Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ptr.SENIOR .Crezi ca cei mari nu stiu ce se intampla, ca doar traim in romania.si uite asa merge treaba.poti sa anunti si pe buna din groapa ca tot asa merge treaba.ROMANIA tara tuturor posibilitatilor.inca nu s-a nascut acela care sa ia taurul de coarne,asa ca fiecare vede in fata lui propriul interes chiar daca este ANPA,asociatia lui peste sau cine stie ce alta gramada ordonata facuta in scopul si pentru binele pescarului.Hai sa fim seriosi si sa ne dam seama ca povesti pescaresti stim toti,asa ca o sa apara legi peste legi dar care au ca rezultat 000000000000000 infinit...
-
- utilizator constant
unde platim!!!??
hai sa facem un sondaj...
cine plateste taxa de permis la anpa si cine plateste in alta parte(aps,ajvps..)!!
eu sunt complet derutat...poate nu mai imi fac deloc ca vad ca orisum niciuna din variante nu pare a fi valabila in ochii unuia sau altuia
cine plateste taxa de permis la anpa si cine plateste in alta parte(aps,ajvps..)!!
eu sunt complet derutat...poate nu mai imi fac deloc ca vad ca orisum niciuna din variante nu pare a fi valabila in ochii unuia sau altuia
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
Din pacate cei care dau acte nrmative in tara asta ori sint incompetenti,or vor sa protejeze interesele unora ori se razboiesc intre ei si emit acte normative greu de aplicat(dar care arata celeilalte tabere ca daca vor le pot face rau legal).In cazul nostru li s-a aratat cartonasul "galben" asociatiilor.
ANPA are 10 filiale in tara deci va fi f.greu sa distribuie permise direct pescarilor.Nu cred ca vor fi 5% din pescari care vor lua permise de la ANPA.Din cauza ca nu se cunoaste aceasta posibilitate,din cauza ca sint prea departe de locul de domiciliu al multor pescari si ce e mai grav din cauza ca multi pescari inca se tem de puterea ascatiilor.Pt cei mai multi pescari asociatiile reprezinta legea, mai bine zis ce spun asociatiile e litera de lege fiindu-le frica sa-i contrazica chiar daca legea le da dreptate.Explicatia lor e simpla"ce te poti pune cu astia?"
Daca s-ar fi prevazut posibiltatea ca aceste permise sa poata fi luate de pescari direct de la magazinele de pescuit(de exemplu) ar fi inteles pescarii ca nu mai sint obligati sa fie membri ai unei asociatii.Acesta ar fi fost cartonasul"rosu" aratat asociatiilor.
In plus sint convins ca se vor face abuzuri de care acei reprezentanti ai asociatiilor care fac controale singuri si care vor ameninta in continuare pescarii ca daca nu platesc la ei la asociatie vor fi amendati.
Partea cea mai trista e ca nici organele abilitate sa ne controleze nu stiu legea sau fac jocul asociatiilor .
Daca filialele ANPA for sesiza capitala ca nu fac fata se vor lua masuri.Sa speram ca nu vor fi de partea asociatiilor
ANPA are 10 filiale in tara deci va fi f.greu sa distribuie permise direct pescarilor.Nu cred ca vor fi 5% din pescari care vor lua permise de la ANPA.Din cauza ca nu se cunoaste aceasta posibilitate,din cauza ca sint prea departe de locul de domiciliu al multor pescari si ce e mai grav din cauza ca multi pescari inca se tem de puterea ascatiilor.Pt cei mai multi pescari asociatiile reprezinta legea, mai bine zis ce spun asociatiile e litera de lege fiindu-le frica sa-i contrazica chiar daca legea le da dreptate.Explicatia lor e simpla"ce te poti pune cu astia?"
Daca s-ar fi prevazut posibiltatea ca aceste permise sa poata fi luate de pescari direct de la magazinele de pescuit(de exemplu) ar fi inteles pescarii ca nu mai sint obligati sa fie membri ai unei asociatii.Acesta ar fi fost cartonasul"rosu" aratat asociatiilor.
In plus sint convins ca se vor face abuzuri de care acei reprezentanti ai asociatiilor care fac controale singuri si care vor ameninta in continuare pescarii ca daca nu platesc la ei la asociatie vor fi amendati.
Partea cea mai trista e ca nici organele abilitate sa ne controleze nu stiu legea sau fac jocul asociatiilor .
Daca filialele ANPA for sesiza capitala ca nu fac fata se vor lua masuri.Sa speram ca nu vor fi de partea asociatiilor

si deci cum facem pana la urma ? ramanem cu calitatea de pescar nedemonstrata ? 

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Lovitura de teatru.Citesc de dimi acest topic dupa care pun mana pe telefon si sun la reprezentantul local ANPA(filiala Brasov)ca sa-l intreb daca pot plati cei 30Ron la Trezorerie,iar apoi sa merg la el ptr. eliberare permis.Foarte amabil acesta imi raspunde ca trebuie sa fiu afiliat la o asociatie de pescuit in primul rand,ca sa pot primi permis
Asta nu o pot face ca o simpla pers. fizica,ca simplu pescar.Cat despre ordinul privind pescuitul sportiv\recreativ din 2008 spune ca momentan e anulat.Cum e mai fratilor pana la urma? 

-
- utilizator constant
ANPA are 10 filiale in tara
Are 10 filiale dar in principiu fiecare judet(citeva cazuri:la doua judete)are un reprezentant ANPA, cu birou fie in cadrul DADR-urilor judetene fie la OJRSA(acest lucru e usor de aflat de pe saitul lor);cert este ca reprezentantii lor in teritoriu inca nu stiu ceva sigur si afirmatiile lor sint mai mult supozitii.L a Vrancea reprezentantul ANPA, de la care am luat permisul pe 2008, sustine ca si anul acesta il voi lua in aceleasi conditii dar ca inca nu este tiparit
Are 10 filiale dar in principiu fiecare judet(citeva cazuri:la doua judete)are un reprezentant ANPA, cu birou fie in cadrul DADR-urilor judetene fie la OJRSA(acest lucru e usor de aflat de pe saitul lor);cert este ca reprezentantii lor in teritoriu inca nu stiu ceva sigur si afirmatiile lor sint mai mult supozitii.L a Vrancea reprezentantul ANPA, de la care am luat permisul pe 2008, sustine ca si anul acesta il voi lua in aceleasi conditii dar ca inca nu este tiparit
Care ordin?ilie scrie:.Cat despre ordinul privind pescuitul sportiv\recreativ din 2008 spune ca momentan e anulat.Cum e mai fratilor pana la urma?
OUG 23/2008 e in vigoare
Ordin 226/2008 idem
Ordin 753/2008 idem (asta abroga Ordin 331/2008 pe care il inlocuieste)
Ordin 342/2008 e in vigoare
HG 1016/2008 idem