Pescuit in Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 23 Iul 2006, 14:44

In Grecia te intreaba cineva de permis ?

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 23 Iul 2006, 15:41

in grecia pescuitul maritim ii gratis ca si in italia! :wink:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 29 Iul 2006, 09:01

revin cu intrebarea:
mihaimircea scrie:Am si eu aceeasi intrebare dar pentru coasta Spaniei - Costa Brava.
Ma duc in septembrie, langa Barcelona.

Ce se poate pescui, in ce conditii, cu ce (jig, lingurite etc) si daca aveti experiente personale ce echipamente imi recomandati (lungime lanseta si tip fir).

Multumesc
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Iul 2006, 11:11

alex dan scrie:in grecia pescuitul maritim ii gratis ca si in italia! :wink:
Pescuitul pe mare e gratis peste tot. Numai in Romania probabil ca AJVPS-ul a populat marea si acum se ocupa cu intretinerea ei si de aceea trebuie permis. :twisted:

silviu ionescu
utilizator nou
utilizator nou

...

Mesaj de silviu ionescu » 31 Iul 2006, 09:15

m-am intors.Nu prea am avut timp e pescuit da' am facut o gramada de poze.Daca vrea cineva sa vada...sa ma invete si pe mine cum sa le urc... :?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Iul 2006, 10:01

Michael va recomanda Regulamentul forumului

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Aug 2006, 14:28

[quote="tudor"][quote="alex dan"]in grecia pescuitul maritim ii gratis ca si in italia! :wink:[/quote]

Pescuitul pe mare e gratis peste tot. Numai in Romania probabil ca AJVPS-ul a populat marea si acum se ocupa cu intretinerea ei si de aceea trebuie permis. :twisted:[/quote]

Cred ca ti-am mai spus ca nu-i chiar asa . De ex. ,la o simpla cautare prin lumea virtuala am gasit ca pentru Costa Brava , unde vrea sa plece amicu Mihaimircea , licenta pe un an , de pe tarm ii vreo 13virgula ceva euro . Asta daca da la jig si lingurita , ca daca ii vin ideei s-ar putea sa creada aia ca-i profi si o sa-i ceara licenta federativa , fara de care nu poti participa la competitii , si care costa de la vreo 40 si ceva in sus .
Nu am gasit licente pentru pescuit de pe tarm pentru perioada scurta , insa pentru pescuit din barca sigur exista licente pentru o zi .
Ce-i fain ii ca poti sa-ti scoti licenta de acasa , is diferite tarife , cel mai rapid 24 ore , da te costa vreo 44 de euro aia care daca o scoti de la ghiseu , adica live , te-ar costa 13 si ceva .

Ai dreptate , AGVPS putin probabil sa fi populat marea , da altii sa stii ca iau masuri ( populare cu dorada , dentex , etc.) .Se creaza continuu rezervatii , integrale sau nu , se stabilesc anual specii ( prin rotatie cred ) protejate , cu alte cuvinte se iau masuri . Ori toate astea costa bani . Daca se schimba legislatia eu primesc pliant prin posta . Vrei sa-ti plateasca statu toate astea ?
Intradevar , tinind cont ca eu am platit 11 euro pentru doi ani de zile , pot spune ca-i gratis .

Probabil ca in Franta ii alta treaba , insa cred ca stii faptul ca tanti UE a tras o amenda Frantei pentru ca se ocupa cu pescuitu de minori sub marimea minima legala in uniune , o bagatela de vreo 40 de milioane de euro plus citiva ani retro . Stiu , ii vorba de pescuit industrial , insa intre pescuitu industrial si ala recreativ exista un numitor comun ; pestele . Si atunci respectu ar trebui sa fie reciproc , daca exista, site-urile si virtualul nefiind un indicator sigur in chestiunea asta , prea is toate roz si lumea , macar timpu cit ii pe net ii place sa vada doar ce vrea ( asta asa , la modu general ) .
Astea ti le zic asa simplu ca informatie , nimic personal , nu vreu sa crezi ca te confund chiar pe tine cu ......gurmanzii amatori de pestisori care inca nu au apucat sa se reproduca niciodata .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Aug 2006, 15:00

[quote="mihaimircea"]revin cu intrebarea:

[quote="mihaimircea"]Am si eu aceeasi intrebare dar pentru coasta Spaniei - Costa Brava.
Ma duc in septembrie, langa Barcelona.

Ce se poate pescui, in ce conditii, cu ce (jig, lingurite etc) si daca aveti experiente personale ce echipamente imi recomandati (lungime lanseta si tip fir).

Multumesc[/quote][/quote]

Nu stiu la ce trag aia pe Costa Brava da io as da cam asa . Deci , bat de 2,70-3,00 MH sau H , multifilament de 20 lbs si un mono de 14-18 lbs ( ceva intre 0,30 si 0,35 ).Mulinete marimea 4000 , minim . Popper-e, walker-e , linguri compacte argintii 20-50gr. ancora matisata cu pana alba si vreo doua fire de flash - da nu pamatufuri . Voblere de suprafata , 10-15 cm lungime .
Voblerele si lingurile le lucrezi cu textil , recuperari rapide si zvicnituri scurte si dese , de fapt continuee din incheietura , asa ...un fel de tremurat continuu fara sa uiti sa mulinezi , un fel de Parkinson accentuat ..
Popper si walker cu mono . Asta pentru ca marea mai are si valuri , si pina apuci tu sa vezi cum si ce , hopa noduletu pe fir , mai ales daca in loc de un simplu bat rigid ai un fast , eventual si un vintulet rebel . Se lanseaza destul , tine cont ca un hidrotiger de la Yo-zuri are vreo 42 de grame la 12,5 cm , daca bine stiu .Daca valurile is groase , uita de walkere .
Preferabil sa pescuiesti de pe diguri , da daca te trezesti dimineata , asa pe la vreo 4 ( io nu-s in stare ) poti sa dai pe plaja .

Daca da al de sus si ai un atac la popper in val ii bai , ramii obsedat pe viata .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Re: ...

Mesaj de SF » 01 Aug 2006, 15:01

[quote="silviu ionescu"]m-am intors.Nu prea am avut timp e pescuit [/quote]

Am presimtit eu ceva .

Fir Intins!!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Aug 2006, 21:58

SF scrie:
tudor scrie:
alex dan scrie:in grecia pescuitul maritim ii gratis ca si in italia! :wink:
Pescuitul pe mare e gratis peste tot. Numai in Romania probabil ca AJVPS-ul a populat marea si acum se ocupa cu intretinerea ei si de aceea trebuie permis. :twisted:
Cred ca ti-am mai spus ca nu-i chiar asa . De ex. ,la o simpla cautare prin lumea virtuala am gasit ca pentru Costa Brava , unde vrea sa plece amicu Mihaimircea , licenta pe un an , de pe tarm ii vreo 13virgula ceva euro . Asta daca da la jig si lingurita , ca daca ii vin ideei s-ar putea sa creada aia ca-i profi si o sa-i ceara licenta federativa , fara de care nu poti participa la competitii , si care costa de la vreo 40 si ceva in sus .
Nu am gasit licente pentru pescuit de pe tarm pentru perioada scurta , insa pentru pescuit din barca sigur exista licente pentru o zi .
Ce-i fain ii ca poti sa-ti scoti licenta de acasa , is diferite tarife , cel mai rapid 24 ore , da te costa vreo 44 de euro aia care daca o scoti de la ghiseu , adica live , te-ar costa 13 si ceva .

Ai dreptate , AGVPS putin probabil sa fi populat marea , da altii sa stii ca iau masuri ( populare cu dorada , dentex , etc.) .Se creaza continuu rezervatii , integrale sau nu , se stabilesc anual specii ( prin rotatie cred ) protejate , cu alte cuvinte se iau masuri . Ori toate astea costa bani . Daca se schimba legislatia eu primesc pliant prin posta . Vrei sa-ti plateasca statu toate astea ?
Intradevar , tinind cont ca eu am platit 11 euro pentru doi ani de zile , pot spune ca-i gratis .

Probabil ca in Franta ii alta treaba , insa cred ca stii faptul ca tanti UE a tras o amenda Frantei pentru ca se ocupa cu pescuitu de minori sub marimea minima legala in uniune , o bagatela de vreo 40 de milioane de euro plus citiva ani retro . Stiu , ii vorba de pescuit industrial , insa intre pescuitu industrial si ala recreativ exista un numitor comun ; pestele . Si atunci respectu ar trebui sa fie reciproc , daca exista, site-urile si virtualul nefiind un indicator sigur in chestiunea asta , prea is toate roz si lumea , macar timpu cit ii pe net ii place sa vada doar ce vrea ( asta asa , la modu general ) .
Astea ti le zic asa simplu ca informatie , nimic personal , nu vreu sa crezi ca te confund chiar pe tine cu ......gurmanzii amatori de pestisori care inca nu au apucat sa se reproduca niciodata .

Fir Intins!!!
SF nu stiu ce am eu cu pescuitul industrial in Franta sau in alte parti. Nu am nici o responsabilitate in acest guvern, nu am avut si nici nu voi avea.
Din partea mea pescuitul comercial/industrial poate sa dispara definitiv dat fiind faptul ca pestele nu face parte din alimentatia mea.
Eu am mai luat permis in Catalonia si in Aragon si asta e pretul pe apa dulce. Nu am pescuit in mare. Insa am pescuit in mare in Franta, Irlanda, Suedia si in aceste tari nu exista permis de pescuit in mare. Vad ca in Grecia si Italia la fel. Trag deci concluzia ca numai in Spania exista, si pentru tine e normal ? Pai ce permis cand tu dai cu o lanseta si prin fata trece un vas cu plase de kilometrii ? Pai cu undita scoti toti pestii din mare ?
Si cei ce pescuiesc in Marea Neagra cu o biata lanseta pentru ce platesc ? Banii aia unde se duc si pentru ce ? (sau cine)

Tudor

Scrie răspuns