Pescuit in Grecia
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- silviu ionescu
- utilizator nou
Pescuit in Grecia
Am o intrebare la care as vrea sa gasesc si un raspuns.
Peste 2 saptamani plec in Grecia si as vrea sa stiu daca exista ceva oportunitati de a pescui pe acolo.Cam ce se prinde si in ce conditii?...lansez intrebarea pentru eventualitatea in care cineva de aici de pe forum a fost acolo.
Peste 2 saptamani plec in Grecia si as vrea sa stiu daca exista ceva oportunitati de a pescui pe acolo.Cam ce se prinde si in ce conditii?...lansez intrebarea pentru eventualitatea in care cineva de aici de pe forum a fost acolo.
-
- veteran
- alex dan
- utilizator constant
am fost si eu de 2 ori
am dat mai mult in porturi
- la pluta, cu un wagler de 1g (culisant) cam la 50cm deaupra fundului, carlig 12. am prins corb de mare, platica de mare, chefal, macrou si inca vreo 5 specii de pesti colorati viu foarte frumosi.
momeala: garizi cumparati congelati de la supermarket, paine framantata cu ou (primita de la un pescar de acolo, roman), chefal si macrou am prin la o pastura roz, f colanta primita de la un localnic.
- la musca uscata mica am prins pesti de aia exotici si platica de mare dar nu asa de bine; dadeam din port, printre barci, chiar langa picioarele mele. pestii rodeau vegetatia de pe parapetul de beton si cum observau musca se aruncau pe ea.
ii foarte frumos, pestii sunt bataiosi rau. media capturilor era cam 50 100g dar am luat si macrou la 400g

am dat mai mult in porturi
- la pluta, cu un wagler de 1g (culisant) cam la 50cm deaupra fundului, carlig 12. am prins corb de mare, platica de mare, chefal, macrou si inca vreo 5 specii de pesti colorati viu foarte frumosi.
momeala: garizi cumparati congelati de la supermarket, paine framantata cu ou (primita de la un pescar de acolo, roman), chefal si macrou am prin la o pastura roz, f colanta primita de la un localnic.
- la musca uscata mica am prins pesti de aia exotici si platica de mare dar nu asa de bine; dadeam din port, printre barci, chiar langa picioarele mele. pestii rodeau vegetatia de pe parapetul de beton si cum observau musca se aruncau pe ea.
ii foarte frumos, pestii sunt bataiosi rau. media capturilor era cam 50 100g dar am luat si macrou la 400g

eu am fost in tunisia si tot la fel a fost
adica pluta mica si carlig cu paine eventual bucatita de peste .
trage de te doare mintea adica sigur nu ai probleme la intelepare , numai atat sa fi atent la cum ii scoti carligul din gura ca multi au tot felul de spini si alte chestii.
si eventual uita-te pe http://www.explorecrete.com/nature/xxx-2.html
capturile pana la 300 de grame de la mal, ce e interesat o sa vezi ce scule barbare au localnici.
adica pluta mica si carlig cu paine eventual bucatita de peste .
trage de te doare mintea adica sigur nu ai probleme la intelepare , numai atat sa fi atent la cum ii scoti carligul din gura ca multi au tot felul de spini si alte chestii.
si eventual uita-te pe http://www.explorecrete.com/nature/xxx-2.html
capturile pana la 300 de grame de la mal, ce e interesat o sa vezi ce scule barbare au localnici.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
- senior
Super partide la oscilante ( alea cu care dam la noi la pastrav ( noi cu Berti )) cu peste 10 specii diferite de pesti prinse , iar daca vrei spectacol iti dau o reteta sigura . O cutie de ancore nr 10 , 12 sau 14 ( eu am dat cu gamakatsu ) . Pui una culisanta pe firul principal si una fixata in capat . Cumperi o bagheta de paine din care tai bucati de 6-7 cm in care intepi mai intai ancora fixa si apoi matisezi bucata cde vreo 5 ori fixand-o la urma cu ancora culisanta . Incerci mai intai linga maluri chiar in port intre barci sau daca nu in zone mai izolate . Sa te tii spectacol zici ca e atac de Piranhia pe bucata de paine . Am luat chefali de 1.5 kg max peste 20 rupturi pe partida ( dadeam cu 0.20 si lansete fine de pastrav ) iar media pestilor 800-1kg chefal si mai rar palamida plus ciudatenii asta a fost in Spania ( din 8 zile 5 nu ne-a urnit nimeni de pe dig de la 9 dim la 1-2 noaptea ) dar la fel de multi (parca mai mici in zona unde am fost noi ) si in Italia si in Grecia ( aici mai mult pe oscilanta ) . Incearca sa inchiriezi ( bine ar fi sa fiti doi trei sa va cuplati ) o barca si (daca sunt ) sa mergeti in larg pe langa insule . Noi aveam o insula cam 1 h de mers cu barca dar a fost incredibil . O zi de inchiriat era 65 sau 75 euro( 20 resp 25 CP ) 6-7 euro benzina ( impartit la trei parca nu e mult ) .
Sa faci poze si sa ne arati cand vii !
Sa faci poze si sa ne arati cand vii !
-
- veteran
eu am fost acum 3 ani in Grecia in statiunea Nei Pori si ceea ce m-a frapat a fost faptul ca in apa erau cateva sute de persoane in apa de juma de metru si chefalii intre 500 gr si 1 kg inotau nestingheriti pe langa noi...dimineata pe la 3 cand ne intorceam de la discoteca din alata statiune Platamonas...veneam pe plaja i cum eram putin luati in freza mai intram in firele pescarilor care dadeau noaptea de pe plaja la chefal...la cativa dintre ei am vazut chefali de m-am speriat...de la kil in sus la rama de mare...NEREIS!
de pescuit n-am pescuit pt. ca aveam de vizitat si de batut cluburile...discotecile si alte nebunii
de pescuit n-am pescuit pt. ca aveam de vizitat si de batut cluburile...discotecile si alte nebunii

[quote="alex dan"] am prins corb de mare, [/quote]
In perioada asta se prinde binisor corb din asta . Eu dau cu bat de spin , multifilament cu leader mono de 0,35 , cirlig crystal nr.2 , plumb de 30 gr. , un singur cirlig legat deasupra plumbului , la 30-40 cm . Imediat dupa trasatura da sa intre sub pietre ( ii acolo unde sta si de unde iese la vinatoare noaptea - nu am prins decit un singur exmplar mic ziua ). Momeli- rime de mare zemoase - (corean jumbo , blood worm sau cordel) sau bucati de sardina proaspete . Se pescuieste cu batul in mina si in zone cu stinci , nu am prins niciodata pe nisip curat .
Multi nervi , multe rupturi da merita zic eu .
Fir Intins!!!
In perioada asta se prinde binisor corb din asta . Eu dau cu bat de spin , multifilament cu leader mono de 0,35 , cirlig crystal nr.2 , plumb de 30 gr. , un singur cirlig legat deasupra plumbului , la 30-40 cm . Imediat dupa trasatura da sa intre sub pietre ( ii acolo unde sta si de unde iese la vinatoare noaptea - nu am prins decit un singur exmplar mic ziua ). Momeli- rime de mare zemoase - (corean jumbo , blood worm sau cordel) sau bucati de sardina proaspete . Se pescuieste cu batul in mina si in zone cu stinci , nu am prins niciodata pe nisip curat .
Fir Intins!!!
[quote="alex dan"] am prins corb de mare, [/quote]
Fir Intins!!!
Fir Intins!!!
[quote="sir.JONES"] ce e interesat o sa vezi ce scule barbare au localnici.[/quote]
Fixa de 6m cuplata cu mono de 0,40 ( colmic feender ) ti se par barbar . Mi-a trebuit ceva timp si citiva pesti pierduti pina am ajuns la combinatia asta . Am scos asa peste de peste 120cm si citeva kile bune , eu , venit de la scobarii din Cheile Lapusului si care un 0,20 la varga mi se parea totusi cam mult . Foarte rar mai dau cu fixa la laban , si atunci dau cu 0,18 , da nu ma prea pasioneaza .
Fir Intins!!!
Fixa de 6m cuplata cu mono de 0,40 ( colmic feender ) ti se par barbar . Mi-a trebuit ceva timp si citiva pesti pierduti pina am ajuns la combinatia asta . Am scos asa peste de peste 120cm si citeva kile bune , eu , venit de la scobarii din Cheile Lapusului si care un 0,20 la varga mi se parea totusi cam mult . Foarte rar mai dau cu fixa la laban , si atunci dau cu 0,18 , da nu ma prea pasioneaza .
Fir Intins!!!