frate pescuitorule
sincer ma doare-n 14 cum se numeste cel ce-mi ia banii ca sa pot pescui legal in TARA asta
dar ma dor buzunarele sa tot dau bani in 14 mii de parti ca sa pescuiesc legal , iar cu banii se fac ...balti cu taxa ...
daca vreau munte ...e alta taxa ...alta tara
daca vreau delta ....e alt principat deci alti galbeni
ma mananca de ses ....alta feuda alt bir
si fiecare in dreptul lui cand te prinde ...te arde
pe de alta parte daca le arati langa ei ceva ce nu e in regula stii ce spun ?.....sunt si ei in wekend lasa-i ...tu plateste taxa pe ziua de azi ca vedem noi maine
valabil pe unde vrei tu .....
sistemul e prost ...clar ..indiferent cum se numeste
aj sau ag sau nu stiu ce alta structura e controlata politic sau clientelar de x si y care peste noapte devine mare pescar , ori vanator si atunci actioneaza ca atare
iti dau exemplu
daca intri pe o apa pana in ora 6 si pleci cu barca ai sanse sa scapi ....daca nu ai ghinionul sa treci pe la ora 8 pe langa ei ...pe urma nu-i mai vezi ...fac paza ...in colt la birt sau la nea Gigi la gratar pana seara ca e cald rau
paza ?...pai vrei sa ma bat cu lumea ?....sau ...sunt amarati nu vezi ca au si ei o trestie ? ...
e clar ca deocamdata nimeni nu ofera pescarului sportiv nimic
nici aj si nici asociatiile private ...poate doar un cadru in cazul celor din urma unde sa incerci sa vezi cum e sa-ti inchida in nas usi cei pe care ii platesti (functionarii publici)
apare lege ...asteapta norme de aplicare ...pana atunci du-te pe balta si spune ca nu platesti ca nu au voie sa-ti ia banii ca a cazut legea lor ...ce faci ? strici o zi de pescuit dupa ce ai batut sute de km poate si atunci ...platesti si pescuiesti
cat timp nu e o taxa unica de pescuit pe toata tara , si exista obligativitatea asocierii ca sa poti detine permis ....e....."......necesarum est "
da-mi dreptul sa pescuiesc legal fara sa fac parte din nici o structura caci poate m-am saturat sa trebuiasca sa fiu membru de carnet pentru a fi in ton si apoi daca ai un plan si o politica pe masura pescarului ii poti si atrage spre asociatii sau aj-uri indiferent de nume
sunt membrii aj care vorbesc in numele structurilor din care fac parte si ne arata ce bine si frumos ce mult si ce bine
cand vine vorba de ce drepturi au vizavi de pescarii de pe mal ...in consens cu noile legi si reglementari se cam tace
in plus ba vorbesc in numele aj ba in nume propriu
si poate ce de aici cateodata fara sa mai suferi la nesfarsit de indolenta caracteristica multor romani ....iei tastatura si tragi ...