pescuit in prohibitie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Feb 2008, 09:58

Nea Mitica, bastinas din Gorgova (Delta Dunarii), lasa plasele pe mal in prohibitie. El chiar iubeste pestii si stie ca acestia ii ofera mijloacele de subzistenta si trebuie si el sa aiba grija de ei. Si are o vorba f frumoasa: "Lasa badie pestii sa se dragosteasca!" Si zambeste cu talc, ca si cum ar fi copii lui si se bucura la gandul ca le-a venit vremea de dragoste!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 01 Feb 2008, 10:17

MihaiV scrie:Si zambeste cu talc, ca si cum ar fi copii lui si se bucura la gandul ca le-a venit vremea de dragoste!
misule, sper sa ai o fata care sa se faca mare si sanatoasa si sa fie o frumusete. sa te vad cum o sa zambesti tu cu talc cand ii vine vremea. :D
cred ca ai interpretat gresit zambetu' lui nea mitica, ala era un ranjet a la joe pesci, poate vroia sa zica "lasa-i tata sa se inpuieze ca abia se fac mai multi sa am ce prinde eu si se duca buhu baltii, sa vie turistu' sa dea banu tot la mine". :))

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Feb 2008, 10:22

amu depinde de fata, daca-i maritata si se dradosteste sa imi faca un nepot pe care sa-l invat cu musca ... ehehehe! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Feb 2008, 10:22

Dane
Spui tu asa "daca s-a pazi, popula si respecta legea, daca s-ar elibera subdimensionatii si fiecare si-ar lua cota atunci nu ar avea relevanta ca un peste e prins inainte sa depuna, dupa ce a depus sauin timp ce depune
o pereche de pesti poate produce poate mii de alevini, care ar deveni sute de pesti daca n-ar fi poluare, braconaj si foamete". OK, in mare asa e, daca s-ar respecta regulile astea nu ar mai fi nevoie de prohibitie. Dar ce te faci cand un mare numar de pescari vine pe o balta mica sau un rau mic (gen Sabar) si asta aproape zilnic, cel putin vara. Nu cumva se poate depopula o apa si pescuid legal dar venind multi pescari (din care sa zicem 10% practica C&R)? Nu ar trebui limitat si numarul pescarilor? In Occident cum se face in asemenea cazuri? De pilda in Franta sunt balti f bune de crap unde iti trebuie permis anual la APS-ul respectiv, nu ti se da autorizatie pe o zi...sefii APS spun ca nu au nevoie de pescarii in trecere, prefera banii dati gramada de cei "abonati". Ce parere ai?

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 02 Feb 2008, 23:45

Pe mine ma arde buza sa dau putin la spin in Delta .Am un prieten paznic in Crisan care mi-a spus ca sunt turisti care dau la biban si la stiuca prohibita dar eliberaza tot . Cred ca o sa plec saptamana viitoare si o sa fac si eu acelasi lucru cateva zile . Ma poate acuza cineva ca vreau sa simt un peste care ataca naluca dar pe care apoi il eliberez ?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 03 Feb 2008, 09:37

corect :lol:
be smart be silent be deadly.....

costica_05
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costica_05 » 04 Feb 2008, 16:28

stie careva care e perioada de prohibitie la stiuca pe 2008?

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 07 Feb 2008, 21:35

15 februarie - 25 martie conform ordinului de prohibitie de anul trecut

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 07 Feb 2008, 22:33

nu cred ca se va schimba nici anul acesta... :?

costica_05
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costica_05 » 08 Feb 2008, 14:23

multumesc pentru informatiile oferite
o zi buna

Scrie răspuns