Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Ian 2007, 11:18

Este o proba esentiala, si nu vreau sa se stie ce valoare are.

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 23 Ian 2007, 11:38

Am o intrebare:sa presupunem(desi e greu de crezut) ca actiunea dv. va avea succes;ce se intimpla cu permisele deja vizate la AGVPS?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 23 Ian 2007, 12:40

Am o intrebare:sa presupunem(desi e greu de crezut) ca actiunea dv. va avea succes;ce se intimpla cu permisele deja vizate la AGVPS?
Stai linistit ca permisele sunt emise de CNAFP ... si sunt distribuite de asociatii.

Pe de alta parte politia de frontiera solicita si carnetul de membru al asociatiei ... insa (cred eu) - pentru ca in el se afla viza anuala de pescuit in apele de frontiera.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Ian 2007, 13:03

Actiunea va avea succes, intrucat cred ca si justitia a intrat in UE. Daca nu, aducem UE aici. Sper sa nu ajungem pana acolo. Permisele sunt valabile asa cum a aratat Ioan S.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Ian 2007, 13:11

CC59 scrie:Am o intrebare:sa presupunem(desi e greu de crezut) ca actiunea dv. va avea succes;ce se intimpla cu permisele deja vizate la AGVPS?
Daca sunt emise de CNAFP din s-a scris mai sus ar rezulta ca vor fi in continuare valabile.
sper sa nu se intample ca anul trecut, cu permisele Romsilva care au devenit nule si banii aruncati pe geam

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 23 Ian 2007, 14:21

Actiunea va avea succes, intrucat cred ca si justitia a intrat in UE. Daca nu, aducem UE aici.
Alabala, long time no see. Salutare. Data fiind imensa simpatie pe care mi-o porti te rog sa ma dumiresti cum vezi lucrurile dupa ce AGVPS va fi murit de iure. Nedumerirea mea e potentata [unu] de framantarile care au loc intre asociatiile care au in gestiune apele din acelasi judet (vezi de ex Timis, Hunedoara etc). Si [doi] de ambiguitatile legislatiei in legatura cu dreptul de pescuit (zici mata la nivel national) si obligatiile care deriva din delegarea de gestiune (la nivel judetean). O fi corect sa cotizez in Prahova si sa pescuiesc in Delta (pe teritoriul AVPS Zimbru)?
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Ian 2007, 15:06

Daca ai pastra un nivel decent al discursului, nu ar avea nimeni nimic cu tine. Insusi modul tau de adresare, la adresa unui om pe care nu l-ai vazut in viata ta, ar trebui sa ma faca sa nu te bag in seama si sa te ignor. Daca iti raspund, este din cauza ca se vede ca ai lacune in ceea ce priveste legislatia si poti induce in eroare pe cineva care iti citeste postarile.
Asociatiile nu au in gestiune nimic, asa cum ar reiesi din postarea ta; asociatiilor li s-a delegat gestionarea durabila a anumitor zone de pescuit, ceea ce este cu totul si cu totul altceva (art.4 lit.k din L.192/2001).
Dreptul de pescuit este dat de permis(Art. 16 din L.192/2001) si nu are numic cu gestionarea durabila data asociatiilor. Pescuitul se face pe domeniul public al statului, nu al asociatiilor. Citeste ce scrie pe permis (Romania,CNAFP), asociatiile nefacand altceva decat o prestare de servicii, distribuind permisele emise de stat. Asociatiile responsabile trebuie sa iasa din mentalitatea de chiosc de distribuit permise si sa devina ceea ce legea le obliga si obiectivele pe care si le-au asumat prin statut trebuie puse in practica. Te asigur ca nu va varsa nimeni nici o lacrima daca dispare AGVPS in afara celor care traiesc din aceasta caracatita si care trebuia sa dispara demult. Este foarte corect sa pescuiesti oriunde in tara asta pentru ca domeniul public este al tuturor cetatenilor.
Cat despre ambiguitatea legislativa, aveti ocazia cei care sunteti membri asociati, sa va trimiteti reprezentanti la discutia intre minister si asociatii in cadrul comisiei de dialog social de luni 29.01.2007 la sediul MAPDR si sa ridicati problemele cu care va confruntati.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Ian 2007, 19:08

apsalba scrie:........... Pescuitul se face pe domeniul public al statului, nu al asociatiilor. ........................................................................... Este foarte corect sa pescuiesti oriunde in tara asta pentru ca domeniul public este al tuturor cetatenilor.
:shock: upsss,
na ca ti-a scapat porumbelul.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Ian 2007, 19:08

Pentru cei interesati de evolutia litigiului APA Alba vs.AGVPS

Continui sa va tin la curent cu evolutia procesului pe care l-am intentat AGVPS, privind constatarea nulitatii absolute a inscrierii acesteia ca persoana juridica de drept privat.
Ieri 22 ianuarie, a fost un nou termen in aceasta cauza. In urma raspunsului la intampinarea noastra, parata a solicitat un nou termen, termen pe care instanta la aprobat pentru data de 12 februarie 2007.
Prin raspunsul la intampinarea paratei, am demontat toate argumentele prin care parata, sustine ca ea a fost tot timpul, inclusiv pe vremea lui Ceasca, asociatie de drept privat. Incerdibil. In sensul acestei afirmatii exista o Decizie a ICCJ care sustine contrariul si anume ca a fost de drept public. Stiti vreo institutie privata pe vremea comunismului? Sunt curios sa o aflu. Ce este foarte curios este ca parata a depus o sentinta a tribunalului care infirma Decizia irevocabila a ICCJ. Acest document este nul de drept. Dovada este ca in 2000 s-au adresat Judecatoriei sect 2 cu aceeasi cerere si a fost inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor, decizie nula, avand in vedere decizia ICCJ.
Singura speranta pe care parata se bazeaza este acceptarea unei exceptii privind lipsa de interes legim a noastra in aceasta cauza, Vor avea o surpriza neplacuta sub acest aspect.
Unde este presa care ar trebui sa evidentieze aceste abuzuri ale justitiei in complicitate cu clasa politica savarsite in detrimentul patrimoniului public? Va spun eu. La concursurile de pescuit pe care AGVPS le patroneaza.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 23 Ian 2007, 20:18

succes

Scrie răspuns