Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 15 Iul 2006, 23:06

apsalba scrie:. Am initiat in numele federatiei o initiativa legislativa pentru anularea art. II1 din Ordonanta 69. Vom vedea ce se intimpla si dupa intilnirea de saptamina viitoare cu MAPDR, RNP, CNAFP, ANPA. si ARBDD. Legea trebuie sa fie pentru toti.
Mai slabestene cu federatria ta ... ca-mi fac si eu trei asociatii cu cate trei membrii si imi fac FEDERATIE de pescuit industrial sportiv :lol:
si-l pun presedinte de onoare pe "prietenul pescar" jiji stefan si va termim pe toti astia care mai visati la pescuit sportiv si la pesti.

P.S.
Sper ca stiti de gluma !
S'altare și bunăstare !

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 15 Iul 2006, 23:41

Permisele ptr. ape de munte sunt eliberate de RNP Romsilva (gestionarul acestor ape, pana se va numi alt gestionar in locul lor) si sunt similare cu autorizatiile pe care le elibereaza dansii ptr. pescuitul cu ziua.
Oricum astea sunt mult mai valabile decat cele eliberate de CNAFP pentru apele colinare si de ses, cu care pescarii vostrii (Apsalba ! ) pescuiesc (braconeaza sub obladuirea ta !!!) total ilegal in apele de munte.
Spuneti voi Danubiule, MihaiV, Blackmind, Adiwolf, etc. daca voi ati avea curajul sa pescuiti cu permis de ses in ape de munte, ca raspunsul lui Apsalba il stiu pe de rost, asa ca nu e cazul sa-l mai posteze !
Va multumesc !

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 16 Iul 2006, 17:32

Accesul la resursa aflata in apele de munte il da astazi numai si numai RNP Romsilva.Este ilicit pescuitul in apele de munte pe baza permiselor de pescuit tiparite de CNAFP si personalizate abuziv cu inscrierea pe formular CNAFP. CNAFP nu a incheiat nici-un contract pentru apele de munte nici macar cu Apsalba sau daca a incheiat nu are sustinere in legislatia actuala.
ANPA si CNAFP au generat cea mai mare brambureala a sectorului piscicol care se va limpezi foarte greu si cu cheltuieli deosebite.Numai cind existenta acestor structuri a conducatorilor si a sustinatorilor lor se va conjuga la trecut sectorul piscicol si pescarii vor putea rasufla linistiti

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 16 Iul 2006, 18:03

Corect si la obiect ! Multumesc pentru precizari Danubiu !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 17 Iul 2006, 07:13

Permisele RNP in forma data de Ord.231 au fost anulate de instanta. Stat de drept fara a respecta decizia instantelor de judecata?
Indicati-mi si mie un text de lege care sa va dea dreptate. Nu cu presupuneri, ca RNP a fost gestionar de cind se stie, pentru ca acum nu mai este. Ce dumnezeu, nu puteti sa citati un text de lege? Poate ca eu ma insel. Demonstrati-mi acest lucru.
Unde scrie pe permisele CNAFP ca sunt valabile doar pe apele de ses?
Taica Noe, stiu de gluma. De ce nu faci o federatie? O sa vezi ca nu e ceva de gluma, daca vrei sa faci ceva cu adevarat durabil.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 17 Iul 2006, 08:16

Apsalba
Hotarirea nu ese definitiva.Daca forma permiselor eliberate comform Ord. 231 nu este acceptata deocamdata de instanta, art II¹ din Legea 113/2005 care da RNP calitatea de gestionar precum si contractele incheiate cu terti sunt in vigoare. Prin atitudine CNAFP recunoaste ca nu poate incheia contracte pentru apele de munte deoarece pina in acest moment nu a delegat gestiunea pentru aceste ape la nici-o asociarie din lipsa de competenta.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 17 Iul 2006, 08:53

Hotararea este executorie, pina ramine definitiva.
Ari II1 deleaga gestionarea durabila, care conf. Art. 4 lit. k este un ansamblu de norme tehnice, nicidecum economice, ceea ce nu-i confera calitatea de gestionar prevazuta la art. 8 din L 192/2001.
Atitudinea CNAFP nu are relevanta, ea trebuind sa respecte legea nicidecum parereile lor.
Delegarea de gestiune se da pe bazine piscicole naturale, nicidecum pe ape de ses, munte,etc. Bazin piscicol inseamna de la izvor pina la varsare.
Asa spune legea, dar din pacate nimeni nu vrea s-o citeasca si sa o aplice.
Cit despre RNP va postez art. 84 si 85 din codul silvic de unde reiese clar ca nu sunt gestionari, si n-au fost niciodata, avind doar calitatea de administratori data de art. 79 din Legea 192/2001, articol care a fost abrogat de Legea 113/2005.
ART. 84
Administrarea, ocrotirea, gospodarirea unitara si rationala a fondului cinegetic si a fondului piscicol din apele de munte se asigura de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
In indeplinirea atributiilor prevazute la alin. 1, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura emite norme tehnice pentru ocrotirea si gospodarirea fondurilor de vinatoare si a fondurilor piscicole din apele de munte, care sint obligatorii pentru toti detinatorii acestora, indiferent de forma de proprietate.

ART. 85
In executarea atributiilor de serviciu, personalul silvic care raspunde de ocrotirea, selectia si paza vinatului practica vinatoarea, pe fondurile de vinatoare gospodarite de unitatile silvice, pe baza permisului de portarma si a autorizatiei date de catre ocolul silvic care are in gestiune fondul respectiv.
Activitatea de vinatoare recreativa si pescuitul sportiv se reglementeaza prin lege.
Care este legea care stabileste activitatea de pescuit in Romania? Nu cumva Legea 192/2001?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 17 Iul 2006, 10:39

Nota 10 pestru interpretare subiectiva si diversionista. Discutam dupa ce hotarirea ramine definitiva si irevocabila. Personal vad lucrurile asa cum le-am prezentat, dar asta nu inseamna ca instanta va avea accelas punct de vedere cu al meu.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 17 Iul 2006, 11:10

Oare executoriu ce inseamna? Ca nu trebuie aplicata pina ramine definitiva? Ordinul este suspendat pina ramine definitiva, deci nu mai produce oricum efecte. Unde vezi interpretarea subiectiva?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 17 Iul 2006, 11:37

A fost pusa o intrebare. Se poate pescui cu permisele eliberate de asociatiile care au contractate ape de munte cu RNP? Eu am sustinut si sustin ca da. Voi aveti contract cu CNAFP pentru apele de munte? Daca nu atunci care este baza legala care va permite sa pescuiti in apele de munte? Definirea bazinului piscicol natural = izvor-varsare este “subtirica�. Vezi art 3 din 192/2001. Complexul lagunar Razelm-Sinoe si lacurile litorale, sau baltile si lacurile naturale, sau lacurile de acumulare cu zonele lor inundabile la viituri etc au izvor-varsare? Mai este nevoie sa consultam un cosilier juridic? Daca hotarirea este executorie de ce CNAFP nu a facut notificare asociatiilor pentru a incheia un aditional la contractul aflat in derulare?

Scrie răspuns