@ apsalba
citat: Astazi am participat la o discutie de lucru pe tema eliberarii permiselor de pescuit recreativ sportiv.
Pentru cei care au achitat cu buna credinta taxa de eliberare permise de pescuit ii sfatuiesc sa mearga sa ceara restituirea sumelor achitate intrucat s-a decis anularea HG 1016/2008, a OM 753/2008 si sa retras comanda de tiparire a permiselor de pescuit recreativ sportiv.
1. Sumele achitate NU pot fi restituite atat timp cat HG 1016/2008 este inca in vigoare;
2. Nu cred ca o agentie, fie ea si ANPA, poate DECIDE anularea unei hotarari de guvern si a unui ordin al ministrului agriculturii. Poate ati vrut sa spuneti ca va PROPUNE anularea..., sau modificarea....
citat: ANPA la unison cu AGVPSR sustinea revenirea la vechile contracte incheiate cu CNAFP, pana cand le-am dovedit ca ele sunt nule de drept si au batut in retragere. Basca faptul ca un ajvps-ist din Braiala care se dadea asociat a mutit cand i-am pus pe masa actele lui de infiintare de unde reiesea ca este inregistrat la RC.
Corect ar fi fost asa: D-nul Valentin Buksz (probabil si Ilie Sarbu) la unison cu AJVPS (probabil si alte... asociatii), sustine revenirea la vechile contracte...
citat: FNPSR a prezentat o strategie proprie de reorganizare a pescuitului sportiv la nivel national, in care asocierea sa fie benevola iar accesul la pescuit sa se faca in baza permiselor de pescuit eliberate de asociatii oricarui solicitant, sumele retinute din incasari sa fie raportate anual nu in salarii date bastanilor, ci in programe si masuri de protejare si conservare a resurselor acvatice vii (populari, amenajari piscicole, actiuni de socializare si constientizare etc. (doar suntem voluntari, nu?). Asteptam reactia agvpsr care cred ca va renunta la pescuit in atare conditii.
Nu puteti sa ne prezentati si noua ceva din strategia FNPSR.? Cel putin cate ceva din capitolul in care asocierea este benevola dar accesul la pescuit se face in baza permisului eliberat de asociatie (pe toate apele din tara apartinand domeniului public?); De unde isi procura pescarii permisele in judetele in care ipotetic vorbind, nu exista nici o aps (in cazul fericit in care ajvps va renunta la pescuit)? Venim la apsalba?
citat: Pe langa strategie am prezentat si texte comparate din legislatia europeana in domeniu si modul cum a fost armonizata cu celelalte acte normative privind calitatea apei, a mediului, etc.
Spuneti-ne si noua macar un text din aceasta legislatie in care se face precizari referitoare la faptul ca permisul de pescuit este eliberat de asociatiile de pescuit sportiv, pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv in apele apartinand domeniului public sau despre pericolul pe care-l reprezinta pescarul amator pentru calitatea apei, a mediului etc;
citat: Ce pot sa va promit este o legislatie moderna si care sa raspunda si doleantelor nemultumitilor de pe acest forum, Am propus inclusiv infiintarea unui corp national de paza (o politie piscicola) urmand sa stabilim modul de organizare si finantare a ei.
Multumim pentru promisiune! Nu cred ca veti putea raspunde doleantelor “nemultumitilor de pe acest forum” atat timp cat nu ne prezentati macar cateva din propunerile dvs. in legatura cu pescarii amatori (prin pescar amator inteleg pescarul care practica pescuitul doar pentru agrement. Suntem destui si cei care practicam pescuitul doar in concedii sau in unele zile libere si care vrem sa fim in legalitate, adica sa putem obtine permisul de pescuit fara insa ca pentru aceasta sa devenim membrii ai unei asociatii). Cum pot crede eu ca o asociatie este de buna credinta cand aceasta incearca sa monoplolizeze apele domeniului public?(vezi contractele semnate cu ANPA anul trecut) Nu ma puteti convinge ca o asociatie (sau mai multe) poate administra TOATE bazinele piscicole naturale care sunt in judetul respectiv, pe TOATA suprafata acestora.
citat: Astept propuneri concrete din partea voastra, pe privat, ca sa nu ocupam forumul. Sambata va mai fi o discutie preliminara pe texte propuse spre negociere, urmand ca marti sa fie o sedinta a comisiei de dialog social si in 2 saptamani sa fie discutata legea de modificare si aprobare a OUG 23/2008 in Camera Deputatilor
Pentru a putea face propuneri consider ca ar trebui sa avem cel putin idee despre textele propuse spre negociere. Faceti macar o trimitere catre articolele din OUG, HG, sau Ordinul care se vrea modificat, completat, abrogat sau ce dreaq se vrea si mai mult ca sigur ca veti primi si propuneri.
Totusi, pentru inceput, fac o propunere (scuze, nu pe privat) privind eliminarea unor confuzii in interpretarea prevederilor legale, astfel: din sintagmele “pescuit recreativ/sportiv” si “pescar sportiv “ sa fie scos termenul de “sportiv” si sa se denumeasca astfel : pescuit recreativ(de agrement), respectiv pescar amator. Cred ca este mult mai corect atat dpdv al dex-ului cat si dpdv practic. Practic pescuitul de peste 30 de ani dar nu ma consider a fi un pescar sportiv atat timp cat nu am participat la nici un concurs (si nici nu doresc sa particip). Expresiile de pescuit sportiv si pescar sportiv sa se foloseasca atunci cand aceasta activitate are legatura cu o competitie in care participantii se intrec intre ei in vederea stabilirii unei ierarhii. Cu alte cuvinte doresc separarea termenilor astfel incat acestia sa reflecte exact activitatea la care se face referinta, astfel:
Pescar amator – persoana fizica care practica pescuitul in scop de agrement (recreere);
Pescuit recreativ(de agrement) - pescuitul practicat in timpul liber de catre pescarul amator pentru a se distra, cu respectarea prevederilor legale in domeniu ;
Pescar sportiv – pescarul amator care participa la competitii interne si/sau internationale;
Pescuit sportiv – pescuitul practicat de pescarii sportivi cu respectarea regulamentelor de competitie specifice;
Fir intins!;-)