Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Feb 2009, 19:10

Astazi am participat la o discutie de lucru pe tema eliberarii permiselor de pescuit recreativ sportiv.
Pentru cei care au achitat cu buna credinta taxa de eliberare permise de pescuit ii sfatuiesc sa mearga sa ceara restituirea sumelor achitate intrucat s-a decis anularea HG 1016/2008, a OM 753/2008 si sa retras comanda de tiparire a permiselor de pescuit recreativ sportiv.
ANPA la unison cu AGVPSR sustinea revenirea la vechile contracte incheiate cu CNAFP, pana cand le-am dovedit ca ele sunt nule de drept si au batut in retragere. Basca faptul ca un ajvps-ist din Braiala care se dadea asociat a mutit cand i-am pus pe masa actele lui de infiintare de unde reiesea ca este inregistrat la RC.
FNPSR a prezentat o strategie proprie de reorganizare a pescuitului sportiv la nivel national, in care asocierea sa fie benevola iar accesul la pescuit sa se faca in baza permiselor de pescuit eliberate de asociatii oricarui solicitant, sumele retinute din incasari sa fie raportate anual nu in salarii date bastanilor, ci in programe si masuri de protejare si conservare a resurselor acvatice vii (populari, amenajari piscicole, actiuni de socializare si constientizare etc. (doar suntem voluntari, nu?). Asteptam reactia agvpsr care cred ca va renunta la pescuit in atare conditii.
Pe langa strategie am prezentat si texte comparate din legislatia europeana in domeniu si modul cum a fost armonizata cu celelalte acte normative privind calitatea apei, a mediului, etc.
Ce pot sa va promit este o legislatie moderna si care sa raspunda si doleantelor nemultumitilor de pe acest forum, Am propus inclusiv infiintarea unui corp national de paza (o politie piscicola) urmand sa stabilim modul de organizare si finantare a ei.

Astept propuneri concrete din partea voastra, pe privat, ca sa nu ocupam forumul. Sambata va mai fi o discutie preliminara pe texte propuse spre negociere, urmand ca marti sa fie o sedinta a comisiei de dialog social si in 2 saptamani sa fie discutata legea de modificare si aprobare a OUG 23/2008 in Camera Deputatilor.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Feb 2009, 19:13

genu scrie:Apsalba , ceva noutati ? Ca de 10 zile nu ai mai scris nimica . Te-ai suparat pe noi asa de rau ? :cry:
genu,
pe tine nu se poate supara nimeni :lol: Dar am alte probleme mai interesante decat discutia cu tine. De exemplu merg la santier unde se contureza prima locatie de pescuit a aps alba.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 03 Feb 2009, 20:07

Pe santier la ora asta? :lol: Acum, revenind cu picioarele pe pamant, s-a discutat ce face pescarul in cazul in care e controlat de "organe"? Sau s-a suspendat pescuitu sportiv in Romania? :twisted:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 03 Feb 2009, 21:20

Exact,ce face pescarul sportiv daca e controlat? Ordinul 331/2008 care se poate asocia cu un alt ordin 342/2008 care se refera la dimensiunile minime legale a pestilor ce se pot pescui si aici vreau sa va intreb pentruca toti stiti ca mreana este de doua feluri si anume: mreana alba cu dimensiuni peste 27 cm, limita minima legala de pescuit si mreana vanata la care dimensiunea minima de pescuit era 15 cm si era inscrisa in vechile carnete de pescuit dupa o lege mai veche. Art. 4 din acest ordin spune ca speciile nenominalizate nu sant restrictionate la pescuit de dimensiunea minima. Dar mreana este luata ca mreana alba si daca esti prins cu mrena vanata de catre cunoscatorii in ale pescuitului esti pasibil de amenda. Va intreb ce ar fi de facut?

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 03 Feb 2009, 22:14

Tu chiar crezi ca cei care (teoretic) te controleaza stiu diferenta intre cele doua? :lol1:

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 03 Feb 2009, 23:36

@apsalba
asa si in consecinta simbata ce prezint la control organelor?
pina faceti si desfaceti , chitanta respectiva este singura dovada de buna credinta , in rest.....incucate or sa fie caile in vederea modificarii ordonantei

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 04 Feb 2009, 01:14

apsalba ne uimeste din nou :
Ce pot sa va promit este o legislatie moderna si care sa raspunda si doleantelor nemultumitilor de pe acest forum, Am propus inclusiv infiintarea unui corp national de paza (o politie piscicola) urmand sa stabilim modul de organizare si finantare a ei.
- Ce binee..!!!! Chiar in tara asta nu se mai pricepe la probleme legate de pescuitul sportiv ...sa fi cazut norocul pe capul nostru ca avem un salvator ???? Dupa cum prezinti situatia esti singurul cunoscator si noi trebuie sa apreciem cum "ne promiti ...", cum "propui..." si cum astilalti te asculta cu mare interes ,.........nu spun ca probabil nu te agiti , dar chiar asa ...........sa te lauzi in asa masura , sa ne dea lacrimile....nu alta

ne mai spune :
FNPSR a prezentat o strategie proprie de reorganizare a pescuitului sportiv la nivel national, in care asocierea sa fie benevola iar accesul la pescuit sa se faca in baza permiselor de pescuit eliberate de asociatii oricarui solicitant,...........asteptam reactia agvpsr care cred ca va renunta la pescuit in atare conditii.

-eu zic ca orice asociatie va lua in calcul acest lucru , deoarece membrii platitori pentru lucruri nefacute , ca pana acum , vor lipsi in oricare din acestea , indiferent de data infiintarii acestora si sa fim cinstiti ...lucruri facute nu prea s-au vazut ,...si nu stiu de ce crezi ca dupa neobligativitatea asocierii ,in noile asociatii se va aprinde dorinta de a muncii pe branci si pe cei de la agvpsr vor abandona

- apsalba ne spune :
sumele retinute din incasari sa fie raportate anual nu in salarii date bastanilor, ci in programe si masuri de protejare si conservare a resurselor acvatice vii (populari, amenajari piscicole, actiuni de socializare si constientizare etc. (doar suntem voluntari, nu?).

- acest lucru este evident , daca asocierea nu mai este obligatorie , taxe, donatii , bani din proiecte vor incasa doar asociatiile ce fac acest lucru, pescarul nemaiavand obligatia sa plateasca nemunca

nu pot sa nu scot in evidenta o fraza la fel de memorabila :
Astept propuneri concrete din partea voastra, pe privat, ca sa nu ocupam forumul. Sambata va mai fi o discutie preliminara pe texte propuse spre negociere, urmand ca marti sa fie o sedinta a comisiei de dialog social si in 2 saptamani sa fie discutata legea de modificare si aprobare a OUG 23/2008 in Camera Deputatilor.

- nu pot decat sa admir ....mare seful !!!!!! :) .....dar nu pot sa nu remarc ca si astia pe la tv ,da nici unul, cand vine vorba de asemenea probleme, legate de pescuit, n-ar recunoaste in ruptul capului ca ar avea nevoie de consultari la varf cu apsalba....oare de ce ???? :)

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Feb 2009, 07:38

gigi 2007,

Daca ar mai fi altul pe care l-ar interesa soarta pescuitului, m-asi fi intalnit cu el la ANPA sau la Comisia de dialog social, unde se discuta intr-adevar soarta pescuitului, nu aici pe forum.
Daca sti pe vreunul care se pricepe la alde astea si este asa de timid sa se manifeste (poti fi chiar tu) recomandami-l si iti promit sa-l cooptez in echipa de negociere. Tu chiar crezi ca pe acolo merg toti nacadaii?

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 04 Feb 2009, 08:43

Pai si eu ce am spus, tocmai ca nu stiu diferenta intre ele si ca nu e specificat in lege acest lucru. Mrena alba ajunge pana la 60-70 cm si legal se pescuieste de la 27 cm in sus si mreana vinata rar ajunge pina la 27 cm si se pescuia de la 15 cm in sus. Diferenta de dimensiune de 12 cm oricine o poate observa mai ales atunci cand vrea sa-ti umble la buzunar. E o scapare neinsemnata pentru unii dar cu consecinte pentru altii. :idea: :shock:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Feb 2009, 08:55

lucky_51,

nu crezi ca un pescar sportiv ar trebui sa aiba cunostiinte minime privind speciile de pesti si dimensiunile la care pot fi retinute, precum si speciile protejate si interzise la pescuit? Ai ramane surprins daca ai sti cate specii sunt protejate prin directivele europene.

Scrie răspuns