Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 30 Ian 2009, 12:37

Imagine
Pe chitanta data de AJVPS scrie viză de pescuit 2009. :oops:
Stim ca viza se pune pe carnetul de membru ... deci este o alta denumire sub care se ascunde cotizatia de membru al asociatiei.
Dupa parerea mea o astfel de chitanta nu obliga asociatia sa elibereze permisul de pescuit . :roll: Mai pe romaneste spus ... e o teapa !

As sugera pescarilor care apeleaza la serviciile unei asociatii pentru a intra in posesia permisului de pescuit sa nu accepte chitante pe care nu scrie clar ca au achitat contravaloarea permisului de pescuit pe 2009 ! :idea:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 30 Ian 2009, 13:12

ilie scrie:Pai ce faci cand insp.ANPA iti spune ca afilierea e obligatorie?Prea multe persoane iti dau inainte cu chitanta(nu ma refer la tine Adi) iar cand suni chiar pe aia de la ANPA iti spun ce-am zis mai sus.Stiti ce o sa se intample in continuare?Te va pune sa platesti pe langa cei 30 ron.si cotizatie de membru,apoi esti ok.Degeaba visam la pescari liberi.Nu stiu ce ma face sa cred ca imparteala se va face si in functie de membrii cotizanti.
Asta cu "ce faci cand insp.ANPA iti spune ca afilierea e obligatorie?" e retorica?
Simplu, ii ceri sa-ti dea in scris sau macar sa-ti spuna articolul, paragraful, aliniatul, etc din lege unde e prevazuta obligativitatea asocierii si ai sa te dumiresti :lol:
Daca vrei neaparat poti sa-i spui respectivului inspector ANPA si unde anume sa caute in legislatia ACTUALA din domeniu:
1. OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura
2. Hotararea nr. 1016 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura
3. Ordinul nr. 753/2008 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in bazinele piscicole naturale

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 30 Ian 2009, 13:45

@fff
Stai linistit ca si eu vreau ce vor toti,nu incerc sa conving pe nimeni ca afilierea e obligatorie.Dar in Sibiu asta-ti raspunde repr.ANPA cand il intrebi.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Ian 2009, 23:42

ilie scrie:@fff
Stai linistit ca si eu vreau ce vor toti,nu incerc sa conving pe nimeni ca afilierea e obligatorie.Dar in Sibiu asta-ti raspunde repr.ANPA cand il intrebi.
deocamdata trimitel la plimbare.

domnii astia inspectori,au niste posturi incredibil de caldute,nici nu va puteti inchipui ce usor se pot castiga baniii in acest fel de un functionar al statului.( sa nu mai vorbim ca tot ei sunt cei care "implemeteaza" in teritoriu distribuirea fondurilor UE pt pescuit si acvacultura)
e normal sa nu le convina sa se transforme in chiosc de distribuire permise,ar insemna sa aiba de munca si batai de cap,dar pana una alta,legile in vigoare spun altceva.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 01 Feb 2009, 15:52

Da o chitanta de ASP putem vedea cum arata, sau se trec numai pe tabele ca la magazinele care stim noi astia mai saraci cum procedeaza ?

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 01 Feb 2009, 18:50

MihaiV scrie:
misulian scrie:Ce bine ar fi sa ramana asa ...
Adica pot pescui cu 30 RON pe Somes, Mures, Olt, Dunare si Delta ?

E sigur ? nu se mai modifica nimic ?
Nu poti sti niciodata daca se mai modifica. Ministrul poate da oricand un nou ordin. Dar asta e situatia acum.
Imi cer scuze daca repet, am mai scris pe un topic inainte sa-l vad pe acesta:

Zicea cineva (na ca a ajuns �cineva�) ca persoanele fizice nu pot merge la Trezorerie sa plateasca. Fals! Inspectorii piscicoli de la ANPA mi-au spus ca deja o multime de pescari au fost si au platit. Nu le-a cerut nimeni carnetul de membru al vreunei asociatii. Au dat banul si au primit chitanta. Plata se face in contul 20160103 la Trezorerie. 30 de lei, daca nu beneficiati de reducere. Pe chitanta primita nu zice nimic de permis sau de pescuit. Zice doar contul, suma, numele si "taxe si autorizatii" am impresia. Dar inspectorii ANPA cunosc contul si cand mergeti la ei la sediu cu chitanta va dau permisul (dupa ce le primesc de la tipografie, in 1-2 saptamani). Unii pescari au vrut sa fie ei mai linistiti, asa ca au mers acum cu chitanta la ANPA sa le puna o stampila. Si le-au pus, ca nu ii costa nimic si nu incalca nici o lege.
Cu acest permis de pescuit puteti pescui tot anul 2009, pe toate apele publice din Romania, fie ca e ses, munte, Delta sau Mare. Nu exista ape publice pe care administrarea sau gestionarea resursei acvatice vii sa fie data vreunei asociatii sau federatii. Cine sustine altfel minte si incearca sa va ia banii sub denumirea �Cotizatie de membru�.
Daca nu vreti sa pescuiti in astea 2 saptamani si vreti sa asteptati aparitia fizica a permiselor, atunci mai asteptati cu plata celor 30 de lei.

Cel putin asta mi-au zis domnii de la ANPA. Daca nu sunteti de acord cu ei, dati-le un telefon pentru lamuriri, nu va certati cu mine.

Eu merg maine sa platesc cei 30 de lei, caci duminica vreau sa ies la pescuit.

Fir intins tuturor si un an nou fericit !
In legatura cu reducerea respectiva(sa nu credeti acum ca sunt zgarcit si mi se pare mult 30 de lei),unde mergem cu adeverinta de student,elev sau mai stiu io ce altceva.......o luam cu noi la trezorerie cand mergem sa platim?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Feb 2009, 18:04

catax4u scrie:In legatura cu reducerea respectiva(sa nu credeti acum ca sunt zgarcit si mi se pare mult 30 de lei),unde mergem cu adeverinta de student,elev sau mai stiu io ce altceva.......o luam cu noi la trezorerie cand mergem sa platim?
La trezorerie spui ce suma platesti in contul 20160103 "taxe si tarife pentru licente".
Adeverinta de elev sau student o vei prezenta la filiala ANPA atuci cind soliciti permisul de pescuit.

PS: Si la Iasi s-au achitat primele permise de pescuit la trezorerie. :oops:
Si ar mai fi ceva ... nu am fost singurul ! :wink:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 02 Feb 2009, 18:38

Daca nu va e cu suparare, pentru ca tot veni vorba, care mai sant apele publice libere, ca de impartit se tot impart fie la APS-uri, fie la AJVPS-uri si daca puteti publicati o lista cu ele sau macar locul de unde ne putem informa?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Feb 2009, 18:45

deocamdata toate apele publice sunt libere la pescuit.
nici un aps sau ajvps nu are contract valabil pe vreo apa publica.
tocmai aici este lupta cea mare,care, cine, ce sa apuce fiindca de aici isi vor trage viitoarele fonduri si acuma se pun bazele si temeliile viitoarelor afaceri.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Feb 2009, 18:49

lucky_51 scrie:Daca nu va e cu suparare, pentru ca tot veni vorba, care mai sant apele publice libere, ca de impartit se tot impart fie la APS-uri, fie la AJVPS-uri si daca puteti publicati o lista cu ele sau macar locul de unde ne putem informa?
Deocamdata majoritatea apelor publice sunt libere de ... asociatii.:wink:

Daca ar fi o singura asociatie sa aiba vreo apa publica in gestionare "durabila" ... ar bate toba, insa deocamdata - liniste ! :roll:

Scrie răspuns