Pescuit in Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iul 2006, 14:25

[quote="sofoneamihai"] si mai rar palamida [/quote]

Palamida la ce ai luat , daca nu-i secret ?

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iul 2006, 14:42

[quote="andrei-ovidiu"].veneam pe plaja i cum eram putin luati in freza mai intram in firele pescarilor care dadeau noaptea de pe plaja la chefal...la cativa dintre ei am vazut chefali de m-am speriat...

de pescuit n-am pescuit pt. ca aveam de vizitat si de batut cluburile...discotecile si alte nebunii :D[/quote]

Daca bateai putin portu , la aceasi ora adica noaptea , cu putin noroc vedeai niste forme lunguiete in umbra barcilor . Is baracude de Mediterrana. Vin la mal primavara , dupa care se mai disperseaza , insa ramin suficiente prin porturi incit sa constituie o tinta pentru o partida de spinning nocturn , citeodata chiar spectaculoasa ( urmariri , luminari , plecari pe sub barci si taieturi ). Chefalii aia de care te-ai speriat tu erau buni de momeala . Data viitoare poate te mai gindesti inainte sa te iei in freza he !he!

Fir Intins!!!

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 13 Iul 2006, 19:30

La paine ( nu una accidental ci vreo 5-6 ) printre chefali .

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 14 Iul 2006, 00:11

in timp ce pescuiam din port am vazut de cateva ori un scenariu foarte interesant.

saritura la 50m de mal (in interiorul portului), si vedeam o creasta maronie apropiinduse de mal. dupa care vreo 5 secunde liniste ... si dintro data vedeam cate un chefal de 1, 2 kg inotand ca disperatul ( 10m de mal, pe langa pluta mea) si in spatele lui aparea monstrul. un peste de vreo 80cm - 100cm (si mai mare), cu o creasta mare pe spate si inotatoare mari (exact ca si la ton), in dungi alb-maroni de la bot spre coada.

localnicii miau zis ca este un peste care sta in porturi si ca ii foarte greu de prins.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iul 2006, 13:30

[quote="sofoneamihai"]La paine ( nu una accidental ci vreo 5-6 ) printre chefali .[/quote]

La palamida ii mai zice si bonito ( inainte faceam si eu o confuzie , da cineva a avut rabdare sa-mi explice ) . Ii un rapitor in toata regula . Sa prinzi 5-6 bucati in timp ce asteptai chefalu la piine ii ca si cum ai prinde 5-6 avati in timp ce dai la caras cu mamaliga .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iul 2006, 13:52

[quote="alex dan"]in timp ce pescuiam din port am vazut de cateva ori un scenariu foarte interesant.

saritura la 50m de mal (in interiorul portului), si vedeam o creasta maronie apropiinduse de mal. dupa care vreo 5 secunde liniste ... si dintro data vedeam cate un chefal de 1, 2 kg inotand ca disperatul ( 10m de mal, pe langa pluta mea) si in spatele lui aparea monstrul. un peste de vreo 80cm - 100cm (si mai mare), cu o creasta mare pe spate si inotatoare mari (exact ca si la ton), in dungi alb-maroni de la bot spre coada.

Nu avea cumva si gheare de tigru pe inotatoare si coama de leu pe burta ? Descrierea asta corespunde ( care o zici tu ) cred ...Leviathanului ( care cica traia in mare ) . Ai avut mare noroc ca nu te-a privit in ochi , te-ai fi transformat intr-un crab pe loc . Pe femei le transforma in anemone de mare ( din alea ca de pui mina pe ele faci febra ) .
Pe bune , cine stii ce-ai vazut .

localnicii miau zis ca este un peste care sta in porturi si ca ii foarte greu de prins.[/quote]

Baracudele mari is cunoscute drept " solitari " . Era un batrin lup de mare care tinea o circiuma in port si care se oferea sa faca cinste la cel care ii aducea un " solitar " , pescuit cu bat binenteles . Mincare si bautura ,cit puteai duce . Nu a fost asta motivul pentru care a dat faliment , deci batrinul stia in ce se baga cind se oferea sa faca cinste .

Fir Intins!!!

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 16 Iul 2006, 18:37

SF-ule, hai pt ca eshti baiat bun sa itzi zic un secret meseriash. (secret zis pe un forum.... haios)
Oricum, sa shti ca in saratura noua mea bomba in domeniu pescuitului este:

..... tadaaaaaaaaaaa!!!!
eshti curios?

(Metoda care urmeaza a fi destainuita e o revolutzie in pescuitul rapitorului. Cel putzin mie mi-a dat rezultate extraordinare shi pe deasupra e shi super meseriasha ca feeling)

.... shi cum ziceam....

Berkley Gulp sau FoodSorce Lures! E un "twister" facut din proteine biodegradabile, care sunt shi hranitoare pt peshti + aroma super ! Crabi, shad, power worms... etc. Tot ce vrea mushchii tai!
Faza totala e ca le pescuieshti ca pe un twister, plus daca te plict le lashi in pace shi actzioneaza ca o momeala(aproape la fel de buna). Dar metoda cu cele mai multe rezultate la mine a fost sa le pescuiesc precum un twister dar cu pauze de 10 secunde din cand in cand.

Am ramas masca la prima trasatura cu soft lure-ul respectiv pe rol de momeala ( am mers sa desfac o bere, aprind o tzigara, etc... shi cand m-am intors aveam mushteriu in carlig). Dupa cateva intamplari de genul asta am decretat ca sunt beton.
Bine intzeles asta e numai cireasha de pe tort pt ca esentzialul e ca evoulaza ca un "twister" shi are aceashi textura.
Iar nu in ultimul rand in cazul unei rupturi nu te simtzi asha vinovat , ba ii shi urezi solzosului "sa-tzi fie de bine!"

Inca ceva , vezi ca au Stick Bait ,ceva combinatzie intre vierme shi shad care arata patetic (exceptzie culoarea argintie pe laturi shi meagra pe spate). Nu are nimic "atractivo- vibrator" ... nici paleta shad-ului , nici coada viermelui, e doar o "rama". O sa fi uimit ce rezultate are cand il joci pe verticala din barca!

Incearca shi o sa dai o bere!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Iul 2006, 22:19

Mihai in mare parte are dreptate referitor la produsele BERKLEY GULP.

In Galeria Foto am postat mai multe poze cu calcani si cu un red xxx de 1,01m.si 10,4kg.,pesti prinsi de mine in Goful Mexic la jig cu BERKLEY GULP Minnow Grub de 2 inch,culoare chartreuse sau rosie(culoare ce-i place mult calcanului).
Sunt f. bune produse ,daca sti cum sa le folosesti,insa comparativ cu plasticile obisnuite(si ma refer in special la grub-uri)sunt ceva mai rigide ,sau cel putin erau acum 3 ani cand am inceput sa pescuiesc cu ele ,dar au marele avantaj ca nu sunt plastice, sunt biodegradabile si pestii datorita substantelor atractante continute in ele ataca mai bine aceste naluci si le mentin in gura mai mult timp pacaliti de gustul lor.
Singura problema e ca dupa ce ai deschis un plic ce contine produse GULP si nu-l inchizi perfect o sa ai surpriza sa constati ca s-au intarit ca niste pietre.De asemenea ,daca faci o pauza la pescuit si nu vrei sa se usuce GULP-ul e bine sa-l tii in apa ,sau in alta punga ce se poate inchide ermetic(nu aceeasi punga de unde l-ai scos ,decat daca nu mai e nimic in ea).De fapt pe fiecare pungulita scrie sa nu redepozitezi grub-ul dupa folosire alaturi de celelalte ramase.Pretul produselor BERKLEY GULP e destul de mare (cca.$6) dar de multe ori merita sa platesti ca ai sanse mai mari de a prinde peste daca sti sa pescuiesti cu ele.

Intr-o zi in toamna anului trecut pescuiam la calcan la ROLLOVER PASS,Golful Mexic ,Texas cu GULP MINNOW GRUB 2 inch(5cm.) jigu-ri in tandem cu grub rosu si chartreuse.L a un moment dat am atac ,intep ,dar datorita probabil unor zgarieturi ale forfach-ului mono pe care atasez plumbii suplimentari si margelele,acesta se rupe.
Refac montura cu forfach mono continuat cu cele doua forfach-uri fluorocarbon de care sunt legate cele doua jig-uri.Ma deplasez in alt loc si reusesc sa mai prind niste calcani ,apoi peste cca. o ora ma reintorc in locul unde am rupt montura.La a doua sau a treia lansare am atac ,intep ,aduc calcanul prins in mincioc si pe mal stupoare!!!Cand sa scot carligul ,observ ca mai are doua forfach-uri iesind din gura lui.
Era exact montura pierduta de mine cand am intepat,fara plumbii si margelele ce au ramas pe fundul apei.Ce m-a intrigat a fost aceea ca atunci cand am simtit atacul pestelui si intepand am rupt,calcanul nu avea cum sa atace in acelas timp amandoua jig-urile ,intre ele era o diferenta de lungime de cca.25 de cm.
Deci a atacat primul jig,eu am rupt la intepare ,apoi in cine stie in cat timp a vazut si al doilea jig si l-a inghitit dupa ce-l inghitise pe primul.Nu ar fii inghitit niciodata un grub din plastic normal simtind ca e pacaleala dar a inghitit GULP MINNOW GRUB ca peste o ora sa atace din nou alt MINNOW GRUB GULP si in felul acesta sa-l pot prinde.
Poza acestui calcan la fel e postata in Galeria Foto,o puteti vedea ,la fel si firele iesite din gura.Acasa am recuperat cele doua jig-uri GAMAKATSU din stomacul lui.
Puteti trage concluziile pe care le vreti.

Jean Scurtu

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Iul 2006, 13:07

Multam la amindoi de idee . Le-am vazut si eu da nu m-am incumetat ( ma atrage mai mult un brat de caracatita montat pe cirlig lestat , ii drept ca ii cam bibiloasa treaba ) , da acuma ca ziceti voi o sa incerc , probabil saptamina viitoare .

Fir Intins!!!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 22 Iul 2006, 10:18

Am si eu aceeasi intrebare dar pentru coasta Spaniei - Costa Brava.
Ma duc in septembrie, langa Barcelona.

Ce se poate pescui, in ce conditii, cu ce (jig, lingurite etc) si daca aveti experiente personale ce echipamente imi recomandati (lungime lanseta si tip fir).

Multumesc
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Scrie răspuns