proiect de lege emis de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mister Fisherman
veteran
veteran

Re: proiect de lege emis de ANPA

Mesaj de Mister Fisherman » 12 Aug 2013, 12:12

rcorbu scrie:Fane vrea pentru pescuit sportiv.
Ce gluma buna ! Stii ce inseamna la bufonul cooperatist "pescuit sportiv" ? :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Aug 2013, 12:24

Din cate stiu le vrea doar ramura "sportiva", iar in proiectul de lege sunt mentionate si "recreativ + turistic" ceea ce denota ca proiectul nu este in intregime creatia lui.
Ramura sportiva = nu ma intereseaza.
Celelalte 2 = DA, si Fane nu le are la mana.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 12 Aug 2013, 12:31

infama cooperativa scrie:FRPS administreaza pescuitul sportiv, in toate formele lui de manifestare, fie ca va place voua sau nu

Acum ai inteles din ce cauza nu-i convine acest proiect de lege , pe care vrea sa-l atace in instanta , tocmai pentru ca nu are la mana cele doua forme "recreativ + turistic" ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Aug 2013, 12:54

Bataia pestelui o sa fie pe cele 2 ca acolo sunt cei mai multi cotizanti.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 12 Aug 2013, 13:18

rcorbu scrie:Nu va grabiti in concluzii, chiar daca trece legea, nea FANE va avea multe probleme:
- in prezent multe concursuri se desfasoara pe balti private, unde ANPA nu are jurisdictie iar Federatia nu poate intervenii
- apele vor fi concesionate asociatiilor de pescari, iar daca concursurile se vor desfasura pe aceste ape, se vor face prin intelegere intre asociatia respectiva si organizatorul competitiei ( AGVPS, Federatie sau altii)
- reprezentantul la nivel national pentru pescuit sportiv in stabileste MTS nu ANPA, ca este Federatia, AGVPS, altii, MTS o va stabilii.
Eu personal nu am nici o problemă. Problema este în altă parte. Emitentul nu pricepe că pescuitul este de două feluri; comercial și sportiv. Sportul, la rândul lui, are trei forme de manifestare: agrement, recreere, competiție. Acum pescuitul sportiv se vrea redus doar la competiție. Interesele este evident ale cui sunt. Problema pe care pescarul sportiv trebuie să o cunoască este una simplă și prevăzută de lege. Practicarea pescuitului sportiv, indiferent sub ce formă, este un drept al lui și nu poate fi taxat. MMSC nu concesionează apele, ci, conform proiectului de lege, resursa acvatică vie. Este cu totul și cu totul altceva. Dar, procedând astfel, transformă o activitate necomercială în una comercială, încălcând prevederi care sunt definite chiar în prezentul proiect de lege. De asemenea, limitarea numărului de pescari pe anumite zone, nu este în regulă, întrucât pescuitul sportiv fiind un drept recunoscut de lege, nu poate fi îngrădit întrucât încalcă art. 65 din Constituție. Sunt multe discuții pe această temă și sunt convins că în cadrul CNCSP se vor clarifica.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 12 Aug 2013, 13:47

Mitomane , pescuitul are trei forme : recreativ/sportiv , comercial si stiintific
Iar acum proiectul de lege a facut o disociere clara intre pescuitul competitional si cel recreativ turistic , asta este problema care te doare pe tine , ca nu este loc de facut bani :lol:

Dar pana o sa apara noua lege , infama cooperativa este dizolvata ,asa ca , nu inteleg de ce te mai intereseazaa pe tine acesta problema :lol: :lol: :lol:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Aug 2013, 14:10

apsalba scrie: Eu personal nu am nici o problemă. Problema este în altă parte. Emitentul nu pricepe că pescuitul este de două feluri; comercial și sportiv. Sportul, la rândul lui, are trei forme de manifestare: agrement, recreere, competiție. Acum pescuitul sportiv se vrea redus doar la competiție. Interesele este evident ale cui sunt. Problema pe care pescarul sportiv trebuie să o cunoască este una simplă și prevăzută de lege. Practicarea pescuitului sportiv, indiferent sub ce formă, este un drept al lui și nu poate fi taxat. MMSC nu concesionează apele, ci, conform proiectului de lege, resursa acvatică vie. Este cu totul și cu totul altceva. Dar, procedând astfel, transformă o activitate necomercială în una comercială, încălcând prevederi care sunt definite chiar în prezentul proiect de lege. De asemenea, limitarea numărului de pescari pe anumite zone, nu este în regulă, întrucât pescuitul sportiv fiind un drept recunoscut de lege, nu poate fi îngrădit întrucât încalcă art. 65 din Constituție. Sunt multe discuții pe această temă și sunt convins că în cadrul CNCSP se vor clarifica.
Daca burtosii aia de 150 kile care stau degeaba o zi intreaga cu 10 lansete in apa sunt sportivi...atunci a ajuns rau de tot sportul in romania.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Aug 2013, 14:16

si eu vreau sa stau cu batu intr-o mana, cu berea in alta si cu grataruu sfaraind..sunt sportiv sau recreational ?
daca intru la categoria "sport" atunci mamaaaa ce de sportivi are romania !

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 12 Aug 2013, 16:35

rcorbu scrie:si eu vreau sa stau cu batu intr-o mana, cu berea in alta si cu grataruu sfaraind..sunt sportiv sau recreational ?
Dupa mintea obosita a mitomanul cooperatist , esti "sportiv" care practica pescuitul recreativ , adica trebuie sa cotizezi la infama cooperativa :lol: :lol: :lol:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 12 Aug 2013, 16:36

Din cite stiu acest Proiect de lege este un amalgam intre Legile din Franta , Polonia si Ungaria.
Calculati cam cite tipuri de Permise de pescuit vor fi : pescuit sportiv , pescuit recreativ , pescuit de agrement de 1 zii ,1 saptamina , 1 luna si toate inmultite de 3 ori : salariati , pensionari si elevi .
La intrebarea pe care am adresato ministerului , raspunsul lor a fost : Asta chiar nu am luato in calcul .

Scrie răspuns