pescuit in prohibitie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Ian 2008, 10:22

crisp scrie: In privinta moralei toti suntem niste lupi, nu ati injurat niciodata, nu ati incalcat nici o regula de-a lungul vietii noastre, nu ati omorat nici macar o musca, nu ati rupt nici o floare bla, bla, bla etc. Vreti sa fiti morali NU MAI PESCUITI pt ca oricum provocati durere unei fiinte. daca omul elibereaza tot neconditionat, are grija ca pestele sa ajunga in apa teafar si nevatamat nu vad unde este lipsa de moralitate. poate este la limita dar eu consider ca este moral. Analizati un pic mai amanuntit si obiectiv gradina proprie si apoi vorbiti.
Ce are de-a face pescuitu cu straturile de panselute sau injuraturile ? Lup moralist ii un tip care da la bomba cu doua bete si se leaga de altu care da cu 4 , insa cu un singur cirlig .
Intreaba-l pe MihaiV cum are loc reproducerea de ex. la clean pe piriuri , sau cind mai treci pe la gradina zoologica intreaba de ce , in momentu in care vor sa obtina o reproducere , izoleaza animalele respective si nu le expun publicului . Da , nu-i valabil la toate speciile .

Poate ne spui multe tari unde nu exista prohibitie , ii drept ca exista multe locatii concesionate unde se poate pescui in timp ce in rest ii inchis , ma gindesc ca nu vorbeai de astea , oricum sint locatii si in tara unde se poate pescui in perioada cind in rest ii prohibitie .

Fir Intins!!!

daedalus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daedalus » 31 Ian 2008, 10:23

Mesajul meu e doar pt. initiatorul topicului: sunt in acelasi gand cu tine si iti apreciez sinceritatea si libertatea de a spune ce gandesti--simti. Pescuiesc cu o singura lanseta si numai cu naluci, nu platesc taxa aberanta de 90 ron la ajvps iar prohibitia o consider invitatie la respect pt fauna care trebuie sa guverneze ( respectul) nu doar in perioada stabilita de organe. In rest totul e doar... placere.

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 31 Ian 2008, 10:37

adevaru-i ca-i tare greu sa stai nepescuit...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 31 Ian 2008, 11:02

Iata un new member care a inteles perfect, 100%daedalus, totusi eu imi platesc permisul.
SF si MihaiV, cu tot respectul dar pescuitul la modul general nu este moral (am vazut ca pose ma aproba in acest sens) iar in acest sens pot sa spun ca eu care am maxim 15 pe an(din care la maxim 2 opresc ceva si nu pentru mine) prin comparatie cu domniile voastre incepe sa-mi apara aureola in jurul crestetului.
Stiu f bine bine ce inseamna un lup moralist, si apropos de panselute si injuraturi, inseamna ca trebuie sa fim morali doar la pescuit nu?! in rest nu. adica ni se vor ierta toate pacatele daca nu pescuim in prohibitie dar putem sa injuram, putem sa taiem calea unora cand ne grabim, putem sa ne inselam nevestele si asa mai departe, hai sa fim seriosi, suntem cu totii morali atunci cand ne convine. Si apropos de mentalitate:
1. asa ne-am obijnuit sa judecam pe toata lumea cu superficialitate, sa fim primii care arunca piatra
2. lasati-o balta cu Romania si romanii nu uitati ca si voi sunteti romani, daca vreti va trimit foto din fata unei biserici, din centrul Berlinului, cu un cos de gunoi plin si alte zeci de peturi, plastice, hartii si alte resturi imprastiate in jurul lui pe o raza de 10 m. Asta ca ne-am obisnuit sa ne comparam cu nemtii pt ca ei sunt principalul etalon al lumii. Nu uitati ca in statele din occident statul este cel care curata si aplica amenzi usturatoare, astea din doar asa ca sa cizeleze mentalitatea pe care aceste popoare din care poate vreti si voi sa faceti parte o poseda deja ....... . va las cu intelesurile verbului a poseda.
snur intins va urez nu cu rautate ci cu tristete.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Ian 2008, 11:16

Doamneeee, Viata mea, ce ma fac eu cu ea!
Ca incepeeeeee, prohibitiaaaaaaa!
Nu-i asa ca fiecare din voi a simtit nevoia sa se lamenteze asa? Ce e de facut? Fie facem presiune asupra parlamentului sa voteze cu majoritate calificata modificarea legii pescuitului asadar eliminarea prohiboaicei :D :D
Sau daca vreti sa fiti moralisti si sa respectati legea atunci va uitati cu jind la cei care o violeaza cu zambetul pe buze. :evil: :twisted:
Zic bine? Totul e sa nu fim, cum zicea cineva mai sus, lupi moralisti. Haita de moralisti...
Eu recun ca mai merg si in prohiboaica dar folosesc metode legale si mai si eliberez ce e subdimensionat (rar mai dau drumul si la astia de dimesniue daca mi se pare ca sunt femele cu burta icroasa) Deci in viata asta totul e un compromis! De acord?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 31 Ian 2008, 11:31

cristi,

de ce sa fii trist dupa o simpla discutie, care inseamna doar expunerea unor puncte de vedere cu care nu te obliga nimeni sa fii de acord.

eu unul am acelasi punct de vedere ca si tine, daca privim chestia ca divertisment nu imi convine absolut deloc prohibitia si nu mi se pare justificata. pestii daca vor sa faca sex fac oricum. :D

daca le sta mintea la prostii nu prea le mai arde sa manance. basca, oricand retii un peste in orice perioada a anului elimini un reproducator, aia e clar.

acestea fiind zise, imi pare ca nu noi astia cu undita ii deranjam, ci aia cu plasele despre care vorbesti tu; care teoretic si conform legii ar trebui sa fie un pic dupa gratii.

pe zonele de dunare unde merg eu sunt sigur ca toti pescarii cu undite intr-o saptamana nu fac paguba in fauna acvatica cat fac baietii care trec noaptea cu generatorul...sau ceilalti care baga plase cu sau fara autorizatii pt ca exista niste locuri pe tarabe la carrefour unde pot expune marfa din cauza unor hibe ale sistemului.

pe de alta parte, asta-i viata! prohibitie la toate speciile nu exista decat acum, cand e gheata si unde nu-i gheata e apa tulbure. daca as da la copca nici acum n-ar fi.

nu te impiedica nimeni sa variezi meniul, cand nu ai voie la clean si alte ciprinide te duci la stiuca. cand nu ai voie la pastrav te duci la lipan. si cand nu poti, te duci pe balti concesionate unde nu se aplica regimul apelor libere si incerci sa prinzi ce-i pe acolo.

daca ai ales sa te intereseze doar sabarul si doar cleanul, atunci asta este trebuie sa te conformezi regulilor jocului.

reguli sunt chiar prea multe pe lumea asta, e treaba fiecaruia care ce respecta cata vreme nu e prins. in principiu ce azi e valabil maine ar putea sa nu mai fie, deci eu zic ca se poate discuta si detasat.

have fun people..

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Ian 2008, 11:58

de aia sunt pescar de rapitor.
In prohibitie practic cache and release fara exceptie. Eu practric un sport nu pescuiesc de foame.
Cand era prohibitie la ciprianide (aprilie iunie) imi placea parca mai mult pentru ca erau mai putini pescari si nu erau si specia aia scarboasa de pescari cu gratarul de mici si cu sticla de bere.
Spre informarea la toti domni. Avatul si cleanul trage de rupe in perioada de prohibitie mai ales dupa o iarna lunga (ca asta) si daca il reti in perioada de reproducere pur si simplu esti un gunoi.
Cu oameni de bun simt din tara asta nu e nici o problema, problema o constituie cei 99% (adica restul) care sunt niste salbatici fara putina constiinta.
the angler is catching xxx, not by the lure

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 31 Ian 2008, 12:09

Eugen, tristetea era legata mai mult de aceasta admiratie absurda in care sunt cazuti toti, vis-a-vis de straini si dispretul total fata de de noi ca popor. Am intalnit f multi straini din multe state europene civilizate, experti in diferite institutii publice (deci nu ciurliburli), si iti spun ca sunt vai mama lor, nu-i duce mintea mai multe de doi pasi in fata. Totusi eu ma intreb daca sunt atat de multi nemultumiti pe la noi de ce nu emigreaza toti. A mai fost si vehementa cu care unii isi afirma moralitatea ireprosabila.
In alta ordine de idei sunt de acord cu tine in ceea ce priveste jonglatu' cu diversele perioade la divesele specii. Din pacate sunt limitat in ceea ce priveste locurile de pescuit la alte specii desi dispun de unelte necesare pescuitului si la stiuca sau pastravi. O alta pb este cu timpul. Eu pescuiesc pe sabar pt ca acolo duce drumul meu in we asa cum stii.

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 31 Ian 2008, 12:50

daedalus scrie:Mesajul meu e doar pt. initiatorul topicului: sunt in acelasi gand cu tine si iti apreciez sinceritatea si libertatea de a spune ce gandesti--simti. Pescuiesc cu o singura lanseta si numai cu naluci, nu platesc taxa aberanta de 90 ron la ajvps iar prohibitia o consider invitatie la respect pt fauna care trebuie sa guverneze ( respectul) nu doar in perioada stabilita de organe. In rest totul e doar... placere.
da sunt perfect deacord cu tine si exact asa fac si eu nu vad rostul permisului la ajvps care de banii mei isi ia boltari si isi "trazneste " o vila langa care traje un mertan ,nu ii sta gandul la populare nici daca il impusti, prohibitia pentru mine = 0 , pescuiesc dar eliberez tot chiar daca inafara prohibitiei nu sunt deacord 100% cu C&R. respect.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Ian 2008, 13:07

Crisp , tu ai inceput sa zici ca prin alte tari nu-i prohibitie , si eu te-am intrebat unde .
Poate ar trebui sa-i scuip in gura pe straini pentru ca ei au mai mult peste ca noi . Io i-as scuipa pentru alte lucruri , da inca nu vad legatura intre straturile de panselute si pescuit .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns