Poze cu rauri de la campionatul mondial de musca din NZ

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2008, 11:52

kuintautti scrie:@ Tavi ... Poate m-am exprimat gresit ... Nu se astepta nimeni sa faca puncte cit o intrega echipa !

Dar dupa cum vedeti clasamentul respectiv este la individual. Tinind cont ca zonele de pescuit se trag la sorti deci a avut dupa parerea mea sanse chiar mai mult decit egale ( el fiind localnic ) fata de toti restul cu exceptia echipei gazda ... deci din punctul asta de vedere este ceva normal sa fi dezamagit .
Ca tot pomenesti echipa NZ ei bine ultimul clasat este daca nu ma insel pe locul 21... deci este o adevarat diferenta de clasa .
....

:
Te inseli.
Asa cum ti-am zis, e discutabila chestia cu avantajele localnicilor. El nu a pescuit in insula de nord unde a fost concursul si se pare ca au fost conditii diferite fata de apele din sud.
Din ce stiu, a pescuit pe apele din zona doar la antrenamentele dinaintea concursului. De exemplu, cateva echipe, printre care si Franta, au ajuns acolo inaintea lui, deci s-au antrenat mai mult. In plus, au angajat si ghizi.
Deh, banul.
Asa ca nu prea putem vorbi de sanse egale.
Cat despre importanta echipei, chiar si in clasamentul la individual, te rog citeste aici:
http://www.flytying.ro/forum/viewtopic.php?t=395

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2008, 11:56

SF scrie: Io zic ca daca ai ocazia sa participi la un concurs unde poti fi nr. unu mondial , participi si pentru Burundi , lumea o sa te tina minte cu numele , si ala care zice ca nu-i asa umbla la vrajeala .
cam aia ziceam si io, dar cred ca e mai bine sa mearga cu kiwi :lol:
astia din Burundi oare au traditie la fly?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Apr 2008, 11:57

Tavi scrie:In conditiile astea, data viitoare va fi mai bine daca va reprezenta poate Noua Zeelanda, alaturi de o echipa adevarata.
NZ are o echipa adevarata???? In afara de campionatul asta organizat la ei acasa si unde au avut multe alte avantaje, mai zi-mi un rezultat cat de cat important al acestei "echipe adevarate"! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2008, 11:59

am scris "poate".
Dar am asa o banuiala ca e mai adevarata decat ultima echipa cu care a participat, nu?
in fine, important e sa fie intr-o echipa, nu singur.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Apr 2008, 12:01

kuintautti scrie:Dar dupa cum vedeti clasamentul respectiv este la individual. Tinind cont ca zonele de pescuit se trag la sorti deci a avut dupa parerea mea sanse chiar mai mult decit egale ( el fiind localnic ) fata de toti restul cu exceptia echipei gazda ...
E parerea ta, clar, nu neaparat are si ceva comun cu realitatea. Stefan n-a pescuit niciodata pe insula de nord, unde a fost concursul. E ca si cum la spinning dai toata viata la clean si mergi al concurs la Sarulesti! In plus, lipsa de experienta probabil ca nu-ti permite sa intelegi avantajul de a avea o echipa fata de situatia cand mergi singur. Dar n-o sa intru acum in detalii de natura tehnica. Doar iti spun ca fara o echipa puternica nu poti ajunge niciodata campion la individual! Gandeste-te la chestia asta!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Apr 2008, 12:08

Tavi scrie:am scris "poate".
Dar am asa o banuiala ca e mai adevarata decat ultima echipa cu care a participat, nu?
Problema e ca asa cum romanii n-au avut bani suficienti sa mearga in NZ, nici echipa NZ nu prea are bani si apare f rar la un mondial din Europa. Asa ca degeaba intra in echipa NZ care nu vine la mondialele din emisfera nordica. Iar cand apar nu au rezultate.
Anul asta a fost o exceptie prin faptul ca s-a tinut CM in NZ. Nu se va mai intampla curand!
Deci echipa NZ nu e cu nimic mai adevarata decat echipa RO, care de bine de rau a aparticipat anual la un CM sau CE. Chiar si anul asta, echipa Ro merge la CE. N-au fost bani pentru ambele competitii, asta este. Va asteptati sa fie altfel cand in Ro sunt abia vreo mie de pescari la musca?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2008, 12:08

Uite, daca tot il apreciati asa tare, Stefan va trimite cateva poze de la campionatul mondial:
http://www.flytying.co.nz/gallery.htm

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2008, 12:11

MihaiV scrie:
Tavi scrie:am scris "poate".
Problema e ca asa cum romanii n-au avut bani suficienti sa mearga in NZ, nici echipa NZ nu prea are bani si apare f rar la un mondial din Europa. Asa ca degeaba intra in echipa NZ care nu vine la mondialele din emisfera nordica. Iar cand apar nu au rezultate.
Anul asta a fost o exceptie prin faptul ca s-a tinut CM in NZ. Nu se va mai intampla curand!
Deci echipa NZ nu e cu nimic mai adevarata decat echipa RO, care de bine de rau a aparticipat anual la un CM sau CE. Chiar si anul asta, echipa Ro merge la CE. N-au fost bani pentru ambele competitii, asta este. Va asteptati sa fie altfel cand in Ro sunt abia vreo mie de pescari la musca?
Pacat ca nu sunt bani. Nu prea poti face perfomanta asa.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Apr 2008, 12:36

MihaiV scrie:
kuintautti scrie:Dar dupa cum vedeti clasamentul respectiv este la individual. Tinind cont ca zonele de pescuit se trag la sorti deci a avut dupa parerea mea sanse chiar mai mult decit egale ( el fiind localnic ) fata de toti restul cu exceptia echipei gazda ...
E parerea ta, clar, nu neaparat are si ceva comun cu realitatea. Stefan n-a pescuit niciodata pe insula de nord, unde a fost concursul. E ca si cum la spinning dai toata viata la clean si mergi al concurs la Sarulesti! In plus, lipsa de experienta probabil ca nu-ti permite sa intelegi avantajul de a avea o echipa fata de situatia cand mergi singur. Dar n-o sa intru acum in detalii de natura tehnica. Doar iti spun ca fara o echipa puternica nu poti ajunge niciodata campion la individual! Gandeste-te la chestia asta!
@MihaiV... mda ! ma iau dua tine si ma gindesc... tu de fapt sti cit de experimentat sint io :lol: si debil fiind parea mea nu neparat are si ceva comun cu realitatea :lol: oi mai avea putin si impart si eu retete de lidere pe net... :lol:

@ Tavi ... am citi si mesajul recomandat ....

Apoi na ! M-a kak de ris ... N-a dat pe insula din nord dar a dat pe aia din stinga sau din dreapta :lol: locuind si pescuind in Noua Zeelanda de atitia ani de zile ...

Da ! 4 ochi vad mai bine ca 2 ... deci un sfat bun de la un pescar experimentat poate i-ar fi prins bine ... (dar si asta este discutabila ... de obicei participa la concursuri pescari care au deja experinta si cunostinte destul de imbelsugate) dar in rest ... clar nu a avut nici un dezavantaj ci din contra !

Si el ca si alti a apucat sa fie primul intr-un loc , apoi al doilea , al treilea si asa mai departe ... repet ... toti prin rotatie si prin tragere la sorti a zonei au pescuit

Anul trecut la campionatul din Finlanda unul de al nostru a dat la gherle de numa numa ... Shoco parca ... iar in urma lui au pescuit altii si au prins exact de acolo cite 3 bucati ! ( deci nu intra in discutie ca a pescuit dupa altii ... )
Ce zici de asta ? Au fost in Finlanda toata echipa si capitan muste legate de dom doctor de muste Luci si tot ... clasament nashpa , daca nu ma insel 18 din 21

Dar nu asta este cea mai tare faza ... faza ce mai tare la concursul din Finlanda este ca inventivi fiind peste noapte au mutat limita de spatiu procurinsi o zona mai generoasa... arbitrul din pacate a observat asta abia la sfirsitul sesiunii :lol: :lol: :lol: :lol:

shoco
utilizator constant
utilizator constant

re:

Mesaj de shoco » 13 Apr 2008, 14:35

@kuintautti:
Anul trecut la campionatul din Finlanda unul de al nostru a dat la gherle de numa numa ... Shoco parca ... iar in urma lui au pescuit altii si au prins exact de acolo cite 3 bucati ! ( deci nu intra in discutie ca a pescuit dupa altii ... )
Ce zici de asta ? Au fost in Finlanda toata echipa si capitan muste legate de dom doctor de muste Luci si tot ... clasament nashpa , daca nu ma insel 18 din 21
Atat timp cat nu ati fost acolo nu prea puteti sa va dati cu parerea despre ce a fost si ce nu.
Haideti sa punem problema in felul urmator :Daca pescuiesti intr-un acvariu de 1 x1 metrii , cu 3 pesti, intr-un fel sau altul exista posibilitatea sa ii prinzi.

Dar daca ai 300 x 100 metri, si sunt doar 2-3 pesti in zona respectiva, care ii prinde unul, nu credeti ca exista posibilitatea ca acei pesti sa nu mai fie prinsi sau sa isi schimbe locul ?

In finlanda a fost o chestie foarte ciudata si s-a intamplat de mai multe ori , adica s-au prins ACEIASI pesti in ACELASI loc pe acelasi stand.DAR numai de 2 , maxim 3 ori.
Astfel daca picai in mansa 5 pe un stand unde s-au prins 2 pesti in 4 manse, nu crezi ca sunt cam mici sansele sa mai prinzi ceva ?

Exemplu concret : In mansa a 2-a am prins EXACT aceasi pesti in EXACT acelasi loc unde ii prinsese cu cateva ore inainte irlandezu.Arbitru mi-a confirmat ca si irlandezu a prins exact aceiasi 2 pesti LA MILIMETRU!!!

Cat despre experienta si sfaturi, intr-adevar este loc de mai bine si eu sunt constient ca mai am multe de invatat !
Va multumesc pentru sfaturi si pentru incurajari, chiar daca sunt pe un ton negativist.Orice sut in fund e un pas inainte !

Scrie răspuns