Pro si contra AGVPS Romania

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 02 Aug 2006, 13:29

@vanatorul de pesti

daca iti poti inchipui, in jud. valcea chiar am fost controlat de permis o data sau de doua ori. zona dragasani - ionesti am batut'o destul cat sa observ putini braconieri. imagineaza'ti care e situatia in olt :shock: unde n'am vazut reprezentanti ai ajvps'ului in ultimii 4 ani, iar apa GEME efectiv de plase si jepcari.

@reprezentantul ajvps vl :lol:

cred ca toti avem reale dificultati in a intelege posturile dumneavoastra. de ce nu va intrebati dvs. DE CE atat de multi pescari hulesc ajvps'urile? fara exceptie? spuneti ca nu aveti posibilitatea de a efectua controale.. atunci care este motivul existentei dvs ca asociatie?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 02 Aug 2006, 13:30

ajvps_vl scrie:Vinatoruldepesti
Invocarea refuzului directorului de a semna o “lista de protest� este un neadevar. Eu am inteles ca furierul a prezentat o coala listata de pe internet pe care o dorea insusita prin semnatura si stampila AJ crezind ca se va accepta o postura de plagiator. A fost o incercare dejucata cu diplomatie pe buna dreptate de catre domnul director. Celelalte floricele ingrediente si catalogari sunt de prisos. Pot servi momentan pentru deruta si impresie.Intentiile mele bune se opresc aici cu atit mai mult cu cit dialogul dorit de mine nu se poarta cu pescarii AJ Vilcea si nici in interesul acestora.
:lol: :lol: :lol: atunci dece ai spus ca vorbesti in numele AJ spre deosebire de A.Ionascu, si dece te tin nadragii sa aduci afronturi pescarilor din alte judete??? voua va place sa schimbati placa dupa cum va merge jocu, azi e alba, maine neagra si poimaine o facem iar alba ca deh noi o facem noi o intoarcem, numa gura de voi, va aruncati in afirmatii pe care apoi le contraziceti singuri, degeaba avem DIALOGURI daca nu sunt FAPTE nenea AJ, pentru noi cei care platim si mergem pe teren faptele vorbesc, pentru voi de la birou doar hartiile pe care le semnati cum vreti voi, ce zici de asta??? ce faceti cu banii oamenilor??? raspunde, iti zic eu situatia de Fagaras sau Brasov populati 1,2,3 balti si puneti paza la ele si tot voi scoateti pestele, sau mai bine, incheiati contracte cu altii si apoi balta devine "cu taxa" construita pe spatele pescarilor care daca vor sa prinda mai baga un ban, ca deh facem populari unde vrem, dece sa populam in zone libere de pescuit mai bine le lasam fara peste ca sa vina lumea la noi la balta...asta faceti, si mai aveti si jocul de culise cu ANPA si altii ca nici cu aia nu mie rusine, tot de hartii se impiedica si ei...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Aug 2006, 13:30

ovidiu14 scrie:foarte tare frate !!

chiar ca astept raspunsul lui a j etc acum ..

la fel cum astept si raspunsul lui gigi stefan care refuz sa cred ca habar nu are de acuzele ce i se aduc aici ( si probabil nu numai aici )
acuze la care vad ca ramane ...eminescian ...nemuritor si rece

adrian ionascu ....din cate stiu ...esti mai aproape de gigi stefan ...frate ...chiar nu vrea sa raspunda si el intr-un fel la tot ce se intampla ?

mai nou stiu ca i-a fost amenintata functia daca nu semna ....una alta .....
de ce nu vine si el public cu o replica ceva ? ma asteptam la mai mult ...poate reusesti sa-i transmiti ...mesajele de pe aici ( am apelat la tine doar intelegand ca tie iti e mai la indemana sa-i aduci spre urechi anumite randuri ...)

"prietenul pescarilor " poate-si face timp si da o vb 2 si la PESCARI

:evil:" i-a fost amenintata functia"?!?!?? :evil: de ce oare mi se pare ca ma lovesc de acelasi cliseu ROMANESC? :evil:
14, te rog frumos, zi-ne mai multe!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

pescuitorul
veteran
veteran

degeaba

Mesaj de pescuitorul » 02 Aug 2006, 13:32

desi am renuntat sa mai scriu din diverse motive pe acest forum vreau doar sa mai spun 2 vb.
Nu faceti altceva decat sa va consumati nervii degeaba. intotdeauna o sa existe multumiti si nemultumiti.
Eu consider ca cel mai bun lucru este sa incercam sa cautam solutiile cele mai bune ptr pescari si resursa IMPREUNA.
Degeaba aruncam cu noroi unii in altii.Peste tot exista lacune, in orice domeniu.
Deci incercati sa ridicati problemele dureroase.
Si daca sorta AGV-ului e sa dispara va disparea. Nu va mai chiuniti ca nu dispare daca bati din palme.
Dar cel mai dureros pe acest forum este faptul ca e fff multa dezinformare din partea unora care nu trebuie sa faca asta ci din contra trebuie sa lamureasca anumite probleme ridicate.
Fiecare Ajv are politica lui.Din pacate se constata ca unii o au gresita.Nu e vb de cei prezenti.Trebuie sa spun ca rezultate ai daca pui mult suflet si recunosc ca nu poti face totul in cele 8 ore de program.Eu plec de la birou si terenul de cele mai multe ori il fac in timpul meu liber.
Daca va p[ot ajuta cu ceva va stau cu placere la dispozitie .
POt saluta cu bucurie retragerea autorizatiei de pesc. industrial de la valcea.
Si sincer daca ajv-urile va ofera conditii bune de pescuit nu cred ca mai aveti nimic impotriva lor, deci luptati ptr pescuit nu impotriva unui sistem caci nu rezolvati nimic.
Cu stima va salut pe toti.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Aug 2006, 13:41

ajvps_vl scrie:Vinatoruldepesti
Intentiile mele bune se opresc aici cu atit mai mult cu cit dialogul dorit de mine nu se poarta cu pescarii AJ Vilcea si nici in interesul acestora.
alooooo,domnu,atentie si eu sunt printre altele membru AJVPS valcea.
(sper ca pt ultima data :twisted: )

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 02 Aug 2006, 13:54

frate pescuitorule
sincer ma doare-n 14 cum se numeste cel ce-mi ia banii ca sa pot pescui legal in TARA asta
dar ma dor buzunarele sa tot dau bani in 14 mii de parti ca sa pescuiesc legal , iar cu banii se fac ...balti cu taxa ...

daca vreau munte ...e alta taxa ...alta tara
daca vreau delta ....e alt principat deci alti galbeni
ma mananca de ses ....alta feuda alt bir

si fiecare in dreptul lui cand te prinde ...te arde
pe de alta parte daca le arati langa ei ceva ce nu e in regula stii ce spun ?.....sunt si ei in wekend lasa-i ...tu plateste taxa pe ziua de azi ca vedem noi maine
valabil pe unde vrei tu .....
sistemul e prost ...clar ..indiferent cum se numeste
aj sau ag sau nu stiu ce alta structura e controlata politic sau clientelar de x si y care peste noapte devine mare pescar , ori vanator si atunci actioneaza ca atare

iti dau exemplu
daca intri pe o apa pana in ora 6 si pleci cu barca ai sanse sa scapi ....daca nu ai ghinionul sa treci pe la ora 8 pe langa ei ...pe urma nu-i mai vezi ...fac paza ...in colt la birt sau la nea Gigi la gratar pana seara ca e cald rau
paza ?...pai vrei sa ma bat cu lumea ?....sau ...sunt amarati nu vezi ca au si ei o trestie ? ...

e clar ca deocamdata nimeni nu ofera pescarului sportiv nimic
nici aj si nici asociatiile private ...poate doar un cadru in cazul celor din urma unde sa incerci sa vezi cum e sa-ti inchida in nas usi cei pe care ii platesti (functionarii publici)

apare lege ...asteapta norme de aplicare ...pana atunci du-te pe balta si spune ca nu platesti ca nu au voie sa-ti ia banii ca a cazut legea lor ...ce faci ? strici o zi de pescuit dupa ce ai batut sute de km poate si atunci ...platesti si pescuiesti

cat timp nu e o taxa unica de pescuit pe toata tara , si exista obligativitatea asocierii ca sa poti detine permis ....e....."......necesarum est "
da-mi dreptul sa pescuiesc legal fara sa fac parte din nici o structura caci poate m-am saturat sa trebuiasca sa fiu membru de carnet pentru a fi in ton si apoi daca ai un plan si o politica pe masura pescarului ii poti si atrage spre asociatii sau aj-uri indiferent de nume

sunt membrii aj care vorbesc in numele structurilor din care fac parte si ne arata ce bine si frumos ce mult si ce bine
cand vine vorba de ce drepturi au vizavi de pescarii de pe mal ...in consens cu noile legi si reglementari se cam tace
in plus ba vorbesc in numele aj ba in nume propriu
si poate ce de aici cateodata fara sa mai suferi la nesfarsit de indolenta caracteristica multor romani ....iei tastatura si tragi ... :D

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 02 Aug 2006, 14:16

ovidiu14 scrie:foarte tare frate !!

adrian ionascu ....din cate stiu ...esti mai aproape de gigi stefan ...frate ...chiar nu vrea sa raspunda si el intr-un fel la tot ce se intampla ?
"prietenul pescarilor " poate-si face timp si da o vb 2 si la PESCARI
eu l-am informat de discutiile de pe forum, si cel putin la nivel declarativ s-a aratat neinteresat. sunt convins ca nu-i sunt indiferente opiniile pescarilor sportivi, dar pescuitul comercial ramane prioritar in actiunile lui.

ajvps_vl
amestecul de marlanie, infumurare si dispret fata de pescarii si vanatorii care va tin in carca este tot ceea ce puteti oferi de decenii.
daca vreti sa fiti credibili nu trebuie sa le aruncati celorlalti in obraz meritele voastre ci trebuie sa-i lasati pe ei sa le descopere. daca nu le vad inseamna ca aveti o mare problema: sau nu stiti sa le comunicati sau nerealizarile si abuzurile depasesc cu mult putinele realizari pe care va chinuiti sa le scoateti in evidenta.
increderea se obtine printr-un dialog sincer, de la egal la egal. insa prima voastra grija, dupa accederea intr-o functie, este sa va urcati pe un soclu inalt unde nimeni din cei, din a caror cotizatie va luati salariul, nu poate ajunge. dialogul este inexistent. nu exista decat un singur punct de vedere, cel oficial, impus de sef, iar cei care caraie sunt zburati fara menajamente. un fel de SRL din epoca capitalismului salbatic bazat pe resurse ce apartin statului.
respectul impus prin forta nu valoreaza 2 parale atunci cand e cu adevarat nevoie de sprijin. punem pariu ca in cazul in care asociatia are probleme miile de cotizanti care ar trebui sa sprijine conducerea, aleasa teoretic de ei, nu vor misca un deget?
AGVPS care numara, in scripte, 100 si ceva de mii de pescari si vanatori are in realitate o sustinere insignifianta din partea acestora. cand vor avea nevoie de sprijinul membrilor nu se vor putea baza decat pe cei cativa angajati adunati pe baza de convocator.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 03 Aug 2006, 21:28

dar pescuitul comercial ramane prioritar in actiunile lui.
adian ionascu merci pt raspuns

astept o reactie a dansului si refritor la PESCARI......nu stiu momentan in ce sens il intereseaza mai mult pescuitul comercial deci chiar nu pot comenta deocamdata ...desi vorba unui forumist ..m-ar manca putin tastele ...dar nu vreau sa ma grabesc

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 04 Aug 2006, 09:04

ovidiu 14
gandeste-te ca oamenii astia, in general toti sefii de la Agentie sunt piscicultori, oameni care au lucrat in piscicultura sau pe vasele de pescuit comercial care pescuiau in vestul Africii. sunt oameni care au lucrat in productie. iar productia a scazut la 10% din ce era inainte de `89. chestia asta ii roade. ei stiu ca se poate mult mai mult si forteaza revenirea sectorului. mai ales ca banii care vin de la UE de anul viitor sunt pentru pescuitul comercial si acvacultura. 200 si ceva de milioane de euro in primii 7 ani! ca un exemplu Grecia, care e o forta a pescuitului comercial cu sute de vase, va primi 100 si ceva de milioane in aceeasi perioada. stii cate vase, mai mari de 15 m are Romania la Marea Neagra? 9-10 vase functionale.
din pacate in loc sa se stimuleze refacerea apelor amenajate pentru productie se incearca folosirea tuturor capacitatilor, inclusiv lacurile de acumulare, care au potential dar se afla pe cursul apelor naturale si pun probleme mari. este mai simplu sa folosesti ce ai decat sa te zbati sa reamenajezi toate vechile amenajari degradate.
pentru majoritatea dintre ei pescuitul sportiv e nesemnificativ. dar incet incet vor realiza ca pescarii sportivi au drepturi si trebuie sa se tina cont de parerea lor. cu cat pescarii vor fi mai organizati cu atat vor intelege asta mai repede.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 04 Aug 2006, 19:50

ptr. Tody
Din punct de vedere al controlului exercitat asupra pescarilor nu pot reprosa nimic lucratorilor ajvps, exceptand faptul ca au santajat pescarii prinsi cu batul in mana pe malul baltii in timpul prohibitiei. A, poate am ceva: atitudinea extrem de primitiva a lingaului principal dintre acestia, individ care jigneste pescarii si ii ameninta cu bataia! Cine viza permisul pe loc, la ajvps, scapa de confiscarea betelor si in sensul acesta am ca dovada o chitanta datata in perioada de prohibitie si doi martori (o voi trimite lui adiwolf si el o va posta pe forum).
ptr. ajvps_vl
Daca nu ai nimic de ascuns, spune cine esti. Despre oricare dintre noi poti gasi date personale pe forum, deoarece aprope toti ne-am dezvaluit identitatea cu vreo ocazie "speciala", sau pentru a ne inscrie la concursuri. Oricum, poti sa-i spui stapanului tau n.shelaru ca nu poti sa speli imaginea agvps Romania pe net, deoarece pe rapitori.ro ai dat de dracu' :twisted: si poti sa-i mai spui ca nici nu ai apucat bine sa postezi si i-ai si vazit coarnele...(asa cum am promis, va urma)

Scrie răspuns