pescuit in prohibitie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nea Mitica, bastinas din Gorgova (Delta Dunarii), lasa plasele pe mal in prohibitie. El chiar iubeste pestii si stie ca acestia ii ofera mijloacele de subzistenta si trebuie si el sa aiba grija de ei. Si are o vorba f frumoasa: "Lasa badie pestii sa se dragosteasca!" Si zambeste cu talc, ca si cum ar fi copii lui si se bucura la gandul ca le-a venit vremea de dragoste!
misule, sper sa ai o fata care sa se faca mare si sanatoasa si sa fie o frumusete. sa te vad cum o sa zambesti tu cu talc cand ii vine vremea.MihaiV scrie:Si zambeste cu talc, ca si cum ar fi copii lui si se bucura la gandul ca le-a venit vremea de dragoste!

cred ca ai interpretat gresit zambetu' lui nea mitica, ala era un ranjet a la joe pesci, poate vroia sa zica "lasa-i tata sa se inpuieze ca abia se fac mai multi sa am ce prinde eu si se duca buhu baltii, sa vie turistu' sa dea banu tot la mine".

-
- veteran
Dane
Spui tu asa "daca s-a pazi, popula si respecta legea, daca s-ar elibera subdimensionatii si fiecare si-ar lua cota atunci nu ar avea relevanta ca un peste e prins inainte sa depuna, dupa ce a depus sauin timp ce depune
o pereche de pesti poate produce poate mii de alevini, care ar deveni sute de pesti daca n-ar fi poluare, braconaj si foamete". OK, in mare asa e, daca s-ar respecta regulile astea nu ar mai fi nevoie de prohibitie. Dar ce te faci cand un mare numar de pescari vine pe o balta mica sau un rau mic (gen Sabar) si asta aproape zilnic, cel putin vara. Nu cumva se poate depopula o apa si pescuid legal dar venind multi pescari (din care sa zicem 10% practica C&R)? Nu ar trebui limitat si numarul pescarilor? In Occident cum se face in asemenea cazuri? De pilda in Franta sunt balti f bune de crap unde iti trebuie permis anual la APS-ul respectiv, nu ti se da autorizatie pe o zi...sefii APS spun ca nu au nevoie de pescarii in trecere, prefera banii dati gramada de cei "abonati". Ce parere ai?
Spui tu asa "daca s-a pazi, popula si respecta legea, daca s-ar elibera subdimensionatii si fiecare si-ar lua cota atunci nu ar avea relevanta ca un peste e prins inainte sa depuna, dupa ce a depus sauin timp ce depune
o pereche de pesti poate produce poate mii de alevini, care ar deveni sute de pesti daca n-ar fi poluare, braconaj si foamete". OK, in mare asa e, daca s-ar respecta regulile astea nu ar mai fi nevoie de prohibitie. Dar ce te faci cand un mare numar de pescari vine pe o balta mica sau un rau mic (gen Sabar) si asta aproape zilnic, cel putin vara. Nu cumva se poate depopula o apa si pescuid legal dar venind multi pescari (din care sa zicem 10% practica C&R)? Nu ar trebui limitat si numarul pescarilor? In Occident cum se face in asemenea cazuri? De pilda in Franta sunt balti f bune de crap unde iti trebuie permis anual la APS-ul respectiv, nu ti se da autorizatie pe o zi...sefii APS spun ca nu au nevoie de pescarii in trecere, prefera banii dati gramada de cei "abonati". Ce parere ai?
-
- veteran
Pe mine ma arde buza sa dau putin la spin in Delta .Am un prieten paznic in Crisan care mi-a spus ca sunt turisti care dau la biban si la stiuca prohibita dar eliberaza tot . Cred ca o sa plec saptamana viitoare si o sa fac si eu acelasi lucru cateva zile . Ma poate acuza cineva ca vreau sa simt un peste care ataca naluca dar pe care apoi il eliberez ?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
-
- veteran
- costica_05
- utilizator nou
-
- veteran
- costica_05
- utilizator nou