ia?i, federa?iile sportive sunt asimilate autorit??ilor publice, fiind persoane juridice de interes na?ional ?i utilitate public? (art. 2 lit. b din legea 554/2004).
Prin lege, acestea elaboreaz? strategia na?ional? pe ramura de sport ?i urm?re?te aplicarea ei de c?tre membri afilia?i (art. 37 alin. 1 lit a din Legea 69/2000).
Strategia este f?cut? ?i r?spunde problemelor actuale ale pescuitului sportiv din România. Aici este un rezumat:
http://frpsc.ro/strategia-nationala-pri ... n-romania/
Monitorizarea capturilor se face în conf. cu prevederile Regulamentelor CE 1224/2009 ?i 199/2008. Aceste regulamente interzic valorificarea capturilor rezultate din pescuitul de agrement ?i doar în caz de influen?? semnificativ? se impun m?suri de gestionare (autoriza?ii ?i declara?ii privind capturile).
Taxarea pescuitului de c?tre stat nu are nici o influen?? privind protejarea ?i conservarea resurselor acvatice vii, neexistând un fond special în acest sens, banii încasa?i fiind colecta?i la bugetul general ?i neputând fi urm?ri?i. Gestionarea acestora de persoane juridice de drept privat ?i utilitate publice, în baza unei strategii coerente ?i cu posibilitatea controlului asupra utiliz?rii lor, este, cel pu?in acum, o solu?ie plauzibil?. Acest lucru se face cu succes în statele membre UE. Am în acest sens practica din Belgia, în urma unei colabor?ri serioase ?i cu documente puse la dispozi?ie de federa?ia belgian? de profil cu care colaborez din anul 2008.
Cât prive?te ANPA, acesta refuz? s? pun? în aplicare o Decizie a ICCJ, ?i urmeaz? ca pre?edintele acesteia s? fie amendat pentru acest fapt.
http://portal.just.ro/57/SitePages/Dosa ... id_inst=57

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Aug 2013, 08:22

infama cooperativa scrie:Pentru asta am constituit federa?ia, întrucât statul s-a dovedit incapabil s? gestioneze resursa acvatic? vie.
Si te-ai gasit tu cu foamea-n glanda sa gestionezi resursa acvatica vie !? :lol: :lol: :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Aug 2013, 08:55

Nu eu. Am propus-o pe m?-ta!

Scrie răspuns