Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Daca esti membru la o asociatie nou infiintata, nu trebuie sa mai platesti nimic. RNP stie treaba asta ,dar continua sa abuzeze de un drept pe care l-a pierdut prin modificarea legii nr. 192/2001. Abuzurile facute de padurari trebuie aduse la cunostiinta asociatiei din care faci parte care este obligata prin statut sa apere drepturile membrilor sai. Asa se procedeaza la Alba si pescarii nostri pescuiesc linistiti cu toate ca sunt sicanati si de angajatii AGVPS care au ramas fara salarii, 80% dintre pescari trecind la noua asocistie, si de padurari. Oare nu se intreaba nimeni de ce pescarii fug de la AJVPS la noi? Raspunsul e simplu. Fondatorii asociatiei noastre nu sunt si angajatii asociatiei si nu primesc salarii. Singurii angajati sunt inspectorii bazinelor piscicole. Ne convine abuzul RNP pentru ca s-a transformat intr-o sursa de venit pentru asociatie, avind deschise procese penale contra RNP si in care asociatia s-a constituit si parte civila in proces. RNP trebuie sa priceapa ca nu e stat in stat si este obligata sa respecte si sa aplice legile tarii.
Permise 2006
Apsalba ! Ai spus ca vom fi convocati de ANPA si CNAFP la o sedinta unde sa fim anuntati oficial de toate schimbarile cauzate de castigarea procesului cu RNP. Desi initial am anuntat ca nu ma voi prezenta, acum astept cu nerabdare, dar sper sa nu ma prinda Revelionul asteptand. Ce zici ?
Lasa Pityu ca mai e o luna din sezonul de pescuit si pentru anul viitor tot se schimba legea . Unde ai auzit o lege care sa nu sufere modificari macar odata pe an in Romania ? De asta nu vin nici strainii sa investeasca in nimic pentru ca nu avem legi stabile . Fiecare lege este facuta in interesul cuiva si nu pentru oamenii de rand .
Am spus ca vom fi convocati la dezbaterea legii pescuitului. Cit despre RNP, ieri s-a transmis, in urma notificarii noastre, decizia de supendare a tuturor autorizatiilor eliberate catre RNP si de suspendare a tuturor permiselor eliberate de Directiile silvice si interzicerea eliberarii altora. Astept sa primesc originalul deciziei prin prioripost cu confirmare de primire si vi-l pun la dispozitie la cerere pentru a nu mai avea probleme cu padurarii.
-
- senior
confirm decizia ANPA de suspendare a autorizatiilor de pescuit recreativ-sportiv eliberate directiilor silvice din toata tara, conform deciziei instantei de judecata.
Romsilva nu mai are drept sa elibereze permise de pescuit pe baza ord. 231/2006 si trebuie sa anuleze permisele deja eliberate.
Romsilva nu mai are drept sa elibereze permise de pescuit pe baza ord. 231/2006 si trebuie sa anuleze permisele deja eliberate.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
asta nu e aberant ?
adica sa se aplice o chestie retroactiv ?
ce vina are unul caruia Romsilva i-a eliberat permis si i-a luat banii ca de fapt Romsilva nu avea dreptul asta ?
ce vina are unul caruia Romsilva i-a eliberat permis si i-a luat banii ca de fapt Romsilva nu avea dreptul asta ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Astazi, 10.08.2006 , m-am deplasat de la Targoviste 40 Km pana la Ocolul silvic Moroieni pentru a lua un permis Romsilva pentru Ialomita superioara, pt. doua zile si anume pentru zilele de 13.08 si 19.08. Am platit 50 Ron. M-am deplasat astazi deoarece in zilele de sambata si duminica nu are cine sa elibereze permise. Am cerut initial un permis pentru 10 zile conform tarifelor afisate de Romsilva pe internet. Am fost refuzat pe motiv ca ei nu pot elibera astfel de permise. Toate argumentele mele cu internetul nu au contat de loc. In teritoriu nu se stie nimic de suspendarea ord.231. Am luat permisele pentru ca vreau sa pescuiesc linistit si nu sa ma cert cu omul verde. Trebuie facut ceva cu Romsilva asta. Sa se schimbe odata legea pescuitului si ANPA sa-si faca treaba. Este inadmisibil sa pierd o zi cu deplasarea la ocolul silvic tot pe cheltuiala mea. Permisul de pescuit trebuie sa fie usor de procurat , nu cum vor birocratii de la Romsilva. Aceeasi situatie era lunile trecute si la Azuga si la Rucar. Eu nu mi-am permis sa dau 450 Ron pe un permis Romsilva pe tot sezonul pentru toate apele si pentru care trebuia sa ma deplasez la Bucuresti la birocrati ca sa-l iau.
-
- senior
nu se aplica retroactiv. insa daca instanta a decis ca majoritatea articolelor ordinul 231 pe baza carora RNP elibereaza permise de pescuit sportiv, sunt suspendate atunci permisele anuale eliberate de RNP sunt si ele suspendate.Sorin scrie:asta nu e aberant ?
ANPA a notificat RNP de 2 ori acest lucru. prima data i-a pus in vedere sa respecte decizia instantei, adica sa nu mai elibereze permise, fapt care nu s-a intamplat. a doua oara i-a anuntat explicit de suspendarea autorizatiilor pe baza carora se elibereaza permisele de pescuit.
flydb
poti merge la directia silvica si sa soliciti returnarea sumei platite intrucat taxarea pescarilor de catre RNP este ilegala, dupa decizia instantei de suspendare a articolelor ord 231.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
Stii ce se intampla ?
din toata chestia asta tot pescarul are de suferit ....du-te acu cu jalba-n prohab sa-ti recuperezi banii de pe te miri unde , si sa scoti un nou permis de pe cine stie unde ....nu stiu , mi se pare o mare bataie de joc de care nu da socoteala nimeni
ajungi in felu asta sa crezi ca cel mai bun ''permis'' ar fi o bata mare de base ball cu care sa-i altoiesti pe eventualii controlori de sa le mearga fulgii .
din toata chestia asta tot pescarul are de suferit ....du-te acu cu jalba-n prohab sa-ti recuperezi banii de pe te miri unde , si sa scoti un nou permis de pe cine stie unde ....nu stiu , mi se pare o mare bataie de joc de care nu da socoteala nimeni
ajungi in felu asta sa crezi ca cel mai bun ''permis'' ar fi o bata mare de base ball cu care sa-i altoiesti pe eventualii controlori de sa le mearga fulgii .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va