Eu stiam ca o parte din bratul Sfantu Gheorghe (buclele) sunt in custodia Asociatiei Pescarilor de Rapitori Murighiol. Anul trecut solicitau o taxa de 15 lei pe zi pentru nemembrii. Big boss era unul Gaina (daca nu gresesc). Oare anul asta cu permisul ANPA voi putea pescui acolo fara a fi membrul lor?Ioan S. scrie:Deocamdata majoritatea apelor publice sunt libere de ... asociatii.lucky_51 scrie:Daca nu va e cu suparare, pentru ca tot veni vorba, care mai sant apele publice libere, ca de impartit se tot impart fie la APS-uri, fie la AJVPS-uri si daca puteti publicati o lista cu ele sau macar locul de unde ne putem informa?![]()
Daca ar fi o singura asociatie sa aiba vreo apa publica in gestionare "durabila" ... ar bate toba, insa deocamdata - liniste !
Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Bucuresti
http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=17
citeste comunicarea
ordinul 331 / 2008 este suspendat,deci,nici o asociatie nu are inca aprobat planul de managemnt si nu poate emite pretentii de "arendas"
[/quote]
citeste comunicarea
ordinul 331 / 2008 este suspendat,deci,nici o asociatie nu are inca aprobat planul de managemnt si nu poate emite pretentii de "arendas"
[/quote]
-
- utilizator nou
Concluzia mea
Buna ziua domnilor pescari sportivi.
Fara a ma lungi, concluzia mea este aceasta :
1. Faptul ca a aparut AMPA nu inseamna ca au disparut asociatiile (din contra apar altele noi - ex. Jud. Galati)
2. Asociatiile vor imparti suprafetele de apa (prin cerere catre AMPA) de pe teritoriul judetelor(balti canale si rauri, in concluzie...tot ce v-a fi verosimil pt. pescuit)
3. Sunt 2 alternative : te asociezi sau nu te asociezi.
Daca te asociezi vei fi informat unde poti pescui pe raza judetului tau, sau in alte judete daca asociatiile fac protocoale.
Daca nu te asociezi, platesti 30 ron la trezorerie si devii pescar sportiv - liber (care are dreptul sa pescuiasca in ape libere). Bun.
Ce se intelege prin apa libera? - Orice suprafata de apa care nu a intrat in jurizdictia unei asociatii. Corect ?
Cum acestea vor fi cu siguranta acaparate de asociatii, ape libere vor ramane acestea : lasaturile facute de ploaie, zonele care se vor inunda datorita iesirii apelor din matca, groapa amenajata in curtea personala, sau cada din baia celor care locuiesc la bloc.
In speranta ca de data asta nu am mai "suparat" pe nimeni, va urez Fir cu dril !!!
Fara a ma lungi, concluzia mea este aceasta :
1. Faptul ca a aparut AMPA nu inseamna ca au disparut asociatiile (din contra apar altele noi - ex. Jud. Galati)
2. Asociatiile vor imparti suprafetele de apa (prin cerere catre AMPA) de pe teritoriul judetelor(balti canale si rauri, in concluzie...tot ce v-a fi verosimil pt. pescuit)
3. Sunt 2 alternative : te asociezi sau nu te asociezi.
Daca te asociezi vei fi informat unde poti pescui pe raza judetului tau, sau in alte judete daca asociatiile fac protocoale.
Daca nu te asociezi, platesti 30 ron la trezorerie si devii pescar sportiv - liber (care are dreptul sa pescuiasca in ape libere). Bun.
Ce se intelege prin apa libera? - Orice suprafata de apa care nu a intrat in jurizdictia unei asociatii. Corect ?
Cum acestea vor fi cu siguranta acaparate de asociatii, ape libere vor ramane acestea : lasaturile facute de ploaie, zonele care se vor inunda datorita iesirii apelor din matca, groapa amenajata in curtea personala, sau cada din baia celor care locuiesc la bloc.
In speranta ca de data asta nu am mai "suparat" pe nimeni, va urez Fir cu dril !!!
@neo_galati
prin ampa vrei sa spui ANPA =agentia nationala de pescuit si acvacultura??
ANPA a existat si inainte, deci nu e o noutate. Ea gestioneaza resursa acvatica si este autoritatea care elibereaza permisele de pescuit recreativ/sportiv si cum spunea si adiwolf nici o asociatie nu are ape in administrare (inca) iti mai dau odata linkul: http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=17
prin ampa vrei sa spui ANPA =agentia nationala de pescuit si acvacultura??
ANPA a existat si inainte, deci nu e o noutate. Ea gestioneaza resursa acvatica si este autoritatea care elibereaza permisele de pescuit recreativ/sportiv si cum spunea si adiwolf nici o asociatie nu are ape in administrare (inca) iti mai dau odata linkul: http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=17
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- utilizator nou
-
- veteran
Daca ajung vreodata presedinte la ANPA fac in asa fel ca apele cele mai bune din judete sa ramana nealocate asociatiilor, adica mai pe romaneste le resping planurile de management pe chichite administrative si procedurale asa incat ii las cu buza umflata! Vrem sa avem cat mai multe ape publice, mie asa mi se pare cel mai echitabil!neo_galati scrie:Scuze...ANPA (e cam...dimineata)
Nu intru in contradictie cu nimeni,...dar parca vad ca asa se v-a intampla.
Fario, cred ca visezi. Visezi frumos, e adevarat, dar sint vise.
S-au facut cherhanale pina si in Herastrau, Tineretului, IOR. De curind am citit pe un forum ca s-a concesionat si canalul Dorobantzu, il vor inchide cu plasa la iesirea in Dunare. Si tu tot mai speri.
Ce mi se pare mie mai grav este ca in contractul de concesiune nu sint clauze de protectie a mediului. Vezi si cazul Cociovalishtea.
Se concesioneaza, se rade tot si se umple cu crap, mai romanesc sau mai chinezesc. Nu am nimic cu pescarii de crap dar ma gindesc daca o fi bine ce se face...
S-au facut cherhanale pina si in Herastrau, Tineretului, IOR. De curind am citit pe un forum ca s-a concesionat si canalul Dorobantzu, il vor inchide cu plasa la iesirea in Dunare. Si tu tot mai speri.
Ce mi se pare mie mai grav este ca in contractul de concesiune nu sint clauze de protectie a mediului. Vezi si cazul Cociovalishtea.
Se concesioneaza, se rade tot si se umple cu crap, mai romanesc sau mai chinezesc. Nu am nimic cu pescarii de crap dar ma gindesc daca o fi bine ce se face...