Tocmai m-am intors de la Trezorerie, unde am platit Cuantumul taxei de autorizare 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, conform HG 1016/2008, in contul nr. 20160103 "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare", deschis la unitatile Trezoreriei Statului.
Dialogul cu doamna de la ghiseu a fost foarte dragut:
- Sunt persoana fizica si doresc sa achit o taxa de 30 de lei in contul ...
- Nu-mi spuneti contul. Spuneti-mi pentru ce vreti sa platiti!
- Pentru permis de pescuit.
- Aaa! Pai ziceti asa. Acum e clar, doar am primit instructiuni. Stiu eu in ce cont trebuie sa ajunga. Si a inceput sa cante aia cu « pescarul amator ... » Foarte simpatica doamna !
- Dar mi-a spus cineva (na ca iar a ajuns “cineva”) ca persoanele fizice nu pot sa plateasca la Trezorerie si ca imi veti rade in nas!
- Spuneti-i din partea mea ca habar n-are!
- Multumesc.
Asa ca i-am dat buletinul si 30 de lei si mi-a eliberat chitanta pe care scrie numarul de cont (20160103) si “Taxe si tarife pt. elib. licente, autoriz. de functi.”.
Am printat si HG 1016/2008, caci are doar doua pagini. Inarmat cu aceste doua documente plec la pescuit. Daca vine in control un Inspector ANPA, stie despre ce e vorba. Daca vine un jandarm sau politist care n-a citit HG 1016/2008 ii vorbesc frumos si ii dau legea sa o citeasca.
Iar peste 1-2 saptamani, cand ajung permisele la filialele ANPA, voi merge sa imi iau permisul.
Daca vrea "cineva" sa ma controleze, atunci pot sa-i spun orele si locul unde ma poate gasi pescuind. Sa vedem ce-o sa-mi faca!