Permisele 2009 valabile doar cele emise de ANPA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 04 Feb 2009, 15:09

@ apsalba

D-le Popescu, se fac acum vreo 3 ani de cand va tot spunem ca nu avem nimic cu asociatiile infiintate pe baze sanatoase si care sa nu fie de tip mamut. Pana la urma observ ca incepeti sa ne dati dreptate.

In alta ordine de idei, actuala legislatie este cea mai buna din 1989 incoace. Respecta Constitutia, respecta Declaratia Universala a Drepturilor Omului si recomandarile europene( activitatea de pescuit recreativ este individuala si necomerciala). Nu stiu ce vreti sa mai schimbati, dar chiar daca se pune problema modificarii aceasta este o chestiune care va dura cateva luni bune.Nu exista niciun motiv serios ca actuala legislatie, buna sau rea, sa nu fie respectata de autoritati. Modificati fratilor din nou legislatia, in functie de interesele voastre dar nu blocati aplicarea unor acte normative aflate in vigoare. Ati fost la Bucuresti sa faceti ce?? Sa modificati din nou legile?? Nu intelegeti ca legile trebuiesc aplicate? Pescuitul recreativ/sportiv este blocat in acest moment. Nu cred ca se mai intampla asa ceva intr-o alta tara.

ANPA si ministerul trebuie sa intre in legalitate si sa elibereze urgent permisele pe 2009.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Feb 2009, 15:17

flydb,
nu-mi reprosa mie ca fac altii. eu stiu ce avem de facut. Citeste si tu linkul
urmator: http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=20&pg_id=23062 si spune daca un asemenea lucru se face cu cotizatia voastra.
Adreseaza apelul cui trebuie, nu mie. Acest lucru l-am cerut si eu ieri, dand si solutia rezolvarii si deblocarii acestei situatii nefericite. Nu am avut cu cine discuta.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 04 Feb 2009, 15:23

Sa citim chestia asta ziceai?
postat de sile vermisor
...povestea noastra pescareasca incepe in 2006 si se termina odata cu milionul de euro care va fi pescuit sportiv , de pe piste de suting ,bine amenajate, de reprezentantii pescarilor sportivi albaiulieni.Atentie mare la fondurile piscicole lichide si tentante caci exista sanse bune ca o asfel de partida sa se finalizeze cu un "stationar"la Aiud,loc cu traditie in acest tip de pescuit.Primaria Aiud a muscat nada dar sant convins ca va observa ca dupa ce-i vorba de pescuit in ape tulburi...se mai si braconeaza cu acte in regula...Aiudul va asteapta.
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Feb 2009, 15:26

De ce te miri sile? Aruncatori cu kkt sunt destui. Nu de astia ducem lipsa, ci de aia care se apuca de treaba.

Ia citeste-o si pe asta si vezi cu ce se ocupa altii. :lol:

http://www.24h-online.ro/articol/Patron ... _24162.htm

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 04 Feb 2009, 20:27

Citim si ne minunam de proiectele majore puse pe hirtie de mintile luminate ale conducatorilor de asociatii.Planurile marete de viitor insumand milioane de euro pe care amaratii de pescari amatori ii vor rambursa prin cotizatiile ,,modice" impuse de asocitiile la care vor adera. Interesul intru infaptuirea proiectelor de viitor al conducatorilor de asociatii exact ca in vremurile de demult neremunerati pentru munca depusa ne starneste plansul.Si in tot acest timp bazinele naturale raman ale nimanui,braconate,otravite,uitate. Si pentru ce? Pentru interesul unora care vor ceva maret, impunator care sa aiba la baza cateva milioane de euro.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 04 Feb 2009, 20:35

apsalba ne anunta :
Ia citeste-o si pe asta si vezi cu ce se ocupa altii.

http://www.24h-online.ro/articol/Patron ... te_24162.h
- de ce s-o amuza de necazul unor pescari , pacaliti , nu pot sa-mi dau seama !!!!!!
- oricum care este vina pescarilor ????
- fara permis si pe baza de chitanta s-a pescuit si anul trecut ??
- pescarii au platit taxa dupa cate inteleg , ce atata taravura si galagie ,nici daca prindeau braconieri adevarati nu se facea atata caz cu dosare penale ...etc.
- pai ce reporter e asta de in prima parte ii numeste braconieri :
[/quote]Dar aici, organele în drept i-au sancţionat şi le-au întocmit acte premergătoare unui dosar penal, pentru braconaj pe Dunăre.
iar ,apoi, pescari inselati :
De la asociaţia unde au fost înşelaţi, pescarii au mers direct la poliţie

-reporterul ar fi bine sa se hotarasca , la fel si apsalba de partea cui e , se pare ca nu de partea pescarilor....platitori de taxe

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Feb 2009, 08:12

Vina pescarilor este ca nu cunosc legea si nimeni din cei care le vand gogosi nu au interesul sa le-o aduca la cunostiinta. Ce este grav la aceste inscrisuri eliberate de respectiva asociatie (si este o fapta penala) este faptul ca pe respectivele inscrisuri se poate citi ''taxa pescuit''. Pentru cei initiati este clara fapta, intrucat doar statul incaseaza taxe, nu persoanele juridice de drept privat.
Veniturile legale ale asociatiilor sunt stabilite de art. 43 din OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si se constituie din: cotizatii, donatii, sponsorizari, sume alocate de la bugetul de stat, alte venituri conf. legii.

Statul roman are in acest moment niste probleme grave. Ar trebui sa se trezeasca, pana nu este prea tarziu.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 05 Feb 2009, 08:54

eu am pierdut firu :shock: acum care e situatia nu se mai fac permise ANPA , nici "chitantele de trezor " nu au valoare ?
cineva sa-mi lamureasca va rog :?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Feb 2009, 09:06

Intraba-l pe MihaiV. El le stie pe toate.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Feb 2009, 09:22

apsalba scrie:Intraba-l pe MihaiV. El le stie pe toate.
brusc si dintr-o data nu mai stit nimic? O fi fost mihai la bucuresti sa incerce anularea singurei legi bune cu privire la pescuit???
D-le Popescu de ce nu ne puteti raspunde punctual:
1. Cand incepe distribuirea permiselor de pescuit de catre anpa?
2. HG nr.1016/2008 se anuleaza? A aparut decizia in MO?

Scrie răspuns