Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Aug 2006, 09:34

O sa va invitam oficial in cadrul concursului pe care il organizam in cadrul federatiei. Vor fi probabil 2 manse, una pe lac una pe riu. Locatia va fi pe riul Aries, iar etapele pe lac vor fi pe Oasa sauTau. Nu exclud varianta Iezere. Clubul de pescuit sectia de musca va decide locatiile si data . Luni va fi definitivat si simbata viitoare si duminica va fi concursul. Ai incercat sa arunci un padurar in apa?

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 19 Aug 2006, 21:01

In ceea ce priveste padurarul aruncat in apa, ... nu a fost cazul pana acum, dar daca va fi "musai" ... nu se stie nici odata !
La concurs as vrea sa vin neaparat. Oasa e unul din lacurile mele preferate, dar de la Oasa si pana la Aries e cale lunga ca sa-l poti parcurge intre doua manse de pescuit. Nu ar fi mai bine pe unul din afluentii Sebesului, in apropiere de Oasa ? De ex. P. Prigoana ???
Problema mea este ca eu s-ar putea sa fiu in Retezat exact in Week-End - ul viitor. Oricum, daca suntem invitati vom participa (cu sau fara mine). Va rugam sa ne dati toate detaliile necesare din timp (cost, cazare, conditii generale de participare, etc.)
Va multumim !!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Aug 2006, 07:10

Totul depinde numai si numai de vreme. Se anunta ploi diluviene. Invitatiile sunt pregatite.

Iti dau o informatie pe care nu o are multa lume, pentru ca nimeni nu vrea sa stie ce se intimpla in tara asta. Pe fondul de mediu mai este o sesiune de finantare in luna noiembrie. APS Alba intentioneaza (ia-o ca garantie) sa mai depuna un proiect pe refacere biodiversitate (30 miliarde lei vechi, 90% nerambursabil) prin care vrem sa facem 9300 de cascade podite si sa introducem 4-10 milioane puiet de pastrav pe apele de munte. Nu va intereseaza cum o facem? Aviz pentru toate asociatiile responsabile. Poate vede si dl. Tarus.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 21 Aug 2006, 21:04

Apsalba a zis "Pe fondul de mediu mai este o sesiune de finantare in luna noiembrie. APS Alba intentioneaza (ia-o ca garantie) sa mai depuna un proiect pe refacere biodiversitate (30 miliarde lei vechi, 90% nerambursabil) prin care vrem sa facem 9300 de cascade podite si sa introducem 4-10 milioane puiet de pastrav pe apele de munte. Nu va intereseaza cum o facem? Aviz pentru toate asociatiile responsabile. Poate vede si dl. Tarus."
Cum sa nu ne intereseze ? Ne intereseaza chiar foarte mult! Ne poti da detalii ? Ce trebuie sa facem ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Aug 2006, 06:53

Un proiect eligibil conform Ghidului de finantare postat pe www.afm.ro.
Asta trebuie facut. Daca nu aveti experienta proiectelor de finantare, va oferim consultanta.
Federatia are un departament infiintat special pentru asa ceva pentru asociatiile membre. Pentru asociatiile nemembre consultanta se face contracost.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 22 Aug 2006, 21:35

- Este normal ca un asemenea proiect sa se faca contracost ca in mod normal si costul proiectului trebuie sa intre la capitolul "cheltuieli". Important este ca proiectantul sa-si asume riscul privind posibilitatea neancasarii onorariului in cazul in care proiectul nu se aproba.
- Joi 24.08.2006 avem sedinta de lucru. Membrii asociatiei care doresc sa participe la concursul anuntat, asteapta detaliile necesare si e cam tarziu !! Daca se tine concursul, voi veni si eu, pentru ca varianta cu emisiunea "Pescar hoinar in Retezat" din motive care tin de realizatori s-a amanat. Atunci ne putem cunoaste mai bine si sa discutam mai multe.
Asteptam vesti noi !

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 22 Aug 2006, 21:46

Era sa uit ! A.P.S. Salmo-Carpatica Lupeni, fiind o asociatie noua si mai mult decat modesta, doreste sa contribuie totusi cu o mica atentie la realizarea concursului, daca acceptati bineanteles ! Dorim sa oferim fiecarui participant (ca "premiu de participare") cate un exemplar de colectie din Revista "Pescar Modern". De aceea am dorii sa stim din timp aproximativ numarul de participanti preconizat, sa stim cate exemplare sa aducem.
Cu prietenie !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Aug 2006, 08:39

Din motive de concedii etapa de pescuit la musca se suspenda.

ANPA a dispus in urma solicitarii noastre anularea tuturor autorizatiilor de pescuit in apele de munte pentru toate AJVPS-urile din tara. Asteptam ca acestea sa intre in legalitate si in rind cu toate asociatiile.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 25 Aug 2006, 22:52

Apsalba ! Nu-ti fa probleme ptr. concurs ! Cand va fi sa fie te rugam sa ne anunti din timp !
In ceea ce priveste anuntul cu privire la RETRAGEREA AUTORIZATIEI DE PESCUIT TUTUROR ajvps - URILOR DIN TARA, DE CATRE ANPA, trebuie sa recunosc ca este ceea mai mare veste pe care o puteam primii vreodata. Eu il iau ca pe un adevar, sperand sa nu fie o farsa de ... 23 august !!!). Este ca sa zic asa IMPLINIREA SCOPULUI ACESTUI TOPIC pe care l-am lansat atunci cand obtinusem contractul cu CNAFP-ul si eram mahnit ca nu avem acces la resursele acvatice vii din apele de munte.
Iti multumesc in primul rand tie si tuturor celor care si-au adus contributia intr-un fel sau altul la realizarea acestei mari victorii. Te rog transmite si colegilor tai sincere felicitari din partea mea personal si a Asociatiei Pescarilor Sportivi Salmo-Carpatica Lupeni ! Meritele voastre sunt incontestabile ! Jos Palaria !
Dupa felul cum vorbesti cu mine in ultimul timp am inteles ca nu esti suparat pentru felul cum am dus pe acest topic sau aiurea o lupta de idei, care chiar daca pe alocuri a avut si valente mai dure, in esenta s-a vrut a fi constructiva, dovada fiind aprecierile mele pozitive vizavi de realizarile voastre.
Cred ca ar fi bine sa dai acest anunt si pe alte topicuri. Sunt convins ca pescarii abia asteapta sa afle !
NOI SUCCESE !!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Aug 2006, 12:44

O sa-ti pun pe e-mail notificarile ANPS. Nu o lua ca o lectie pe care vrem sa o servim altora. Noi chiar vrem sa facem ceva si in primul rind vrem ca legile sa fie respectate. La solicitarea noastra ministerul programeaza o intilnire cu toti cei implicati in pescuitul sportiv pentru a lamuri odata pentru totdeauna ce este de facut. Daca vrei sa te distrezi, vezi ce ordin a postat dl. Stefan ANPA pentru legalizarea pescuitului comercial pe baraje. Nu conteaza ca incalca legea pescuitului, dar incalca si trei directive europene privind habitatele. Asta ca sa vezi ce berbeci se ocupa de integrarea in UE. Daca le spui ce crezi despre ei, te ameninta cu nu stiu ce. Eu cel putin nu ma sperii de nimeni, atita timp cit respect si aplic legea. Va asteptam sqa va implicati activ in demersurile pe care le facem, pentru ca noi nu urmarim sa vindem reviste sau sa ne capatuim din ceea ce facem. Chiar avem din ce sa traim, si vrem sa dezvoltam posibilitati si pentru altii.

Scrie răspuns