Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 25 Ian 2009, 00:26

cred ca cel mai sigur este chitanta trezorerie + carnet de membru la asociatia X cu cotizatia platita pe 2009 :lol:

neo_galati
utilizator nou
utilizator nou

Vorbe in vant

Mesaj de neo_galati » 25 Ian 2009, 12:26

Am citit, ce e drept nu am rezistat decat pana la pag. 18.
Bun. Un lucru e clar...statul vrea 30 ron fara sa faca nimic, iar restul pana la 60 sau 100 ron (exemplu) e cotizatie de fraier pe care o incaseaza asociatiile , tot, fara sa faca nimic.
Platim...pt ca nu vrem sa transformam iesirile la pescuit in discutii interminabile cu "autoritatile", sau mai rau....
Am sa platesc si anul asta permisul la asociatie, mai mult pt PG, spun asta pt. ca tot in balti prv. voi merge de obicei.
La GL sunt 2 asociatii, una din ele (cea veche) are macar o balta care o administreaza si unde , daca ai permis vizat la ei, taxa e modica pt. 12 h.
Cealalta...chiar ca e degeaba.

Fir cu dril sa aveti. Carp...e diem !!!

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 28 Ian 2009, 23:07

Interviu cu presedintele ajvpsmm

http://www.citynews.ro/maramures/stiri/ ... uit+33737/

e posibil? :P :twisted:
Live for Fishing.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 28 Ian 2009, 23:58

@ essos74

si stai ca asta o fost un interviu la sediul ajvpsmm de vre-o 3 min, dar o fost invitat si la o emisiune locala la rubrica de stiri, tot aceleasi lucruri le-o c-am zis, ca sunt din Baia Mare si am vazut si emisiunea.

"Membru pescar se poate face orice cetatean al tarii noastre",
asa isi incepe interviul sefu ajvpsmm, o exprimare parca luata din cartile comuniste, si pe urma contiuna "sau al Uniunii Europene" cred ca tocmai si-a adus aminte ca o trecut demult era comunista.

Deci ca sa va explic putin cum stam in MM:

1. taxa pt rauri ses/2009 ----------100,13 RON
2. taxa pt amenajari/2009 --------150 RON
3. stiu doar o singura balta privata in MM(pt cei care cunosc zona, in spate la "2 veverite", balta lui Costin Ilie, c-am mica da este peste, prepnderent crap)
4. nu cunosc nici un APS in MM (sau cel putin eu nu am auzit de el)
5. amenajarile AJVPS mai sunt populate, bineinteles cu juma de presa locala dupa ei
6. despre populari rauri, sau actiuni curatat malurile raurilor nici poveste
7. din 2002 pana in prezent am fost controlat de membrii ajvpsmm de 2 ori

Concluzia mea ca in MM este monopol AJVPS si din pacate nu prea am ce sa fac, in consecinta s-ar putea ca si anul acesta sa achit taxa de fraier,
Imi dati careva alte idei ?

Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 29 Ian 2009, 00:05

misulian
Uite eu cum am facut: am achitat la trezorerie taxa pt permisul de pescuit 30 ron si 10 ron pt taxa acces in frontiera.Cu chitantele am mers la IJPFMM (pf) si am solicitat o viza(pg) .Am obtinut-o cu putina insistenta .asa ca eu consider ca pescuiesc legal cu taxele platite si "astept " sa se termine tiparirea permiselor ca sa o pot primii,indiferent daca de la inspectorul Luarentiu Muresan sau de la ajvps( fara taxa de menbru !!!!!)
Asa am facut eu !

PS pescuiesc numai pe rauri ,
Live for Fishing.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 29 Ian 2009, 00:09

@essos74
mai astept sa apara tiparite permisele astea odata si cred ca o sa procedez ca si tine,
mie scarba de AJVPS-ul nostru

intrebare: "Ce ne facem ca in control vine AJVPS MM si jandarmii ?"

Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 29 Ian 2009, 00:17

essos74 scrie:Interviu cu presedintele ajvpsmm

http://www.citynews.ro/maramures/stiri/ ... uit+33737/

e posibil? :P :twisted:
Ce mi-e un director/presedinte de ajvps si ce mi-e unul de aps (exceptiile si de o parte si de alta, daca sunt ..., confirma regula). Daca ar fi avut bunul simt sa spuna ca pescuitul recreativ/sportiv se poate practica DOAR cu permisul eliberat de ANPA insemna sa-si dadea singur foc la valiza, dar a "strecurat" si carnetul de membru (FALS! nicaieri in legislatia actuala nu se mentioneaza asa ceva) alaturi de permisul de pescuit ca si documente necesare pentru practicarea pescuitului sportiv/recreativ :evil:

N.B. mergeti fratilor peste el si toti asemeni lui si cereti-le sa va dea in scris unde anume in legislatie se mentioneaza asa ceva.

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 29 Ian 2009, 00:20

uite cum vad eu treaba. Daca pescuiesc pe rau... unde nu-mi trebe taxa de membru achitata le spun sa-si vada de treaba .Pe amenajari...normal au dreptul lor.Daca legea pescuitului se modifica si cumva primesc raurile in gestiune atunci o sa imi platesc taxa de acces la rauri, cat va fii ea dar fara sa fiu membru la ajvps. Pana atunci uite un citat din acelasi link :

Pescarii care doresc sa dea cu undita la una dintre amenajarile piscicole din judet apartinatoare AJVPS trebuie sa faca doar dovada carnetului de membru, vizat, iar cei care pescuiesc pe unul dintre raurile de ses trebuie sa aiba un permis de pescuit sau chitanta doveditoare ca au efectuat plata unui astfel de act.

Vom mai vedea.
Live for Fishing.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 29 Ian 2009, 08:18

essos74
ce spui tu mai sus e corect DACA AJVPS MM are intr-adevar vreo amenajare = bazin piscicol amenajat (vezi definitia in HG 23/2008) in concesiune/administrare, dar asculta cu atentie ce spune prezident-ul in inregistrarea video (incepe cu: "membru pescar se poate face orice cetatean al tarii noastre, cat si orice cetatean al UE, sigur in baza unui carnet de mambru pe care vine si-l ridica de la asociatia noastra si a unui permis de pescuit care este eliberat de ANPA ..." si, dupa ce vorbeste de c/valoarea permiselor mai spune ca: "oricum, actiunile de pescuit se fac in conformitate cu legea si in baza permisului de pescuit si a carnetului de membru" ...).

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 29 Ian 2009, 18:21

[quote="fff"]essos74
ce spui tu mai sus e corect DACA AJVPS MM are intr-adevar vreo amenajare = bazin piscicol amenajat (vezi definitia in HG 23/2008) in concesiune/administrare, [quote="fff"]

Din cate stiu eu, are amenajari in Maramures,dar eu nu pescuiesc pe ele pentru ca eu sant un dependent de rau.

[quote="fff"]essos74

dar asculta cu atentie ce spune prezident-ul in inregistrarea video (incepe cu: "membru pescar se poate face orice cetatean al tarii noastre, cat si orice cetatean al UE, sigur in baza unui carnet de mambru pe care vine si-l ridica de la asociatia noastra si a unui permis de pescuit care este eliberat de ANPA ..." si, dupa ce vorbeste de c/valoarea permiselor mai spune ca: "oricum, actiunile de pescuit se fac in conformitate cu legea si in baza permisului de pescuit si a carnetului de membru" ...).[quote="fff"]

Sincer.....din partea mea poate zice ce vrea el, ma lasa rece.Din moment ce legea imi da dreptul sa pot pescuii in apa publica (nu in amenajari ajvps) in baza permisului sau a chitantei de la trezorerie fara sa fiu obligat la asociere voi pescuii linistit indiferent de cine si ce va zice.Daca se schimba legea pecuitului sau se emite ceva ordonanta sau hotarare care ma va obliga la asociere,atunci ma voi asocia .Pana atunci.....vom vedea.
Live for Fishing.

Scrie răspuns