Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Feb 2007, 16:28

Ai accepta sa descoperi o hotie si sa treci pe langa ea facandu-te ca nu o vezi? Tragedia este ca toata lumea o stie si nimeni nu face nimic. Halal societate civila.

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 20 Feb 2007, 17:59

@popescu
Nenea cu gunoiu' a vorbit serios, chiar daca intr-o nota persiflanta. Proiectele matale sunt mult mai bune decat lupta cu AGVPS-ul. Eu nu sunt fanul lor, dimpotriva, daca ai informatii de la sedinta, eu am fost nominalizat ca "dusman de clasa". Unicul sponsor pe care l-am avut, Energofish, a fost amenintat anul trecut ca daca mai continua colaborarea cu mine, nu-si va mai putea inscrie echipa de stationar in competitii. Ei s-au speriat, eu nu. Dar repet, la modul serios, lupta cu ei le confera LEGITIMITATE. Din experienta mult mai bogata pe care o am in acest domeniu, iti spun ca dureaza mai putin pana se autodesfiinteaza sau se transforma in asociatii mici, normale, daca sunt lasati sa moara singuri, decat daca le dai o ratiune de a exista in continuare. Eliminarea obligativitatii asocierii ii va arunca automat in derizoriu. Asta e lupta pe care ar trebui sa ne concentram cu totii. Pentru asta te sustin si eu. Pentru celelalte, te mai injur un pic. :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Feb 2007, 17:59

ce nr de dosar are treaba asta?
near the beer

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 20 Feb 2007, 18:38

Coane Fanica
Inveninarea fata de AGVPS este de fapt indreptata spre cotizantii acestei structuri. De ce otiunea lor este gresita? Avem noi caderea sa-i judecam pe cei ce au alta preferinta? Daca se realizeaza prin lege eliminarea obligativitatii de asociere totul se rezolva de la sine. Alte discutii referitoare la patrimoniu despagubiri pentru aviara maniera de infintare si inregistrare etc. sunt un cintec fals fredonat ca si in mediul politic pe portativul: flota biletele etc. Si totusi obiectivele apsalba nu sunt prea clare! De ce nu te faci mai inteles?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Feb 2007, 08:09

As vrea sa lamuresc odata pentru totdeauna de unde a plecat acest conflict. Cand s-a constituit APS Alba, am luat legatura in scris, cu AJVPS Alba pentru ai propune o colaborare constructiva, in primul rand pentru combaterea braconajului. Le-am transmis copii dupa contract, autorizatie si procesul verbal de ridicare a permiselor de pescuit, cu rugamintea ca prin reciprocitate, sa ne transmita si ei documentele lor, pentru a ne putea coordona. Dumnealor, au considerat necesar sa ne dea in judecata, pe motiv ca le-am incalcat contractele lor. De aici a plecat totul. Dandu-ne in judecata, am constatat nereguli in documentele lor. in sensul ca nu detin contract incheiat legal cu CNAFP, ci un act aditional la un contract, care devenise caduc, intrucat disparusera partile care il incheiasera, respectiv Piscicola Cluj si filiala Alba a AGVPS care intre timp se transformase in asociatie cu personalitate juridica proprie. Mai mult, actiunea era semnata de seful AGVPSD Selaru, si stampilata cu stampila AGVPS nu a AJVPS Alba. Cum o asociatie nu poate reprezenta o alta asociatie, ci numai o federatie poate reprezenta o asociatie, am solicitat prin certificat de grefa, dosarul de infiintare a AGVPS. Astfel am putut sa-mi dau seama de tot razboiul pe care MAPPM, prin ministrul Tomescu l-a dus cu aceasta caracatita, pana a obtinut o decizie a CSJ, irevocabila, prin care li s-a interzis sa se inscrie in registrul asociatiilor si fundatiilor. A venit nastase in 2000 si la durut in cot de CSJ, si a inscris AGVPS la judecatoria sect 2, fara sa motiveze macar temeiul de drept prin care s-a inscris. Desi legea o obliga sa se transforme in federatie s-a inscris ca asociatie, astfel ca pastrandu-si vechea denumire a dat senzatia ca este accesi persona juridica si si-a sutit patrimoniul, care de fapt era al statului. Asta este esenta si de asta evita judecarea pe fond a cauzei, si invoca exceptii peste exceptii. Va asigur ca nu voi lasa nerezolvat favorabil acest conflict, intrucat furtul este evident.

Cat despre obiectivele Aps Alba, le gasesti postate pe www.apsalba.ro, unde avem statutul si actul constitutiv.

Costica_fishing, Nr dosarului este 15661/300/2006

FlorentinIuga,
Lupta cu AGVPS nu este un moft. Pentru o tara democratica legea este cea care trebuie sa guverneze. Legea este si pentru Popescu si pentru Nastase si pentru Selaru, si pentru APS ALBA si pentru AGVPS si pentru orice om normal din tara asta. Eu am o educatie care nu imi permite sa tolerez furtul. Cred ca ce vine usor, usor se duce. Ma surprinde lipsa de solidaritate a asociatiilor de pescari sportivi care, la fel ca APS Alba au fost date in judecata de AGVPS si care nu se solidarizeaza la acest demers. Va anunt ca pozitia mea se va radicaliza si voi sesiza parchetul, Comisia Europeana, CSM, presedintia si daca va fi cazul ma voi adresa chiar Curtii Europene de Justitie. Domnii respectivi sa nu creada ca pot face ce vor in aceasta tara si eu nu sunt asa sperios de felul meu.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 21 Feb 2007, 21:18

Iar ai inceput cu flota gorjanului tau Romica Tomescu si patrimoniul furat.
Am citit statutul si actul constitutiv al apsalbaliluia si sunt nedumerit cu ....
"combaterea braconajului si distrugerea fondului piscicol" "consiliul director angajeaza asociatia pentru si pe seama ei" "infinteaza societati comerciale.." Nu le mai repet. Eram convins ca nu o sa-mi raspunzi.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 22 Feb 2007, 05:18

Totusi lamuritim-ma cumva . Am vorbit cu cei de la RNP si au spus ca apele pe care le-au gestionat si populat pana acuma + paznic platit +permise de pescuit pe apele lor nu sunt anulate . Cine o sa cedeze asa ceva , care le aduce bani frumosi ? Si au drept de a elibera si controla pe paraiele si raurile LOR . Si conform actului apsalba atunci nici asociatiile si cluburile nu mai au drept de pescuit in apele de munte , conform aceleiasi decizii . Ce este legal si cum se va putea pescui pa apele si lacurile de munte ? Concret ca deja nu mai inteleg nimica . Si cred ca nu numai eu sunt in situatia asta .+ ca RNP dadea si anul trecut permise si bonuri de zi indiferent de "rezultatele "din instanta . Tot "sticluta magica" o sa fie solutia ? Sau vi se pare normal ce se intampla ?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 22 Feb 2007, 07:02

Apsalbaiulia povesteste. Legea ii recunoaste pe cei de la RNP gestionari avind in acest sens toate prerogativele acordate de prevederile acesteia. Repet un ordin de ministru chiar anulat de o instanta nu poate modifica legea. Principiul "cine poate mai mult, poate si mai putin" nu are aplicabilitate inversa. Ordinul nu modifica legea.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Feb 2007, 07:52

Care lege si la ce aricol?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 22 Feb 2007, 09:16

Vezi "permise de pescuit pentru 2007"

Scrie răspuns