pescuit in prohibitie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_05
- utilizator nou
- costica_05
- utilizator nou
- costica_05
- utilizator nou
oare este nevoie s-a se puna perioada de proibitie si la biban ? acest peste se gaseste in orice balta daca il cauti mai bine il gasesti si in subsolul blocurilor Vara este cosmarul pescarilor nu poti sa dai la alti pesti ca el este pe scule Este cel mai populat peste si nu cred ca o sa dispara vreodata deaceia nu ar trebui pus proibitie la biban . Ce parere aveti ?
Parerea mea este ca trebuie protejati toti pestii. Fata de cit peste era in urma cu niste ani putem considera ca a disparut aproape de tot, ma refer la rapitori.
Ca o paranteza, baltile concesionate au fost majoritatea transformate in crescatorii de crap. Cit de buna este modificarea echilibrului natural pasnici/rapitori o sa se vada mai tirziu.
Referitor la prohibitie eu vad problema in felul urmator:
La fel ca toate legile din Romania nu este privita ca ceva care "nu se discuta" ci ca un 'cadru legal orientativ'. Dovada o fac intrebarile de pe acest topic.
"Si care e problema daca eu prind pestele dar il eliberez?" imi vor sari in cap unii.
Problema e ca din acel moment pot pescui si braconierii. Daca il prind pe apa pescuind eu nu am de unde sa stiu din care tabara face parte. Pestii prinsi pot fi ascunshi undeva(Aici putem discuta si despre permisiunea de a se pescui la stiuca in "cealalta" prohibitie).
Prin urmare consider ca singura metoda de a proteja pestii este ca totzi pescarii sa respectam legea. Fara interpretari.
Poate de aceea nemtzii, slovenii, si altii au peste mai mult si ape mai curate.
Ca ar trebui ca si autoritatzilor sa le pese de asta, e alta problema. Si nu vreau sa o abordez ca ma apuca nervii, acum, vineri seara
Ca o paranteza, baltile concesionate au fost majoritatea transformate in crescatorii de crap. Cit de buna este modificarea echilibrului natural pasnici/rapitori o sa se vada mai tirziu.
Referitor la prohibitie eu vad problema in felul urmator:
La fel ca toate legile din Romania nu este privita ca ceva care "nu se discuta" ci ca un 'cadru legal orientativ'. Dovada o fac intrebarile de pe acest topic.
"Si care e problema daca eu prind pestele dar il eliberez?" imi vor sari in cap unii.
Problema e ca din acel moment pot pescui si braconierii. Daca il prind pe apa pescuind eu nu am de unde sa stiu din care tabara face parte. Pestii prinsi pot fi ascunshi undeva(Aici putem discuta si despre permisiunea de a se pescui la stiuca in "cealalta" prohibitie).
Prin urmare consider ca singura metoda de a proteja pestii este ca totzi pescarii sa respectam legea. Fara interpretari.
Poate de aceea nemtzii, slovenii, si altii au peste mai mult si ape mai curate.
Ca ar trebui ca si autoritatzilor sa le pese de asta, e alta problema. Si nu vreau sa o abordez ca ma apuca nervii, acum, vineri seara

-
- utilizator nou
Acum cativa ani era plin de setci pe rogojesti anu trecut in schimb au fost mai des controale si pescari s-au implicat au telefonat si au sesizat faptele de braconaj, in sfarsit vara asta am prins si eu stiuca pe rogojesti de pe mal si nu 1 ci mai multe, se braconeaza la fel de mult si in prohibitie si in afara ei. Eu zic ca e bine macar 2-3 saptamani sa mai lasam si noi stiucile in pace.
Am vazut pe multzi incercand sa-l starpeasca si atunci cand prindeau cate un bibanas il calcau in picioare, sa nu mai ajunga in balta.Ce zici de asta?!costica_05 scrie:oare este nevoie s-a se puna perioada de proibitie si la biban ? acest peste se gaseste in orice balta daca il cauti mai bine il gasesti si in subsolul blocurilor Vara este cosmarul pescarilor nu poti sa dai la alti pesti ca el este pe scule Este cel mai populat peste si nu cred ca o sa dispara vreodata deaceia nu ar trebui pus proibitie la biban . Ce parere aveti ?

- costica_05
- utilizator nou
ADELIN ai foarte mare dreptate la ce spui tu se mai intimpla si asa am vazut si eu cazuri din astea .ne cam supara vara dar iarna sunt zile cand nici nul vezi asa macar pentru o partida de bibaneala la dandineta sint fel si fel de cazuri depinde de zona dar in judetul botosani acest peste se afla si in crescatorii particulare in riuri balti de toate felurile" apropo" cand se trage cu navodul la crescatorii tot bibanul il lasa pe mal vin localnicii din zona si mai ia din el restul ramane si se fac vermusti mai mananca pasarile dar la o tragere de navod se scoate circa 3- 4 sute kg de biban care se risipeste . eu mam referit doar la biban ar fi pacat sa spun ca si la celelante specii stam macar binisor . si la noi se branconeaza folosind care mai sofisticate metode de aceia am ramas cu baltile goale cand eram copil mergeam la pescuit cu bat de stuf pluta cocean fir din ata si prindeam peste care acum am o droaie de scule pentru Prut pentru rapitor pentru crap dar nu ma pot bucura de o partida frumoasa dar sa fim optimisti poate se vor mai rari branconierii si mari gasca de pesti branconajul o sa dispara cando o sa fie pedepsiti toti in aceiasi masura sant branconieri protejati si altii amendati Dar vom vedea ce o sa mai fie cu timpul Nici in crescatorii nu te poti bucura de o partida depescuit acolo iti ia banii si restul au ei grija sa dea drumul la apa sadea mancare in ziua aceia nici macar ei nu au interes de a proteja pestele il pescuieste si in prohibitie cand au nevoie de bani trage cu navodul si asa ii prinde toamna cu baltile goale Nu ne ramane decat sa speram Doamne ajuta Fir intins Multumesc pentru parere si sfat Cu respect