Pro si contra AGVPS Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mihai sunt convins ca ai gresit considerand problema absorbtiei fondurilor drept o dilema. Nu e nici pe departe asa si nici eu nu am spus ca ar fi cumva rau ca fondurile sa fie cheltuite intr-un procent cat mai mare. In mod evident e nesanatos sa nu fie cheltuite. Dar e la fel de nesanatos sa fie cheltuite cu orice pret si mai ales oricum. Eu insa nu vreau sa discut problema asta acum. Eu vorbeam de greseala de pozitionare facuta de Popescu. Incercam sa fac o analiza obiectiva si nu una partizana sau emotionala.Daca nu se cheltuie urla toti ca romanii nu-s in stare nici macar sa foloseasca banii primiti cadou si ce prosti suntem ca pierdem finantarile si nu-s folosite. Daca se cheltuie urla iar toti ca de ce vor sa ii cheltuie aia care o fac. Oricum ai face nu e bine.
Mie-mi place-n Delta!
Spuneam mai sus ca tocmai problema asta nu as vrea sa o discut acum. Dar, daca insisti, putem sa recitim impreuna tocmai proiectul pentru care Popescu a obtinut (ma mir) finantare. Uita-te ce procent din total reprezinta cheltuielile cu infrastructura (panouri) si cat cu personalul sau alte consumabile (diurna, lectori, cazare, sepci, tricouri, bannere, diverse manopere, cizme, barca etc). Lasand la o parte modul groaznic in care e redactat respectivul material (numeroase greseli de calcul, sau mai rau achizitii de articole total nefericite cizme la 1.600.000 sau barca cu motor (pentru ce?)) Popescu insista asupra obtinerii finantarii (pe care nu stiu in ce conditii a obtinut-o) si nu asupra proiectului in sine (proiect de o importanta indoielnica). Inca o data, ma simt dezgustat nu de cheltuirea fondurilor EU ci de alergarea cu balele siroind dupa cheltuirea lor.Deci, ce este gresit in modul de cheltuire? Concret!
Mie-mi place-n Delta!
Sile cate proiecte ai depus ? ca vad ca te pricepi
daca nu , de ce ?
sau pb este ca fac altii si de ce sa faca ?
te deranjeaza ca atii doresc sa faca ?
care-i pb , sincer si fara rautate fa-ma si pe mine sa inteleg
sau daca il chema Ionescu si era din Bucuresti era liber la facut ?
aceeasi atitudine o vad la unii si vizavi ca federatia are un sponsor care va sponsoriza o deplasare a unor membrii in Suedia
pana la urma e un castig pentru noi ca se castiga experienta competitionala de organizare si nu in ultimul rand de reprezentare
incearca si lamureste-ma si pe mine doar daca nu o iei personal
chiar strict pe ideile enuntate daca vrei
merci
daca nu , de ce ?
sau pb este ca fac altii si de ce sa faca ?
te deranjeaza ca atii doresc sa faca ?
care-i pb , sincer si fara rautate fa-ma si pe mine sa inteleg
sau daca il chema Ionescu si era din Bucuresti era liber la facut ?
aceeasi atitudine o vad la unii si vizavi ca federatia are un sponsor care va sponsoriza o deplasare a unor membrii in Suedia
pana la urma e un castig pentru noi ca se castiga experienta competitionala de organizare si nu in ultimul rand de reprezentare
incearca si lamureste-ma si pe mine doar daca nu o iei personal
chiar strict pe ideile enuntate daca vrei
merci
E irelevant in discutia noastra. Nu discutam despre mine.Sile cate proiecte ai depus ?
Multumesc.ca vad ca te pricepi
Sunt electronist, d-aia.daca nu , de ce ?
Simt o oarecare nesiguranta in glasu tau. Nici pe tine nu te-a convins, asa-i? Crezi ca face o investitie buna?aceeasi atitudine o vad la unii si vizavi ca federatia are un sponsor care va sponsoriza o deplasare a unor membrii in Suedia
Mie-mi place-n Delta!
Sile, tu se pare ca ori citesti printre randuri, ori esti rauvoitor. A mai intrebat cineva de ce cizme de 160 si nu cizme de 100 si i s-a raspuns de ce. Asa ca insisti aiurea!
Daca intrebai de ce e nevoie de barca si de altele, poate primeai un raspuns. Dar sa tragi direct concluzii fara sa intrebi inainte, mi se pare reavointa si lipsa de bun simt.
Daca s-o fi strecurat vreo greseala de calcul nu cred ca trebuie direct aruncat cu pietre. Dar o faci, poate fiindca n-ai scris inca nici un proiect, poate fiindca n-ai evaluat nici un proiect, sa vezi si tu ca la majoritatea proiectelor apar greseli. Sunt inerente, caci sunt facute de oameni, nu de masini! Dar de unde sa stii asta? De aceea intrebarea lui Ovidiu14 era chiar relevanta. Doar tu nu ti-ai dat seama. Asta e! Ghinion!
Mai zici acolo:
"Uita-te ce procent din total reprezinta cheltuielile cu infrastructura (panouri) si cat cu personalul sau alte consumabile (diurna, lectori, cazare, sepci, tricouri, bannere, diverse manopere, cizme, barca etc). "
Asa, si? Ce-i cu procentele alea? Ai vrea tu sa fie altfel?
Daca intrebai de ce e nevoie de barca si de altele, poate primeai un raspuns. Dar sa tragi direct concluzii fara sa intrebi inainte, mi se pare reavointa si lipsa de bun simt.
Daca s-o fi strecurat vreo greseala de calcul nu cred ca trebuie direct aruncat cu pietre. Dar o faci, poate fiindca n-ai scris inca nici un proiect, poate fiindca n-ai evaluat nici un proiect, sa vezi si tu ca la majoritatea proiectelor apar greseli. Sunt inerente, caci sunt facute de oameni, nu de masini! Dar de unde sa stii asta? De aceea intrebarea lui Ovidiu14 era chiar relevanta. Doar tu nu ti-ai dat seama. Asta e! Ghinion!
Mai zici acolo:
"Uita-te ce procent din total reprezinta cheltuielile cu infrastructura (panouri) si cat cu personalul sau alte consumabile (diurna, lectori, cazare, sepci, tricouri, bannere, diverse manopere, cizme, barca etc). "
Eu intrebasem. De ce cizme de 160? Si nu de 20. Daca se apuca de treaba prin Mai (asa ar trebui conform proiectului), cred ca sunt suficiente. Doar pentru activitatea de salubrizare a malurilor. Iar de barca cu motor ce sa mai intreb? Pe ce rau din zona Alba poate fi folosita?A mai intrebat cineva de ce cizme de 160 si nu cizme de 100 si i s-a raspuns de ce.
Pai o "lege" de bun simt spune ca pentru a avea substanta investitiile trebuie facute in infrastructura si nu in cheltuieli salariale de ex.Mai zici acolo:
Mie-mi place-n Delta!